Η Κούβα ανοίγει τα σύνορά της

Η Κούβα ανοίγει τα σύνορά της Facebook Twitter
4

Από σήμερα Δευτέρα, όσοι κουβανοί πολίτες επιθυμούν να ταξιδέψουν εκτός της χώρας μπορούν να το κάνουν χωρίς να απαιτείται η παραδοσιακή άδεια εξόδου που χορηγούσε η κυβέρνηση έναντι αμοιβής.

Όπως αναφέρει το Global Post, η μεταρρύθμιση αυτή είχε προαναγγελθεί από τον πρόεδρο της χώρας Ραούλ Κάστρο από τον περασμένο Οκτώβριο.

Το «ξαφνικό» άνοιγμα των συνόρων έχει ως στόχο τη διευκόλυνση των Κουβανών που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε μια χώρα του εξωτερικού, είτε για τουρισμό είτε για δουλειά.


Ο μακροπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης είναι να έρθουν στη χώρα όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ώστε να τονωθεί η αδύναμη οικονομία του νησιού.

Την απόφαση της κουβανέζικης κυβέρνησης έλαβε θετικά και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, που καλείτε να εγκρίνει πολλές βίζες κουβανών υπηκόων που επιθυμούν να εργαστούν στις ΗΠΑ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δεν ξέρω πώς του ξέφυγε του συντάκτη, αλλά στην Κούβα ο μηνιαίος μισθός είναι $20.Γιατί λέμε «θέλουν να μας κάνουν Κίνα» και δεν λέμε «θέλουν να μας κάνουν Κούβα»;