H πιο αστεία μεταστροφή Συριζοτρόλ

H πιο αστεία μεταστροφή Συριζοτρόλ Facebook Twitter
Φωτ.: giorstagram (απ' το πρόσφατο #INSTALIFO)
4

Ως κομματοτρόλ θα όριζα είτε πληρωμένους από κόμμα ανθρώπους είτε αγνούς ιδεολόγους, που είναι τυφλωμένοι απ' την αγάπη τους για το (οποιοδήποτε) κόμμα τους. Κάποιοι μάλιστα -όχι όλοι- δεν μπορούν να βρουν ούτε ένα λάθος στις πράξεις του αρχηγού τους και ούτε ένα σωστό στις πράξεις του αντιπάλου. 

Οι έμμισθοι υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν (είναι;) επιφορτισμένοι με το να υποκρίνονται τους τυχαίους πολίτες είχαν ως αποστολή να υποστηρίζουν το κόμμα στο Facebook, στο twitter και στα σάιτ, δημιουργώντας ρεύμα υπέρ του και εναντίον κάθε αντιπάλου. [Τα ίδια, είμαι απόλυτα σίγουρος κάνει και η ΝΔ.]

(Το περίφημο βίντεο)

Πολλοί ιδεολόγοι, που πέρσι τέτοια εποχή στοχοποιούσαν όσους γκρινιάζαμε για τη συνεργασία με τον Καμμένο, άλλαξαν γνώμη, παράτησαν το ΣΥΡΙΖΑ και σταμάτησαν τις ιντερνετικές επιθέσεις. 

Η πιο αστεία μεταστροφή ιδεολόγου όμως (και την είδα στο fb του Λουκά του Τιποτάκη) έγινε από μια κυρία που παραμένει φανατική Συριζαία. 

Η μεταστροφή της δεν αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε όσους ήταν ήρωες όσο ήταν στο κόμμα και βρωμιάρηδες τώρα που δεν είναι. 

Η Αννέτα@KIRKH πριν μήνες για την Ζωή Κωνσταντοπούλου

 

και...

Η Αννέτα@KIRKH τώρα!

 

Πραγματικά, πώς να κρατηθείς να μη γελάσεις (ή κλάψεις) όταν κάποιος λέει επί λέξει: «Νιώθω αηδία με τον τρόπο που μιλάνε και φέρονται στη Ζωή. Δείχνει ο καθένας το ήθος του και τι μπορεί να περιμένεις απ' αυτόν», και μετά δείχνει το ήθος του. 

Η συγκεκριμένη δεν είναι η μόνη φυσικά και χρησιμοποιώ τη δημόσια τοποθέτησή της ως απλό παράδειγμα. Ομάδες Αλήθειας, κανάλια, τρολ κάθε απόχρωσης μπορούν με ευκολία να κάνουν το μαύρο άσπρο, και ένα λεπτό αργότερα ξανά μαύρο, χωρίς να νιώσουν καν περίεργα. 

Δεν μπορείς να απαιτήσεις απ' όλους να είναι αντικειμενικοί (σάμπως εγώ είμαι; όταν λες την άποψή σου τίποτα δεν είναι αντικειμενικό). Όμως ελπίζεις τουλάχιστον πως οι απόλυτα εξυμνητικές και οι απόλυτα καταδικαστικές απόψεις θα δώσουν κάποτε χώρο σε μια πιο χαλαρή, ρεαλιστική θεώρηση των πραγμάτων. 

Η πολιτική μας κατάσταση, συνοψισμένη εύστοχα σε μερικά τουίτς. 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Κι εσύ το χρησιμοποιείς--το είδα τις προάλλες σε κάποιο σχόλιό σου ;-)Είναι μεγάλη ιστορία, θα προσπαθήσω να την συντομεύσω.Βασικά ο Μπαμπινιώτης (από την δεκαετία του '70 μάλιστα, όπως προκύπτει από το βιβλίο του Τασολάμπρου για την Δημοτική) προτείνει τον τύπο "αφορά σε", διότι στα αρχαία έγραφαν "αφορά εις τον" (αν δεν κάνω λάθος το παράδειγμα που παραθέτει ο Μπαμπινιώτης είναι "η οικία αφορά εις την οδόν"). Όμως στα αρχαία σήμαινε κάτι εντελώς διαφορετικό--σήμαινε "βλέπει προς" ή "στοχεύει" ή "αποσκοπεί". Σε όλη την νεοελληνική γραμματεία (μέχρι τις αρχές του '90, που άρχισε να λέει ο νεαρός τότε Χατζηνικολάου "αφορά σε" κλπ στην τηλεόραση) υπήρχε ο τύπος "αφορά τον/την κλπ", που σημαίνει "ενδιαφέρει" (αντίστοιχο του "concerns"). Δεν λέμε "αυτό δεν αφορά σε εμένα" (ή ακόμα χειρότερα, "αυτό δεν μου αφορά"), λέμε "αυτό δεν με αφορά". Αυτό που προτείνει ο Μπαμπινιώτης είναι νεοκαθαρευουσιανισμός--γιατί να αλλάξουμε κάποια εντελώς καθιερωμένη έκφραση, μόνο και μόνο επειδή "έτσι έλεγαν στα αρχαία" (όταν μάλιστα σήμαινε κάτι εντελώς διαφορετικό);Τα τελευταία χρόνια, έχω δει να προτείνεται το εξής: "αφορά σε" όταν η σημασία είναι "αποβλέπω, αποσκοπώ, στοχεύω" ("τα μέτρα της κυβέρνησης αφορούν στην διευθέτηση της κρίσης"), και "αφορά" (απλώς) σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. Προσωπικά το βρίσκω σαχλό--είναι ένας καινούργιος κανόνας που εφευρέθηκε προσχηματικά (γιατί η λέξη σήμαινε κάτι διαφορετικό στα αρχαία, οπότε η παρέμβαση Μπαμπινιώτη ήταν επί της ουσίας λάθος--αλλά ο Χατζηνικολάου εν τω μεταξύ μας το είχε επιβάλει, άσε που πήρε τελευταία και την σκυτάλη η Κοσιώνη...).Συμπερασματικά: "αφορά" (απλώς) δεν είναι ποτέ λάθος. Έτσι το λέγανε π.Χ. (προ Χατζηνικολάου). Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει την "λογιότερη χρήση" (που κατά την γνώμη μου είναι λογιωτατισμός) τότε πρέπει να ακολουθήσει τον παραπάνω κανόνα. (Να προσθέσω πως δεν έχω τίποτα εναντίον του Μπαμπινιώτη--αλλά δεν πάω τον Χατζηνικολάου καθόλου).
Δυστυχώς κάποιοι έχουν απορρίψει την κριτική σκέψη απ' τη ζωή τους και προτιμούν να παντρεύονται κόμματα ή ιδεολογίες και κατόπιν να λειτουργούν με οπαδικά κριτήρια. Καμία έκπληξη, αν ήταν αλλιώς η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπούσε ποτέ.