ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Επιστήμονες του Μ.Ι.Τ. "είδαν" πίσω από τοίχο με την βοήθεια Wi-Fi

Επιστήμονες του Μ.Ι.Τ. "είδαν" πίσω από τοίχο με την βοήθεια Wi-Fi Facebook Twitter
1

Ερευνητές του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Μασαχουσσέτης, M.I.T., κατάφεραν ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα που μοιάζει σαν να βγήκε από σελίδες βιβλίου επίστημονικής φαντασίας. 

 

Με τη βοήθεια μιας συσκευής, ονόματι RF-Capture, κατάφεραν να εντοπίσουν και να απεικονίσουν ανθρώπινες σιλουέτες πίσω από τοίχους ακόμα κι όταν βρίσκονται εν κινήσει.

Επιστήμονες του Μ.Ι.Τ. "είδαν" πίσω από τοίχο με την βοήθεια Wi-Fi Facebook Twitter

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του TheNextWeb, η συσκευή λειτουργεί εκπέμποντας ασύρματα σήματα που διαπερνούν τον τοίχο και αντανακλούν επάνω σε ανθρώπινα σώματα που βρίσκονται από την άλλη πλευρά, ακόμα κι αν κάποιος κινείται. Τα σήματα που αντανακλώνται, συλλαμβάνονται από την συσκευή η οποία αναλαμβάνει να τα συρράψει για να δημιουργήσει την ανθρώπινη σιλουέτα.

 

Αν και μπορεί να φαίνεται σχετικά απλοϊκό στη σύλληψή του, οι επιστήμονες του M.I.T. υποστηρίζουν ότι το νέο τους επίτευγμα διαθέτει αρκετή ευφυία ώστε να ξεχωρίσει 15 διαφορετικά άτομα και να αναλύσει τον παλμό της καρδιάς κάποιου, καθώς και τον τρόπο που αναπνέει.

 

Η νέα τεχνολογία, μπορεί να βρει εφαρμογή στις ταινίες του Χόλιγουντ, καταργώντας τα περίπλοκα συστήματα εντοπισμού κίνησης των ηθοποιών που χρησιμοποιούνται σήμερα στην παραγωγή ειδικών εφέ, αλλά και ως μέρος συστημάτων οικιακής ασφαλείας για τον εντοπισμό κίνησης ηλικιωμένων και μωρών.

 

Δείτε πώς λειτουργεί το RF-Capture στο παρακάτω βίντεο:


Τech & Science
1

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM