ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.12.2015 | 12:21

Εποχές που 'ναι...

..Κι ασχολούμαστε με το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ παιδιά πνίγονται και βομβαρδίζονται.Ασχολούμαστε με τον καστανά, ενώ στη πλάτη μας παίζονται παιχνίδια εις βάρος μας και εις βάρος των επομένων γενεών. Ασχολούμαστε με τα sosial media ευαγγελιζόμενοι την αγάπη, την συμπόνοια, τις αγκαλίτσες κι άντε πως θα ξαναγίνουμε πάλι παιδιά κτλ. κτλ. κι όταν είμαστε στην ¨έξω¨ καθημερινότητα συμπεριφερόμαστε με σκληρότητα και αναγλησία από τον συνάφελφό μας, μέχρι και στους δικούς μας ανθρώπους.Τα παραπάνω είναι απλά παραδείγματα.Δεν βαρέθηκες την καραμέλα της ψεύτικης φράσης ...αγάπη και μόνο...;;;Βγες έξω και κάνε την πραγματικότητα, αφού κι εφόσον τα ¨φτιάξεις¨ πρώτα με το ευατό σου.Καλές Γιορτές.... ....έχεις και τις 365 μέρες του χρόνου, αρκεί να το καταλάβεις.
1
 
 
 
 
σχόλια
Χωρίς καμία κακή πρόθεση θέλω να σου πω ότι είναι εφικτό να ασχολείσαι με πολλά ζητήματα ταυτόχρονα.Θεωρώ κάπως ισοπεδωτικό το 'εδώ γίνεται αυτό κι εμείς ασχολούμαστε με το άλλο'.Είναι πράγματι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές, να ξεριζώνονται από τον τόπο τους λόγω πολέμου, να ταξιδεύουν σε άθλιες συνθήκες για μέρες, να φτάνουν σε ένα καινούργιο μέρος, όπου κάποιοι θα τους καλοδεχτούν, ενώ οι υπόλοιποι θα τους κοιτούν με μισό μάτι.Αυτό όμως σημαίνει ότι παραιτούμαστε απ'όλους τους άλλους αγώνες; Σταματάμε να διεκδικούμε ίσα δικαιώματα; Παύουμε να ασχολούμαστε με άλλα (λιγότερο) άσχημα θέματα κ δεν προσπαθούμε να τ'αλλάξουμε;Θα έλεγες π.χ. σε έναν συνταξιούχο, που του μειώθηκε η σύνταξη: 'Μη βγεις να διαμαρτυρηθείς! εδώ κόσμος πνίγεται κι εσύ που έχεις να φας γκρινιάζεις;' Φαντάζομαι πως όχι, παρόλο που ο παππούς του παραδείγματος είναι ολοφάνερα σε καλύτερη θέση από έναν μετανάστη που έρχεται στη Λέσβο.Αυτό που θέλω να πω είναι πως μπορούμε να ασχοληθούμε με πολλά θέματα ταυτόχρονα. Αυτοί που εκφράζουν τη χαρά τους για το σύμφωνο συμβίωσης δεν είναι αναίσθητοι, που κοιτούν την πάρτη τους. (μερικοί ίσως) Αύριο μπορεί να τους δεις να μαζεύουν τρόφιμα για τους πρόσφυγες ή να προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες για να τους βοηθήσουν.
Scroll to top icon