ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.10.2015 | 14:56

Είμαι σε απόγνωση

Ξέρω πως πολλοί ίσως με κατηγορήσουν και να μου μιλήσουν σκληρά με αυτά που θα γράψω ωστόσο έτσι αισθάνομαι και θέλω κάπου να τα μοιραστώ. Τον τελευταίο καιρό με έχει πιάσει πανικός με το που πηγαίνω με τη ζωή μου.Είμαι 22 έχω αλλάξει δύο σχολές και αισθάνομαι πως ότι έχω κάνε είναι λάθος.Πιστεύω πως είμαι άχρηστη δεν μπορώ να δουλέψω πουθενά και δεν θα καταφέρω να ανταποκριθώ σε κανένα επάγγελμα. Έχω να κοιμηθώ δύο εβδομάδες, παίρνω ένα σωρό ψυχοφάρμακα και το μόνο που κάνω είναι να κάθομαι στο σπίτι και να τρέμω κάτω από τα σκεπάσματα.Ο μόνος λόγος που μένω ζωντανή είναι η μητέρα μου που κάνει τα πάντα για μένα και δεν θέλω να την στεναχωρήσω αν και νομίζω πως θα ταλαιπωρούνταν λιγότερο αν δεν υπήρχα στην ζωή της. Δεν ξέρω ειλικρινά αν αξίζει να ζω νομίζω πως είμαι μια τεμπέλα ηλίθια που δεν θα καταφέρει τίποτε στη ζωή της. Θα καταλάβω όσους με πείτε μαμόθρεφτη ή αποτυχημένη ίσως να έχετε δίκιο απλά δεν ξέρω πως να αντιμετωπίσω τους φόβους μου.Φοβάμαι τόσο πολύ ότι θα αποτύχω που στο τέλος απλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα.Δε έχω όρεξη ούτε να παλέψω ούτε να αγωνιστώ για τίποτα.Τα βάζω με τον εαυτό μου που δεν βρίσκει τη δύναμη να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό.
7
 
 
 
 
σχόλια
Ένας άνθρωπος με υπαρξιακές ανησυχίες δεν είναι άχρηστος. Μάλλον χαρισματικός είναι, αφού η περίοδος κατά την οποία στη ζωή του ανθρώπου αναδύονται υπαρξιακά ερωτήματα μπορεί να είναι και εξαιρετικά γόνιμη, καθώς αποτελεί ευκαιρία για αυτογνωσία.Η ευτυχία βρίσκεται σε κάθε τι ηθικό, καλό και αγαθό που κάνεις, σε κάθε πράξη αγάπης προς τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Αυτές οι πράξεις σε κάνουν χρήσιμη. Ακόμη και ένα χαμόγελο στη μητέρα σου σε κάνει χρήσιμη. Δε σε κάνουν χρήσιμη τα πτυχία, αυτά είναι πιστοποιήσεις από συγκεκριμένους φορείς ότι είσαι ήδη χρήσιμη και πάλι αφορούν έναν εξειδικευμένο τομέα με τον οποίο ασχολούνται εκείνοι που τα δίνουν. Με μικρά βήματα μπορείς να φτάσεις σε ένα μεγάλο στόχο. Ξεκίνησε με ένα χαμόγελο.Μέσα από κάθε δυσκολία μαθαίνουμε, είμαστε φτιαγμένοι να αντέχουμε και να μαθαίνουμε. Ακόμη και τα μωρά όταν προσπαθούν να περπατήσουν πέφτουν, ξανασηκώνονται, ξαναπέφτουν και ύστερα κάνουν το πρώτο βήμα.Οι δυσκολίες είναι μέρος της ζωής, άρπαξε την ευκαιρία να γίνεις καλύτερη. Δυσκολεύεσαι στα αρχαία, δεν κάνετε πολλά στη σχολή; Διάβασε από μόνη σου απλά κείμενα στην αρχή, θα βρεις πολλά με παράλληλη μετάφραση, και ύστερα προχώρησε στα πιο δύσκολα. Με τον καιρό θα αποκτήσεις ευχέρεια και επιπλέον θα βρεις απαντήσεις για πολλά θέματα της ζωής. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και όλα γίνονται. Μόνο του σπανού τα γένια δε γίνονται λέει η παροιμία.
Αν και είδα πολύ καθυστερημένα την απαντησή σου. θέλω να σε ευχαριστήσω για τα πολύ ενθαρρυντικά λόγια που μου έγραψες με έκανες και ένιωσα καλύτερα πραγματικά!
