Δολοφόνοι δουλέμποροι-Στους 42 οι νεκροί από τα δύο ναυάγια στο Αιγαίο, 17 από αυτούς παιδιά

Δολοφόνοι δουλέμποροι-Στους 42 οι νεκροί από τα δύο ναυάγια στο Αιγαίο, 17 από αυτούς παιδιά Facebook Twitter
Φωτό: Ροδιακή
2

Στους 42 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από τα δύο νέα ναυάγια με πρόσφυγες στην Καλόλιμνο και στο Φαρμακονήσι. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 17 παιδιά αλλά και 18 γυναίκες.

Το Λιμενικό έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να σώσει 26 άτομα τα οποία έχουν μεταφερθεί στη Λέρο. Αγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων με τις έρευνες να συνεχίζονται από θαλάσσης και από αέρος.

Χαρακτηριστικός της αγανάκτησης που επικρατεί ανάμεσα στους άνδρες του Λιμενικού για τις εγκληματικές ενέργειες των δουλεμπόρων που στέλνουν ανθρώπους στο θάνατο είναι ο τρόπος που ξεκίνησε την ενημέρωση για τα δύο τραγικά συμβάντα το γραφείο Τύπου του Λιμενικού.

«Για ακόμη μία φορά χτες βράδυ τα αδίστακτα δουλεμπορικά κυκλώματα στοίβαξαν στα τουρκικά παράλια σε εντελώς επισφαλή και αναξιόπλοα σκάφη δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες και οδήγησαν στον άδικο χαμό αθώους  συνανθρώπους μας, ακόμη και μικρά παιδιά», αναφέρει το δελτίο Τύπου, σύμφωνα με την εφημερίδα Ροδιακή που στο σάιτ της σημειώνει ακόμη ότι το Σώμα ενημερώθηκε για το ένα περιστατικό από στρατιωτικό παρατηρητήριο. Οι πρόσφυγες-άγνωστος ο αριθμός τους- βρισκόταν μέσα σε ξύλινο ιστιοπλοικό το οποίο βυθίστηκε  στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Καλολίμνου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, οι τούρκοι διακινητές τους είπαν ότι σε δύο ώρες θα φτάσουν στην Ελλάδα αλλά τους έβαλαν λίγο πετρέλαιο με αποτέλεσμα το σκάφος να μείνει μεσοπέλαγα και να βάλει νερά. Ανάμεσα στους διασωθέντες υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει 6 και 4 μέλη της οικογένειας τους, συζύγους και παιδιά.

Δολοφόνοι δουλέμποροι-Στους 42 οι νεκροί από τα δύο ναυάγια στο Αιγαίο, 17 από αυτούς παιδιά Facebook Twitter
Διασωθέντες στην Κάλυμνο-Φωτό AP


Από αυτό το ναυάγιο έχουν μέχρι στιγμής ανασυρθεί 34  σοροί (16 γυναίκες, 7 άνδρες και 11 παιδιά) και  έχουν  περισυλλεγεί 26 άτομα (22 άνδρες και 04 γυναίκες). Οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων επιβαινόντων συνεχίζονται. Ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη ο ακριβής αριθμός τους καθώς κάποιοι κάνουν λόγο για 50 συνολικά άτομα, άλλοι για 70 και άλλοι για 100.

Το δεύτερο τραγικό περιστατικό συνέβη σε βραχώδες σημείο ανατολικά των ακτών του Φαρμακονησίου, όταν προσάραξε εκεί ξύλινη βάρκα με  49 συνολικά πρόσφυγες. Από αυτούς 40  κατάφεραν να αποβιβαστούν στην ξηρά. Περισυνελλέγησαν 8 σοροί (6 παιδιά και 2 γυναίκες) και σώο ένα κορίτσι.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Θεε μου ποση φρικη, ποσα παιδακια χαμενα, ποσοι αθωοι....!!!Και ομως...εκατονταδες χαμενα κορμια, κυριοι υπεύθυνοι για την δολοφονια εκατομμύριων ανθρωπων, συσκέπτονται στο Νταβος για την προστασια του Υπερ-Πλουτισμου, την αναπτυξη της Βιομηχανιας Οπλων και της συντηρησης των μονοπωλίων! Οσο δε για την Ενωμενη Ευρωπη του Διαφωτισμου και του Ουμανισμου...are Humans stupid!!!!!!!
Μέσα σε όλη αυτή τη φρίκη είναι παρήγορο που οι λιμενικοί δεν έχουν χάσει την ανθρωπιά τους. Φανταστείτε τί βλέπουν κάθε μέρα εδώ και μήνες και τί αγώνα δίνουν για να σώσουν αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους. Respect