Τρία πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ υπό γερμανική διοίκηση κατευθύνονται άμεσα στο Αιγαίο

Τρία πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ υπό γερμανική διοίκηση κατευθύνονται άμεσα στο Αιγαίο Facebook Twitter
2

Πριν από λίγο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των Βρυξελλών, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε πως τρία πολεμικά πλοία κατευθύνονται άμεσα στο Αιγαίο για να συνδράμουν στον τερματισμό της δράσης των δικτύων διακινητών προσφύγων μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αμυντικού στρατιωτικού οργανισμού που αναλαμβάνει ανάλογη αποστολή αναγνώρισης και παρακολούθησης.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη 2, στην παρούσα φάση υπό γερμανική διοίκηση, θα πραγματοποιήσει αποστολή αναγνώρισης και παρακολούθησης για να συνδράμει στην αντιμετώπιση της χειρότερης προσφυγικής κρίσης με την οποία έχει έλθει αντιμέτωπη η Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η αποστολή των πλοίων δεν είναι να σταματήσουν ή να απωθήσουν τα σκάφη των προσφύγων.

Όπως επεσήμανε, ο διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, Aμερικανός στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ, «δίνει αυτήν τη στιγμή διαταγή στη Μόνιμη Ναυτική Δύναμη να αναπτυχθεί στο Αιγαίο Πέλαγος χωρίς καθυστέρηση και να αρχίσει εκεί τις δραστηριότητες παρακολούθησης».

Η απόφαση ελήφθη για να υπάρξει συνδρομή προς την Τουρκία και την Ελλάδα «στη διαχείριση μίας ανθρώπινης τραγωδίας καλύτερα απ' ότι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής» είπε ο Στόλτενμπεργκ κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά απαιτητική κατάσταση».

H ναυαρχίδα της δύναμης είναι το γερμανικό πλοίο Bonn Frederiction και συμμετέχουν το τουρκικό Barbaros και το καναδικό Frederikton.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο αμυντικός στρατιωτικός οργανισμός πραγματοποιεί ανάλογη επιχείρησης παρακολούθησης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου – Δεν επιτρέπει αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου

Αποκλείει την αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών - Κατατέθηκε από το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για την ψήφισή του
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Είναι η πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει αποστολή αναγνώρισης και παρακολούθησης από τη σύστασή του" Δηλαδή τόσες δεκαετίες το ΝΑΤΟ τι ακριβώς έκανε; Ασκήσεις και συνέδρια;
"...ξεκαθάρισε πως η αποστολή των πλοίων δεν είναι να σταματήσουν ή να απωθήσουν τα σκάφη των προσφύγων...", αλλά ποια είναι ακριβώς έχει καταλάβει κανένας? Μάλλον Θα τους κουνάνε μαντήλια για καλό ταξίδι