Σκόπια, Σερβία και Κροατία ζητάνε να μας επιστρέψουν 3 χιλ. πρόσφυγες

Σκόπια, Σερβία και Κροατία ζητάνε να μας επιστρέψουν 3 χιλ. πρόσφυγες Facebook Twitter
Dimitri Messinis / SOOC
2

3 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να στείλουν πίσω στην Ελλάδα Σκόπια, Σερβία και Κροατία, ανοίγοντας τα σύνορα τους αλλά προς τη χώρα μας μόνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, οι χώρες αυτές δεν θέλουν να αναλάβουν τη διαχείριση ούτε του μικρού αριθμού προσφύγων που βρίσκονται στο έδαφος τους και τους χρησιμοποιούν μάλιστα προσχηματικά ώστε να μπλοκάρουν οποιαδήποτε προσπάθεια να αλλάξει κάτι στα σύνορα τους.

Οι πρόσφυγες αυτοί που είναι Σύροι, Ιρακινοί αλλά και μεγάλος αριθμός Αφγανών βρίσκονται κατά σειρά στην Κροατία (408) στη Σερβία (1638) και στην ΠΓΔΜ (1047).

Μάλιστα 40 από τους αφγανούς που βρίσκονται στο Πρέσεβο, κοντά στα σύνορα με τη Σερβία σε κέντρο προσφύγων, δραπέτευσαν από το κέντρο και είναι άγνωστη η τύχη τους.  

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Ελλάδα / Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Σημειώνεται πως ανάλογα με την επιβατική κίνηση, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν Αεροδρόμιο, σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων αλλά και το Λιμάνι του Πειραιά
LIFO NEWSROOM