Τσκ, τσκ. Άσε τα φάρμακα. Δούλεψε πάνω στον εαυτό σου. Άσε τις χαζομαρίτσες, κάτσε κάτω, κάνε μια σοβαρή ενδοσκόπηση και διάλογο με τον εαυτό σου. "Ξαναγνώρισέ τον". 1) Ποιά είσαι; Πρέπει κατ' αρχάς να απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα και να είσαι σίγουρη για αυτό...2) Πού μπορεί να έκανα λάθη; Πώς μπορώ να τα διορθώσω αυτά; Πρέπει να βρεις αιτίες που σε οδηγούν στην αποτυχία, και συνηθέστερα, αυτές βρίσκονται στη δική μας, προσωπική, κακοδιαχείρηση ανθρώπων και καταστάσεων, αν και δεν αποκλείεται άλλοι να μας κάνανε κακό...3) Τί θέλω από εμένα; Τί θα ήθελα να γίνω και να κάνω, στη ΔΙΚΗ μου ζωή; Κατάλαβε πως η ζωή είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ, πως σου ΑΝΗΚΕΙ. Η αποτυχία δεν είναι επιλογή, όπως ούτε να τα παρατάς και να φεύγεις.4) Κάποιοι άνθρωποι ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ για εσένα. Για κάποιους άλλους ανθρώπους, ίσως τη θυσίασαν και ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. Αυτό είναι το ακριβότερο δώρο που μπορεί να σου κάνει άνθρωπος, δεν ξεπληρώνεται με τίποτε, ούτε με αίμα και ΟΥΤΕ ο πιο τιποτένιος άνθρωπος δεν θα άφηνε μια θυσία σαν αυτήν να πάει χαμένη. Τους χρωστάς να πετύχεις, πρώτα για ΣΕΝΑ, μετά για αυτούς.5) Υπάρχουν εκεί έξω ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ σε μεγάλες θέσεις, άνθρωποι άξεστοι και αμόρφωτοι που κάνουν κουμάντο και κυβερνούν από ψηλά. Θα καταδεχτείς εσύ, με τέτοιο ποιόν και χαρακτήρα, να γίνεις η άψυχη λάσπη πάνω στην οποία πατάνε; Σου αξίζει πολύ καλύτερη θέση από την αυτοκαταστροφή, που ναι, είναι εύκολη μεν, αλλά ό,τι πιο ανόητο υπάρχει...Τέλος να θυμάσαι, τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Αν δεν αρχίσεις να ζεις τη ζωή, τότε θα συνεχίσει να μη σου αρέσει... Κι είναι κρίμμα, γιατί ακόμη και μες στην ασχήμια, είναι όμορφη, πολύ.Βρες τί θέλεις να κάνεις, δε μπορεί, κάτι θα σε τραβάει. Από σχολές έχει πολλές, μπορείς άνετα να πας σε μία που θα σε ενδιαφέρει πραγματικά. Εδώ τριαντάρηδες και πάνε να μάθουν τέχνη σε αυτήν την ηλικία, κι εσύ από τώρα σε διέγραψες; Πέτα το στρώμα, σήκω πάνω, φρόντισε τον εαυτό σου και το σώμα σου (νους υγιής εν σώματι υγιή), σφίξε τα δόντια, δεν είσαι παιδάκι, βάλε ένα στόχο, ένα σκοπό... ΖΗΣΕ! Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο, να συναντά τη ζωή, έχει δικαίωμα να ζει. Κανενός το δικαίωμα να ζει δεν υποβαθμίζει και δε μειώνει το δικαίωμα κάποιου άλλου να ζει και δεν πρέπει να το επισκιάζει (rin, to face, to meet, life).
Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο και ασχολήθηκες μαζί μου δεν ξέρεις πόσο συγκινηθηκα με αυτά ου μου έγραψες. Δυστυχώς δεν μπορώ να άλλαξω σχολή τώρα ξανά δεν έχω το διακίωμα και σε αυτή που είμαι δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω αν πρέπει να διιλαέξω την κατεύθυνση της ιστορίας ή της αρχαιλογίας ποιά μου ταιριάζει αν θα κάνω λάθος κτλ. Βασικά αυτό είναι το πρόβλημα μου ότι κάνω συνέχεια λάθη και αισθάνομαι πως δεν μπορώ να τα διορθώσω.Με ρωτάς τι θέλω και δεν ξέρω να σου απαντήσω ειλικρινά. Φοβάμαι ακόμη και τον ίσκιο μου. Η σχολή μου οδηγεί γενικά τους περισσότερους στη διδασκαλία και εγώ έχω αγχωθεί πως θα τα καταφέρω που δεν είμαι δυνατή στα αρχαία και πως θα ανταπεξέλθω.Φέρνω γενικά την καταστροφή του κόσμου. Το ξέρω πως είμαι εγωκεντρική και ανώριμη, μακάρι αυτά που μου έγραψες να μπουν έστω και λίγο στο μυαλό και μακάρι να βρεθούν άνθρωποι σαν εσένα στο δρόμο μου μπας και με βοηθήσουν.Ευχαριστώ!
