Στα ύψη η δημοτικότητα του Τραμπ- Άγγιξε το 39% στην πρόθεση ψήφου

Στα ύψη η δημοτικότητα του Τραμπ- Άγγιξε το 39% στην πρόθεση ψήφου Facebook Twitter
8

Ευρύ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις σε ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, παρά ή ενδεχομένως χάρη στις εμπρηστικές του δηλώσεις, διατηρεί ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, μόλις 39 ημέρες πριν ανέβει η αυλαία των προκριματικών εκλογών του 2016.

Πριν από έναν μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωνε κατά μέσο όρο ποσοστό 27,5% στην πρόθεση ψήφου στους ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Την Τετάρτη, το ποσοστό ανερχόταν στο 35,1%, σύμφωνα με τον ιστότοπο RealClearPolitics. Μία νέα δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου CNN που δημοσιεύτηκε σήμερα του δίνει ποσοστό 39% στην πρόθεση ψήφου. 

Η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ δε μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση σε καμία περίπτωση: το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης του CNN είναι ±4,5% και ο δεύτερος στην κατάταξη υποψήφιος, ο Τεντ Κρουζ, έχει να καλύψει μια διαφορά 18 εκατοστιαίων μονάδων για να φθάσει τον Τραμπ. Ο υπερσυντηρητικός Γερουσιαστής είναι ενδεχομένως ο σοβαρότερος αντίπαλος του Τραμπ και προηγείται του γερουσιαστή της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο (10%) και του συνταξιούχου νευροχειρουργού Μπεν Κάρσον (10%), η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.


Ο μεγιστάνας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του την 16η Ιουνίου. Αμέσως προκάλεσε πάταγο. Έναν μήνα μετά ο επιχειρηματίας κατέλαβε για πρώτη φορά την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις κι έκτοτε δεν εγκατέλειψε ποτέ την κορυφή. Σήμερα, παρά τις αμέτρητες αντιπαραθέσεις που πυροδότησε με τις δηλώσεις του σχετικά με τους παράτυπους μετανάστες, τους μουσουλμάνους και άλλους υποψηφίους στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο, όπως για παράδειγμα τη Χίλαρι Κλίντον του Δημοκρατικού Κόμματος, όχι μόνο επιδοκιμάζεται από το ρεπουμπλικανικό εκλογικό σώμα αλλά έχει καταφέρει να μονοπωλήσει το δημόσιο διάλογο.


Η πρότασή του, την 7η Δεκεμβρίου, να απαγορευτεί προσωρινά στους μουσουλμάνους η είσοδος στις ΗΠΑ απορρίφθηκε από την πλειονότητα των Αμερικανών και των Ρεπουμπλικανών, ωστόσο το 41% των Ρεπουμπλικανών δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Quinnipiac που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Η γνώση μεγαλώνει την αμφιβολία. Εσύ προφανώς τα ξέρεις όλα οπότε μπορείς να σχολιάζεις τα πάντα εννοώ τα πάντα . Υ.γ.όλα είναι επιλογή και αποκοπή. Τι θα επιλέξεις να διαβάσεις, να παραλήψεις και να συμπεριλαβεις. Βασικές αρχές ιστορίας. Και αυτό το είπε ο Τραμπ.
Δεν λέω πως εμείς είμαστε καλύτεροι, αλλά οι Αμερικάνοι σπάνε κάθε ρεκόρ ηλιθιότητας, ειδικά οι Ρεπουμπλικάνοι. Αυτό είναι γεγονός.Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στις εκλογές με Χίλαρι και Τραμπ... Θα πέσει γέλιο (και κλάμα..)
Ούτε για να ψηφίσεις, ούτε για να πλουτίσεις χρειάζεται απαραίτητα να είσαι πλούσιος.Εγώ πλούσιος και αυτοδημιούργητος δεν είμαι.Σαφώς και οι Έλληνες δεν είναι εξυπνότεροι αν και είναι χαρακτηριστικό μας να το πιστεύουμε-αλλά εγώ τουλάχιστον δεν είμαι τόσο ηλίθιος ώστε να αφήσω το βιβλίο μου, (μόνος στο Βερολίνο), και να διαβάσω την ομιλία ενός ανθρώπου που πιστεύει ότι τα όπλα τα παίρνουν μόνο οι καλοί στην Αερικοί.
Αν θες να έχεις άποψη για τον οποιοδήποτε, δεν μπορεί να στέκεσαι σε απομονωμένες φράσεις. Αναγκαστικά θα πρέπει να τον διαβάσεις και να τον ακούσεις.Για να κατανοήσεις την αμερικανική πολιτική, δεν αρκεί επίσης να διαβάσεις μόνο Τραμπ ή και τους συνυποψηφίους του. Γενικά, αν δεν θες να αφήσεις το βιβλίο σου καλά κάνεις. Αλλά μην νομίζεις ότι είσαι σε θέση να κάνεις κριτική.