ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.10.2015 | 14:49

Mα ειλικρινά,γιατί?

Γιατί κάποιοι άνθρωποι μισούν τόσο πολύ τις γάτες? Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που δεν τους αρέσουν/τους είναι αδιάφορες και απλά δεν ασχολούνται (ούτε θετικά,ούτε αρνητικά).Μιλάω γι' αυτούς που μόλις δουν/ακούσουν για γάτα, αρχίζουν τα διάφορα "κοσμητικά" (στην καλύτερη) ή τις κατάρες (στη χειρότερη).Ναι μεν έχω μια αδυναμία στις γάτες οπότε και είμαι πολυ εύθικτη με το συγκεκριμένο θέμα αλλά δε μου φαίνεται και νορμάλ κάποιος που εύχεται(?!) σε μια γάτα,που δεν τον πείραξε και ποτέ στο κάτω κάτω, να ψοφήσει κ.τ.λ.Ειδικά οι γάτες,κατά τη γνώμη μου, είναι από τα ζώα που δε λερώνουν με ακαθαρσίες,συνήθως δε μυρίζουν άσχημα,δεν επιτίθονται σε κανένα χωρίς λόγο (ίσα-ίσα,αν δουν άνθρωπο να τις πλησιάζει συνήθως εξαφανίζονται)ούτε κάνουν φασαρία (εν αντιθέσει πχ με τους σκύλους) κι όμως έχουν -ειδικά στην Ελλάδα- φανατικούς εχθρούς,που τις βρίζουν,τις βασανίζουν ή τις καταβρέχουν για πλάκα. Και εμάς που συμπαθούμε τις γάτες μας θεωρούν ανισόρροπους και μας κοιτάνε με αηδία αρχίζοντας το μανιφέστο για την αχρηστία και αχαριστία της γάτας. Σόρρυ που δε θέλω ζώο-υπηρέτη αλλά ζώο-παρέα με δική του προσωπικότητα!
9
 
 
 
 
σχόλια
Παλιά ποιήματα και παλιότερες προκαταλήψεις ευθύνονται για το μίσος προς τη γάτα. Στο μεσαίωνα, η μαύρη γάτα θεωρούνταν διάβολος που πήρε μορφή ζώου (συνήθιζαν και να το θανατώνουν) και μέχρι τις μέρες μας, υπάρχει η πρόληψη/δεισιδαιμονία για την κακοτυχία που φέρνει η συνάντηση με μια. Πάλι ευθύνεται ο χριστιανισμός, δηλαδή, για το ΜΙΣΟΣ (προς ένα άκακο ζωάκι αυτήν τη φορά).Ή το ποίημα για τη γαλή (ή πως στο διάολο λέγεται η γάτα στην καθαρεύουσα) και τις ανοησίες πως είναι το πιο βρώμικο ζώο, επειδή όπως κι ο σκύλος και όπως όλα σχεδόν τα θηλαστικά άλλωστε, καθαρίζεται με τη γλώσσα της σε όλο το σώμα.Άλλοι την κατηγορούν για μετάδοση λύσσας, που όμως είναι πιο σπάνιο να σου τη μεταδώσει από ό,τι ο σκύλος και στις μέρες μας θεραπεύεται χαλαρά.Είναι κατοικίδιο χαμηλού κόστους (δεν τρώει πολύ, αναλαμβάνει την καθαριότητα μόνο του, κοιμάται πολλές ώρες κτλ). Αν του φερθείς ακριβώς όπως στο σκύλο, έχει ιδιαίτερη σχέση μαζί σου, σε αντιμετωπίζει και σου φέρεται σαν να είσαι βιολογική του οικογένεια (π.χ. κοιμάται στην αγγαλιά σου, σε "χαιρετάει" ακουμπώντας τη μύτη του στη μύτη σου ή δίνοντάς σου "κουτουλιά", σε "ζυμώνει" κτλ). Είναι αξιαγάπητα πλάσματα, μοναδικά και αν τα εμβολιάσεις, πεντακάθαρα και πολύ ασφαλή. Άσε που είναι και φυσικοί "ελεγκτές παρασίτων" (natural pest control). Ποντίκια, έντομα, παράσιτα, όλα τα ξαποστέλνουν. Γι' αυτό το λόγο μέχρι και καπετάνιοι στα καράβια έχουν "γάτα υπηρεσίας", ειδικά για τους ποντικούς, τουλάχιστον τα παλιότερα χρόνια.Παρεξηγημένο, μα πολύ χαριτωμένο, ζωντανό. Μισώ τους ανθρώπους που το μισούνε. Μισώ το μίσος.
