ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.12.2015 | 19:35

Αδιεξοδο η σχεση με διπολικο

Εχω γραψει κ αλλες φορες αναζητωντας λυσεις,τροπους που θα βοηθουσαν τον διπολικο συντροφο μου να νιωσει καλυτερα..αυτο μ ενοιαζε μονο.ηταν τοτε αρκετο καιρο στη φαση της καταθλιψης..εβλεπα τον ανθρωπο που με "λατρευε" να νιωθει τοσο ασχημα κ δε μπορουσα να τον βοηθησω..κ υστερα ηρθε η φαση της μανιας..ειδα εναν αλλον..οχι,αυτος δεν ειναι ο συντροφος μου..σε μια μερα εγινε ενας ξενος..δεν κοιμαται,λεει απιστευτα ψεματα,ξεκινησε να πινει αλκοολ,να πινει τσιγαρα,συνηθειες του παλιες που εκοψε οσο ημασταν μαζι,να σηκωνεται τα βραδια κ να χανεται..ν απειλει να μεινω στη ζωη του,να μη μ αφηνει να φυγω,να επιμενει πως τωρα ειναι καλα,οχι πριν..πονει πολυ ολο αυτο..μα πιο πολυ ποναει η διαπιστωση οτι τελικα δεν μ αγαπαει..δεν μ αγαπησε ποτε γτ απλα δεν ειναι υγειης.ενας ανθρωπος ασταθης ψυχολογικα που νομιζει πως αγαπαει.ειναι ολα απλα στο αρρωστο μυαλο του κ φταιω εγω που αντιμετωποσα τη σχεση μας σαν φυσιολογικη..κ τωρα απλα να παρακαλαω να του περασω,να φυγει να με ξεχασει γτ αυτο που ονομαζει αγαπη ειναι απλα αρρωστια.νομιζει πως αγαπαει..η θεραπεια του φυσικα δεν βοηθαει με τις ουσιες που παιρνει κ δυστυχως η νοσηλεια ειναι η μονη λυση εστω προσωρινα,αφου δεν θα ναι η πρωτη φορα..ακουγα "μακρια απο διπολικο" κ δεν μπορουσα η δεν ηθελα να καταλαβω το γτ..τωρα ξερω..ολα οσα ζησαμε ηταν στο δικο μου μυαλο.δεν ηταν τπτ αληθινο οπως δεν ειναι κ αυτος..ισως καποιοι διπολικοι να χουν φυσιολογικη ζωη..δυστυχως εμεις δεν τα καταφεραμε κ ολες μου οι προσπαθειες πηγαν χαμενες.το μονο που εμεινε ειναι φοβος κ οσο παραλογο κ αν ειναι ακομα κ τωρα τον αγαπαω πολυ κ το μονο που θελω ειναι να ειναι καλα..μακρια μου..
1
 
 
 
 
σχόλια
Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι ένας άνθρωπος με διπολική διαταραχή δεν είναι ανίκανος να αγαπήσει. Το αντίθετο μάλιστα. Μιλάμε για υπερευαίσθητα άτομα.Ούτε οφείλει να γιατρευτεί ως δια μαγείας, ή να είναι "καλά" απλά και μόνο επειδή είστε μαζί. Εάν εσύ απαιτείς από αυτόν τον άνθρωπο να είναι καλά απλά επειδή είστε σε σχέση -κάτι το οποίο αν δεν είχε πρόβλημα, θα τον έκανε πανευτυχή-, τότε είσαι σε πλήρη άγνοια για το τι συμβαίνει στο μυαλό του. Η διαταραχή είναι κάτι που άσχετα από εσένα θα τον βασανίζει για μια ζωή. Είναι σημαντικό να έχει δίπλα του έναν άνθρωπο που έχει το σθένος να αντέξει μαζί του.Καλά έκανες και τον άφησες, εφόσον έτσι αισθάνεσαι.Μην ανησυχείς, θα το συνηθίσει. Θα καταλάβει ότι δεν είσαι Εσύ αυτή που του κάνει καλό.Δεν υπάρχει γιατρειά γι αυτά τα πράγματα, που θα τη βρεις στο πρόσωπο μιας σχέσης. Υπάρχει όμως κίνητρο να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Εάν εσύ ή ή σχέση σας, δεν του παρέχει αυτό το κίνητρο, τότε καλύτερα χώρια. Όταν ένας άνθρωπος διπολικός, είναι σε "φυσιολογικά" κύματα, για εμάς τους έξω, ενδεχομενως να καταβάλλει τεράστια προσπάθεια. Αν στο παραμικρό παράπτωμα εμείς τον κατακρίνουμε, χάνει το κίνητρο, στεναχωριέται, κλείνεται και αυτοκαταστρέφεται.Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αγαπήσουν... δεν μπορώ να ακούω τέτοια.
Scroll to top icon