ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.11.2015 | 08:09

Απορία νομικής φύσης...

Γιατί "η διευκόλυνση ακολασίας άλλου" είναι ποινικά κολάσιμη πράξη, ακόμη και όταν δεν ακολουθείται από οικονομικό όφελος και δεν είναι ούτε κατά συρροή, ούτε κατ' επάγγελμα;Είναι που είναι τρομερά δύσκολο να βρει κανείς να καλύψει τις "ανάγκες" του σήμερα, γιατί βαράει κι ο νόμος με το σφυρί από πάνω; Μιλάμε πάντα για ενήλικες, φυσικά.
1
 
 
 
 
σχόλια
Η συγκεκριμένη διάταξη είναι απαρχαιωμένη και έχει αμιγώς ιδεολογικό χαρακτήρα. Ο νομοθέτης εκφράζει την αποδοκιμασία του για έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής και καταδικάζει το να επωφελείται κάποιος απο την ακολασία τρίτων, δεδομένου ότι το άρθρο αυτό τέθηκε κυρίως για τους ξενεδόχους συγκεκριμένων "ξενοδοχείων". Ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιο έννομο αγαθό που να προστατεύεται και με τον νέο ποινικό κώδικα (όταν βγει) θα καταργηθεί. Υπάρχει μία άποψη σύμφωνα με την οποία στην περίπτωση αυτή (της διευκόλυνσης ακολασίας τρίτων) υπάρχει εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια εκμετάλλευση στο μέτρο που οι τρίτοι ειναι ενήλικες και πράττουν τις ασελγείς πράξεις με τη βούλησή τους.
Scroll to top icon