''Στο μεσαίωνα, η μαύρη γάτα θεωρούνταν διάβολος που πήρε μορφή ζώου (συνήθιζαν και να το θανατώνουν)'' Δυστυχώς, όχι μόνο τις μαύρες γάτες, αλλά όλες τις γάτες γενικότερα θανάτωναν το μεσαίωνα, αλλά και τα φίδια.Με αποτέλεσμα να θερίζει η πανούκλα αφού ήταν οι μοναδικοί θηρευτές των ποντικών τα οποία αλώνιζαν!Τα γατιά είναι χρήσιμα και καλό θα ήταν ο κόσμος να το γνωρίζει αυτό. Ειδικά την εποχή που διανύουμε οι δήμοι δεν φροντίζουν για αποπαρασιτώσεις και οι γάτες είναι απαραίτητες, γιατί θα πήξουμε στα ποντίκια που κουβαλάνε πάρα πολλές σοβαρές ασθένειες για τις οποίες οι αδαείς κατηγορούν τις γάτες, όπως πχ η τοξοπλάσμωση.
Ναι, οκ, και γιατί υπέθεσες ότι είμαι η εξ; Όπως είπα, επειδή δεν συμφώνησα μαζί σου.Και τι θες να δείξεις με το "δεν κακοποιω τα ζωα και αρα δεν μπορω να μπω στην ψυχολογια αυτων που το κανουν". Εννοείται!! ότι δεν μπορείς να μπεις στην ψυχολογία αυτών που το κάνουν, αλλιώς θα ήσουν και ο ίδιος ψυχανώμαλος, και τώρα θα μας εξηγούσες εσύ για ποιον λόγο το κάνουν.Και τέλος, για να καταλάβουμε λίγο ποιος δεν ξέρει να διαβάζει, εγώ δεν σχολίασα το ότι εσύ δεν γουστάρεις τις γάτες, μάλιστα έγραψα ότι όποιος δεν γουστάρει κάποιον άλλον οκ καλά κάνει. Εγώ σχολίασα την παράθεση που έκανες (την ας την πούμε έρευνα), λες και θα διαγωνιστούμε στο ποιος είναι καλύτερος, γάτα ή σκύλος, και άνθρωπος που προτιμάει γάτα ή άνθρωπος που προτιμάει σκύλο.Άντε γεια.
Ο σκυλος δηλαδη παει περιπτερο και μας φερνει τσιγαρα στους υπολοιπους?Τι υπηρετης και αηδιες γραφεις?Ολα τα ζωα ειναι συντροφιας,τα κατοικιδια τουλαχιστον.Γουστο σου που σου αρεσουν οι γατες, αλλα εγω ας πουμε στο σπιτι μου,δεν θα βαλω ζωακι με δικη του "προσωπικοτητα"οπως τα σκιουρακια(?!) και προτιμω μαλλον αυτα που οταν με βλεπουν κουνανε την ουρα τους απο χαρα.Και επειδη εξομολογεισαι για γατες, σου παραθετω ψυχολογικη ερευνα γι'αυτους που προτιμουν τη γατα εναντι του σκυλου.."Οπως αναφέρει η έρευνα, οι φαν της γάτας (41% των ερωτηθέντων) και οι φαν του σκύλου (74% των ερωτηθέντων) φαίνεται πώς έχουν εντελώς αντίθετες προσωπικότητες. Επίσης επισημαίνεται ότι όσοι δηλώνουν φαν και της γάτας και του σκύλου, συνήθως ψυχολογικά εντάσσονται στην κατηγορία των φαν του σκύλου.Οι φαν της γάτας είναι συνήθως γυναίκες και σε ποσοστό 11% είναι εσωστρεφείς και αντισυμβατικοί τύποι. Επίσης είναι γενικά χαμηλών τόνων με μικρές πιθανότητες να κατέχουν ηγετική θέση και να εκφέρουν κατηγορηματικές απόψεις. Παράλληλα είναι συνήθως πολύ δημιουργικοί και φιλελεύθεροι, ενώ σε ποσοστό 36% μένουν μόνο κοντά στους γνωστούς τους αν βρεθούν σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Επίσης σε ποσοστό 21% διαθέτουν καυστικό και ειρωνικό χιούμορ, ενώ το 33% προτιμάει να κάνει μπέιμπι σίτινγκ σε μωρά παρά να ασχοληθεί με σκύλους.