Νέα τραγωδία με δέκα νεκρούς στο Αιγαίο

Νέα τραγωδία με δέκα νεκρούς στο Αιγαίο Facebook Twitter
5

Νέα πολύνεκρη τραγωδία με μετανάστες σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Δέκα μετανάστες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, πνίγηκαν στα ανοικτά των τουρκικών ακτών, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε.

Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε στη θάλασσα του Αιγαίου καθώς το πλοιάριο κατευθυνόταν στην Ελλάδα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τουρκικής ακτοφυλακής.


Οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία Τσανάκκαλε και κατά τα φαινόμενα προσπαθούσαν να φθάσουν στη Λέσβο. Ήδη την Πέμπτη 24 μετανάστες, ανάμεσά τους 10 παιδιά, πνίγηκαν σε ναυάγιο στα ανοικτά της Σάμου. Ανάμεσα στους μετανάστες σήμερα βρίσκονταν Σύροι και Αφγανοί, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος μετέδωσε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται.

Μόλις χθες είχε ανακοινωθεί πως ήδη μέσα στον Ιανουάριο έχουν χάσει τη ζωή τους επιχειρώντας τον διάπλου της Μεσογείου περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015. Τα στοιχεία ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), αποδίδοντας το γεγονός αυτό στο ότι οι διακινητές γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι.

Ως τις 28 Ιανουαρίου, 218 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο, αριθμός που είχε καταγραφεί πέρυσι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Άλλοι 26 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στην Ιταλία. Οι διακινητές χρησιμοποιούν μικρότερα και ακόμη λιγότερο αξιόπλοα σκάφη από ό,τι μέχρι τώρα και τα γεμίζουν με ακόμη περισσότερους ανθρώπους από ό,τι μέχρι πέρυσι, εξήγησε ο ΔΟΜ.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ότι του φανεί του λολοστεφανη. Είναι ο αχόρταγος άνθρωπος ηλιθιε.Αυτό το ατελες ον.Και όλα τα συστήματα εξουσίας που ο ιδιος εχει κατασκευασει.Το ξερασε η ιστόρια. Νισαφι με τη καραμελα του καπιταλισμου .Μπαι δε γουει.... το όντως απαρεδεκτο μετρο στη Δανία... δεν ισχύει μόνο για τους πρόσφυγες αλλά κ τους απορους Δανους που καλούνται και αυτοί να καταθέσουν περουσιακα τους στοιχεία ως συνεισφορά για την πρόνοια που λαμβάνουν απο το κράτος. Κ όχι αυτή η Ευρώπη δεν είναι φασιστική. Εθνικιστικη μπορεί. Οι λέξεις πλεον έχουν χάσει το νόημα τους κ αυτό οφείλεται στην ευκολία που η αριστερά (με το γνωστό ηθικό πλεονεκτημα βεβαίως βεβαίως τις χρησιμοποιεί καρά το δοκουν)Ρώτα να μάθεις τα κονδύλια που ξοδεύουν για τους πρόσφυγες Δανία κ Γερμανία. Κ βέβαια είναι απορίας άξιον που οι μετανάστες , σ αυτόν τον βδελυρο καπιταλιστικο παράδεισο θέλουν να ζήσουν. Ιναφ με το αυτομαστιγωμα.
Θα συμφωνήσω. Επίσης μη ξεχάσεις να γράψεις στη λίστα τα "αθώα γατακια " τζιχαντομουσουλμανακια..που παίζουν πολεμο σία κ σουνι..και... που όχι καλέ δεν είναι καθόλου ιμπεριαλιστες η φανατικοί. ..δεν καθαρίζουν γκει και δε λιθοβολουν γυναίκες οσαν τη ειρήνη παπά στο Ζορμπά.Α... ξέχασα κ τη καλή Ρωσία ..Είπαμε οι -ίσμοι (φασισμοι σταλινισμοι)έχουν πολλά ποδάρια. Αλλά ξέχασα ...τι λέω ο ανοητος. .Η κακια μερκελ ,η αφιλοτιμη Ευρώπη κ το κακό παιζακι ο καπιταλισμός ...αυτοί φταίνε για όλα τα δεινά του κοσμου....Όσο για την αριστερή υστερία (αριστερια) κ τρολια. .ότι τι να τους κάνουμε ...να τους πνίξουμε? Έλεος ...γκωσαμε πια.Καταγραφή ταυτοποιηση κ διαχωρισμό προσφύγων από οικονομικούς μετανάστες ....Κ να πεσει σήμα ότι δεν χωράνε όλοι. Οι πρόσφυγες ναι.οι άλλοι όχι. Δεν είναι θέμα κακού Πακιστανου κ καλού Σύρου.(Η το αντιθετο)
Ιμπεριαλισμός:Ο καπιταλισμός σε τελευταίο στάδιο που σαπίζει.Σου είπε κανείς πως τα ΗΑΕ,η Ρωσία κ.λπ. δεν είναι ιμπεριαλιστικά κράτη με διαφορετική θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα που παλεύουν για το δικό τους μερίδιο της γεωστρατηγικής πίτας;Όπως και η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ που είναι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί;Ναι "είναι ο καπιταλισμός,ηλίθιε" όσο και να προσπαθείς να τον αθωώσεις.
Α κι επίσης:"Είπαμε οι -ίσμοι (φασισμοι σταλινισμοι)έχουν πολλά ποδάρια.".Α)ΦασΊσμος;ΣταλινΊσμος;Β)Εγώ βλέπω κάτι φασίστες Ευρωπαίους να παίρνουν τα τιμαλφή από πρόσφυγες.Ναι για ακόμα μια φορά δείχνετε πως ο φασισμός είναι καπιταλισμός χωρίς τα φτιασίδια.Γ)Κυβισμός,θερισμός,φθορισμός;
Ε άμα συνεχίσουν να πνίγονται δεν θα χρειάζεται να ελέγξουμε τις μεταναστευτικές ροές.Δεν θα έχουμε φόβο να βγούμε από την Σένγκεν.Ιμπεριαλισμός:Πρώτα φροντίζω να ξεκινήσω 80 φεύγα εστίες πολέμου γιατί ψάχνω νέες αγορές να επενδύσω τα κεφάλαια μου.Μετά το παίζω τρελίτσα ότι και καλά δεν ξέρω γιατί υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν από τον τόπο τους και ρισκάρουν την ίδια τους την ζωή.Έχω και τους "χρήσιμους ηλίθιους" να αναπαράγουν την προπαγάνδα μου και να ρίχνουν το φταίξιμο στον ξεριζωμένο.Το οποίο φταίξιμο ακούγεται και πιο πειστικό όταν επικεντρώνεις στους ανεύθυνους γονείς που πνίγουν τα παιδιά τους.Σήμερα το πάω έτσι.Αύριο μπορεί να ρίχνω και το φταίξιμο στα ίδια τα παιδιά επειδή δεν παρακούνε τους γονείς τους,ενώ έχουν "ελεύθερη βούληση" και "ελευθερία επιλογών".Είμαι πολύ γαμάτος στο να μετουσιώνω σε "ορθολογισμό" την χριστιανική ηθική.Είμαι και άθεος όμως γιατί είμαι προοδευτικός(έτσι λέω στο ποίμνιο).