Για αυτό είναι ο άνθρωπος, για να κάνει λάθη... Κανείς δεν είναι τέλειος και από τα λάθη μας μαθαίνουμε και διδασκόμαστε περισσότερα πράγματα, από ότι όταν δεν συμβαίνει τίποτε απολύτως, ή όλα πάνε καλά. Έπεσες; Ξανασήκω! Μή φοβάσαι τα λάθη, να φοβάσαι να χάνεις την ευκαιρία να διδαχθείς από αυτά!Ακόμη κι αν δε διορθώνονται... Που είναι σπάνιο και δύσκολο... Πάλεψε και κάνε το καλύτερο που μπορείς! Ώστε να μπορείς να πεις μετά: "Εγώ έκανα αυτό που είχα χρέος, προσπαθώντας για το καλύτερο!". Μάθε να ζεις με ό,τι δε μπορείς να αλλάξεις ή να διορθώσεις.Και στη διδασκαλία να οδηγηθείς, αν έχεις αυτοπεποίθηση και δεν πελαγώνεις μπροστά στο κοινό, αν είσαι κύριος του εαυτού σου, θα μπορείς να ανταπεξέλθεις και όλα θα πάνε καλά.Να φοβάσαι το φόβο, δηλαδή "το να φοβάσαι". Μή φοβάσαι. Οϋτε εγωκεντρική είσαι ούτε ανώριμη, ίσα ίσα για να παρατηρείς κάτι και μάλιστα να ζητάς συμβουλή, μια χαρά είσαι. Μένει μόνο η προσωπική προσπάθεια. Την καταστροφή του κόσμου, μόνο εσύ ΔΕΝ τη φέρνεις, αν είναι να έρθει, ας έρθει, αλλιώς θα προσπεράσει (για να κάνω κι ένα αστείο), αφού έτσι κι αλλιώς δεν εξαρτάται από κανέναν μας προσωπικά.Τώρα, για την ευχή στο τέλος, δυστυχώς πρέπει να σου πω πως είμαι από εκείνους τους ανθρώπους, που οι γονείς σου θα σε συμβούλευαν να μείνεις μακρυά. Όχι από δική μου επιλογή, αλλά πάλι δεν είναι δικαιολογία... Μακάρι να βρεις αληθινά καλόψυχους ανθρώπους. Εγώ είμαι λέρα, φιλοσοφία/κοσμοθεωρία και καλή θέληση ανεξαρτήτως...
Και όμως λίγοι έχουν δείξει κατανόηση για τα προβλήματα μου, οι περισσότεροι μου λένε συνέχεια πόσο προσπάθεια από διάβασμα θέλει και μου δημιουργούν ακόμη περισσότερο άγχος.Αν υπήρχαν περισσότεροι σαν εσένα να μου μιλήσουν έτσι με ευγένεια και χωρίς να με κρίνουν μάλλον δεν θα είχα γίνει έτσι.Δεν ξέρω αν καταφέρω μέσα σε αυτή την κοινωνία να σταθώ στα πόδια μου και αν προσπαθήσω, αισθάνομαι ότι είναι πολύ δύσκολες εποχές.Εύχομαι να βγω από το βούρκο που έχω πέσει με τη βοήθεια της μαμάς μου κυρίως και να ανταπεξέλθω επιτέλους.Έχεις δίκιο ότι εγώ έχω την επιλογή αλλά και η τύχη μερικές φορές είναι σημαντικός παράγοντας και δυστυχώς εγώ δεν την έχω.Για τη διδασκαλία απλά λένε ότι στη δική μου σχολή δεν κάνουμε πολλά αρχαία και δεν έχουμε επάρκεια και επειδή βλέπω ότι αντιμετωπίζω δυσκολίες με έχει πάρει πολύ από κάτω ενώ καταλαβαίνω ότι δεν είναι λόγος αυτός για να πεθάνω αλλά το βράδυ πάλι οι ίδιες εμμονικές σκέψεις που δυστυχώς με οδηγούν σε άλλες χειρότερες και στα χάπια.
Κατανοώ την κατάστασή σου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να αλλάξει. Ξεκίνα με τα πιο απλά πράγματα. Μια μικρή αλλαγή κάθε μέρα.
Scroll to top icon