Αντίθετα, οι φαν του σκύλου, είναι συνήθως άνδρες και σε ποσοστό 15% είναι πολύ εξωστρεφείς, κατά 11% ευσυνείδητοι και κατά 13% πολύ δεκτικοί. Επίσης σε ποσοστό 50% είναι πιο συντηρητικοί στις απόψεις τους, είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης, ενώ επιδιώκουν να τραβούν την προσοχή συχνά σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Κατά 30% έχουν λίγο πιο χοντροκομμένο χιούμορ, ενώ κατά 36% τους αρέσουν τα σπορ και οι δραστηριότητες εκτός σπιτιού."Πηγή:iefimerida.gr
Το θέμα ποιο είναι, να γίνει διαγωνισμός για το ποιο είναι καλύτερο κατοικίδιο και ποιος καλύτερος άνθρωπος σύμφωνα με την προτίμησή του; Παραθέτεις και έρευνα, έλεος.
Οτι υπαρχει ερευνα υπαρχει,αρα την παραθετω.Απο εκει και περα το ζητουμενο της εξομολογουμενης(μπορει να εισαι εσυ) ειναι να μας ζητησει τα ρεστα σε οσους δεν γουσταρουμε τις γατες,γραφοντας σαν επιχειρημα οτι οι γατες εχουν προσωπικοτητα ενω οι σκυλοι ειναι υπηρετες?Ελεος επισης!!
@Τα λερωμένα τ\'άπλυτα τα παραπεταμέναΔεν έχει "απάντηση" στο σχόλιό σου, γι' αυτό πάτησα στο δικό μου.Δηλαδή όποιος υποστηρίζει την εξ και διαφωνεί μαζί σου, πρέπει να είναι η εξ;Επίσης, αυτό που γράφει το κείμενο αναφέρεται σε αυτούς που βρίζουν και βασανίζουν τις γάτες, και όχι σε αυτούς που απλά δεν τις γουστάρουν. Καλά κάνει όποιος δεν γουστάρει κάποιον άλλον, το θέμα είναι ότι γιατί να καταριέσαι κάποιον που δεν σου 'χει κάνει κάτι;Και άντε, τον καταριέσαι, μην μου πεις όμως ότι τον καταβρεχεις, τον κλωτσάς κτλ., ειδικά όταν μιλάμε για ένα ζωάκι που ούτε καν θα 'ρθει από μόνο του να σου επιτεθεί.Τα σχόλιά σου και τα δύο άκυρα. Καλή τύχη την επόμενη φορά.
Σόρρυ που δε θέλω ζώο-υπηρέτη αλλά ζώο-παρέα με δική του προσωπικότητα! Πηγή: www.lifo.grΔιαβαζε καλυτερα τη επομενη φορα αν θες να το παιξεις εξυπνη.Επισης υπεθεσα οτι μπορει να εισαι η εξομολογουμενη,δεν ειπα οτι εισαι,αρα παλι ξαναδιαβαζε καλυτερα γιατι εκτιθεσαι.Τελος δεν κακοποιω τα ζωα και αρα δεν μπορω να μπω στην ψυχολογια αυτων που το κανουν.Αρα δεν με ενδιαφερει αυτη η οπτικη γι'αυτο και δεν το σχολιασα ΚΑΘΟΛΟΥ κι εστιασα σε αυτους που δεν συμπαθουν τις γατες.Συμπερασμα για σενα,να διαβαζεις καλυτερα ενα κειμενο και να μην βγαζεις βιαστικα συμπερασματα!!Καλη τυχη την επομενη φορα που θα σχολιασεις εξομοληγηση και θα θες να το παιξεις ξερολας.
Όποιος καταριέται κάποιον που δεν του έχει κάνει τίποτα, είτε ζώο είτε άνθρωπο, έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο. Πόσο μάλλον κάποιος που βασανίζει, είτε ζώο είτε άνθρωπο.
Scroll to top icon