Τα φοιτητικά τα χρόνια δεν τ' αλλάζω με τίποτα

Τα φοιτητικά τα χρόνια δεν τ' αλλάζω με τίποτα Facebook Twitter
2

Τα φοιτητικά τα χρόνια δεν τ' αλλάζω με τίποτα Facebook Twitter
Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων έγινε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

«Πόσοι αλήθεια από εμάς δεν νοσταλγούμε τα φοιτητικά μας χρόνια;» αναρωτιέται η tiiinewzfilms που έφτιαξε το βιντεοκλίπ που παρουσιάζουμε σήμερα στο LIFO.gr 

 

Οι περισσότεροι τα έχουμε συνδυάσει με ανέμελες στιγμές, φιλίες, μεγάλους έρωτες, ατελείωτο διάβασμα τις εξεταστικές και φυσικά ξέφρενα party. Ένας hiphopper από την Πετρούπολη, ο Infinik, συνοψίζει τις αναμνήσεις από τη δική του φοιτητική ζωή στο νέο του τραγούδι που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο "Φοιτητικά Χρόνια". Είναι προφανές πως το κομμάτι έχει μια γερή δόση αναφοράς στην ανάμιξή του στα φοιτητικά κινήματα και τις καταλήψεις, ωστόσο δεν παραβλέπει το στοιχείο της διασκέδασης και του συνόλου των όμορφων στιγμών που βιώνει ο μέσος φοιτητής.

Tο ηχητικό δείγμα στο οποίο είναι βασισμένη η μουσική είναι γνώριμο - πρόκειται για το κλασσικό πλέον «Τα μαθητικά τα χρόνια» που συνέθεσε ο Νίκος Καρβέλας το 1988 και ερμήνευσε η Άννα Βίσση. 28 χρόνια μετά λοιπόν, ο Infinik επαναπροσεγγίζει τη βασικό νοσταλγικό concept των νεανικών του χρόνων και με τη βοήθεια του μουσικού παραγωγού Renegade Instruments συνθέτει ένα χιπχοπ τραγούδι που σίγουρα τραβάει την προσοχή. Εξάλλου, σε μια εποχή που η ανεργία των νέων και μάλιστα πτυχιούχων χτυπάει ρεκόρ, δεν είναι δύσκολο να ταυτιστεί κανείς με τους στίχους του, ακόμα και από την πρώτη στροφή.


«Δεν παίζουνε λεφτά
ψάχνω για δουλειά
Στα σκουπίδια καρφωτά
πάν' τα βιογραφικά..»

Τα φοιτητικά τα χρόνια δεν τ' αλλάζω με τίποτα Facebook Twitter
Infinik και Renegade Instruments

*Την παραγωγή του videoclip υπογράφει η Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms (www.tnfilms.gr) και στα γυρίσματα συμμετείχαν εθελοντικά σημερινοί φοιτητές από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Το κόστος του clip ήταν .. φοιτητικό, αφού για άλλη μια φορά η παραγωγός κινηματογραφική ομάδα κράτησε τα έξοδα στο μηδέν. Τα "Φοιτητικά Χρόνια" θα συμπεριλαμβάνονται στον επερχόμενο δίσκο του Infinik με τίτλο "Το τέλειο έγκλημα".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Ο λυρισμός της πρώτης στροφής με ενέπνευσε, αλλά το υπόλοιπο με απογοήτευσε. κρατάω λοιπόν μόνο αυτή και προτείνω το πως θα έπρεπε να είναι το υπόλοιπο τραγούδι :"Δεν παίζουνε λεφτά ψάχνω για δουλειά Στα σκουπίδια καρφωτά πάν' τα βιογραφικάΓιατί τα λαμόγια οι καπιταλιστέςδεν θέλουν να επενδύσουν σε κομμουνιστέςτις καταλήψεις δεν τις εκτιμούνλεφτά θέλουν μόνο για να χαρούνΤώρα μου μένει μια επιλογήστην κρατική να μπω την μηχανήκαφέ να πίνω στα χαλαράκαι να τα ξύνω κανονικάΑλλά και εκεί πως να χωθείςπου ΑΣΕΠ θέλεις για να μπειςθα βρω συντρόφια αριστεράκάν' την καλή ρε ΣΥΡΙΖΑ