Συνήγορός του Αμπντεσλάμ: O πελάτης μου «δεν ξέρει» για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Συνήγορός του Αμπντεσλάμ: O πελάτης μου «δεν ξέρει» για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
3

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ «δεν ξέρει» για τις επιθέσεις που έσπειραν τον θάνατο στις Βρυξέλλες, δήλωσε εμπιστευτικά στους δημοσιογράφους ο συνήγορός του Σβεν Μαρί. Νωρίτερα, σε ερώτηση δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού δικτύου Europe 1 σχετικά με το τι σκέφτεται ο πελάτης του για τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες την Τρίτη, είχε απαντήσει: «Δεν θέλω να ξέρω τι σκέπτεται. Σε αυτή τη φάση δεν είναι ακόμη σημαντικό».

 

Ο μόνος επιζών από την ομάδα των τζιχαντιστών που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι, «εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στη Γαλλία το συντομότερο δυνατόν», είπε ο βέλγος δικηγόρος, σενάριο που αρχικά είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ο πελάτης του.


«Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ μου γνωστοποίησε την επιθυμία του να πάει στη Γαλλία το συντομότερo δυνατόν. Θα δω την ανακρίτρια για να της ζητήσω να μην αντιταχθεί σε αυτό», δήλωσε ο δικηγόρος στους δημοσιογράφους μετά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στις βελγικές ανακριτικές αρχές.


«Κατάλαβε ότι εδώ δεν υπάρχει παρά ένα μικρό μέρος του φακέλου. Θέλει να δώσει εξηγήσεις στη Γαλλία, αυτό είναι καλό», είπε αλλάζοντας την υπερασπιστική του στρατηγική.


Κατά την πρώτη του ακρόαση την επομένη της σύλληψής του, ο Αμπντεσλάμ είχε δηλώσει ότι αρνείται την έκδοσή του στο Παρίσι, που ζητούσαν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.


Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον των βελγικών ανακριτικών αρχών για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης θα γίνει στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τον Σβεν Μαρί. Η δε ακροαματική διαδικασία στο πλαίσιο του βελγικού εντάλματος σύλληψης αναβλήθηκε για τις 7 Απριλίου, εξαιτίας του όγκου του φακέλου.


Ο Σβεν Μαρί δεν επανέλαβε ωστόσο τις δηλώσεις που μεταδόθηκαν από το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, σύμφωνα με τις οποίες, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ δεν συνεργάζεται πλέον, μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, με τις βελγικές ανακριτικές αρχές. «Αυτό εντάσσεται στο απόρρητο της ανακριτικής διαδικασίας», είπε.


Στη συνέντευξή του που μεταδόθηκε νωρίτερα δίκτυο Europe 1, είχε δηλώσει ότι ο πελάτης του παραμένει σιωπηλός μπροστά τους ανακριτές. «Πιστεύω ότι ήθελε πρώτα να με δει», είπε. «Χθες δεν συνεργάσθηκε;», τον ρώτησε δημοσιογράφος του γαλλικού ραδιοφώνου και αυτός απάντησε: «Οχι».


Ωστόσο, αμέσως μετά την σύλληψή του, ο Σβεν Μαρί είχε δηλώσει ότι ο άνθρωπος που θεωρείται εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι συνεργάζεται, κάνοντας λόγο για «έναν άνθρωπο έτοιμο να απαντήσει "σε όλες τις ερωτήσεις" ».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: Έφτιαξε poll για τον εαυτό του - «Μαριονέτα Σιωνιστών;» ή «Αντισημιτιστής;», τι απάντησαν όσοι ψήφισαν

Διεθνή / Έλον Μασκ: Έφτιαξε poll για τον ίδιο - «Μαριονέτα Σιωνιστών;» ή «Αντισημιτιστής;», τι απάντησαν όσοι ψήφισαν

Μετά τις αντιδράσεις με τις παρεμβάσεις του υπέρ ακροδεξιών κομμάτων και ότι «μόνο η AfD μπορεί να σώσει τη Γερμανία», ο δισεκατομμυριούχος έθεσε τέσσερις επιλογές
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Οι αρχές καταδικάζουν την υποστήριξη που λαμβάνει ο Μαντζιόνε, με την Επίτροπο της NYPD, Jessica Tisch, να δηλώνει: «Η γιορτή υπέρ ενός ψυχρού εγκλήματος είναι σοκαριστική και αποτρόπαιη»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ποιος είναι ο λόγος να είσαι συνήγορος υπεράσπισης αυτού του ατόμου?Είναι υποχρεωτικό να έχει ο κατηγορούμενος συνήγορο πάντα?Επιτρέψτε μου την αφελή ερώτηση αλλά δεν ξέρω και ήθελα να μάθω.
Κάθε άνθρωπος, ότι και αν έχει κάνει, δικαιούται υπεράσπισης, επειδή αλλιώς δε θα ήταν δίκαιη η δίκη. Ακόμη και όταν τα ισόβια είναι το αυτονόητο-όπως με τον Μπρέιβικ- από τη στιγμή που μία κοινωνία τον δικάζει, έχει όλα τα δικαιώματα που δίνει ο νόμος για κάθε κατηγορούμενο. Μέχρι να βγάλει απόφαση ένα δικαστήριο, όλοι θεωρούνται εν δυνάμει αθώοι. Αλλιώς θα γίνουμε σα τον δικαστή Ντρεντ. Θα τους πυροβολούμε επι τόπου και η δημοκρατία θα κάνει ένα βήμα πίσω. Ακόμη και ο Γκέριγκ είχε υπεράσπιση στη δίκη της Νυρεμβέργης. Ακόμη και ο Χίτλερ αν ζούσε θα δικαιούνταν δικηγόρο. Τώρα, επειδή κανένας νουνεχής δικηγόρος δεν θα κάτσει να υπερασπιστεί τέτοια τέρατα, το κράτος υποχρεώνει (με κλήρωση, με επετηρίδα-δεν το γνωρίζω πως) έναν ή περισσότερους δικηγόρους να υπερασπιστούν αυτούς τους ανθρώπους...