ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.3.2016 | 14:57

πως αλλαζει ο τρόπος που μας βλεπουν οι αλλοι

Η συζήτηση που γίνεται εδώ στις εξομολογήσεις για το ζήτημα των σχέσεων, με έβαλε σε πολύ σοβαρές σκέψεις. Η κοινή λογική λέει πως αν ο άλλος/η μας γνωρίσει καλύτερα, κι έχουμε κοινά χαρακτηριστικά, κοινούς στόχους, επικοινωνία, τότε μια αμιγώς σεξουαλική σχέση μπορεί να μετατραπεί σε κάτι άλλο, πιο ''σοβαρό''. Η δική μου εμπειρία, άλλα μου λέει. στο παρελθόν υπήρξα πάρα πολύ ερωτευμένη με κάποιον, ο οποίος με έβλεπε μόνο σεξουαλικά. Κάποια στιγμή είτε επειδή βαρέθηκε, είτε επειδή από την αρχή δεν του έκανα ούτε κρύο ούτε ζέστη, με χώρισε. Η σχέση κράτησε λίγες βδομάδες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάποιοι άνθρωποι, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να μας γνωρίσουν. Δεν τους ενδιαφέρει. Κι επειδή δεν θέλουν να μας γνωρίσουν, δεν υπάρχει η πιθανότητα να μας δούν διαφορετικά. Δεν είναι θέμα timing, δεν είναι θέμα επιπολαιότητας ή έλλειψης σοβαρότητας γιατί τα ίδια αυτά άτομα, μια χαρά κάνουν σχέσεις, μια χαρά ερωτεύονται, μια χαρά μπαίνουν στη διαδικασία να γνωρίσουν, να επικοινωνήσουν.Αν θέλετε κάποιον πολύ, προσπαθήστε να επικοινωνήσετε μαζί του, να χτίσετε μια σχέση. Αν δείτε όμως ότι ο άλλος δεν θέλει, όποιος κι αν είναι ο λόγος, μην χάνετε τον χρόνο σας. Απλά φύγετε και συνεχίστε τη ζωή σας. Μην αναρωτιέστε γιατί, μην προσπαθείτε να ρίξετε ευθύνες στον άλλον, ή σε εσάς. Απλά έτσι έχουν τα πράγματα. Το αποδεχόμαστε και προχωράμε.
4
 
 
 
 
σχόλια
Θα σε στεναχωρήσω ενδεχομένως, μπορεί όμως και να λειτουργήσει απελευθερωτικά το σχόλιό μου αν το σκεφτείς βαθύτερα. Ο άντρας δεν αφήνει μια σεξουαλική σχέση που τον καλύπτει στις ανάγκες του για να μείνει μπακούρι με όλο το ρίσκο να κάνει καιρό να βρεί κάτι άλλο. Μπορεί να μην την προχωρήσει σε ¨δεσμό" αλλά αν καλύπτει τις ανάγκες του στο σεξουαλικό κομμάτι και δεν προσπαθεί φυσικά παράλληλα να κάνει και συλλογή ¨τροπαίων" (αυτοί είναι ειδική κατηγορία αλλά δεν νομίζω ότι αποτελούν την πλειοψηφία) τότε δεν έχει λόγο να χωρίσει, εφόσον είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν προσδοκίες για κάτι άλλο και "πρήξιμο" από την πλευρά της κοπέλας. Θεωρώ δηλαδή ότι οι αμιγώς σεξουαλικές σχέσεις που λήγουν σε μερικές εβδομάδες με πρωτοβουλία του άντρα είναι επειδή δεν έχουν λάβει την "υπόσχεση" ότι θα ακολουθήσουν συναρπαστικότερα πράγματα στον σεξουαλικό τομέα στην συνέχεια. [Λιθοβολήστε με, αλλά σκεφτείτε το και λίγο. Στέκει λογικά.]
Φυσικά και στέκει αυτό που λες. Αλλά η ανάρτηση μου είχε ως στόχο να απαντήσει σε κάποιες εξομολογήσεις που ρωτούσαν αν γίνεται να μετασχηματιστεί μια σχέση. Κατά τη γνώμη μου δύσκολα γιατί αν ο άλλος/η ήθελε κάτι άλλο θα το κυνηγούσε. Δεν θέλει να γνωρίσει, δεν θέλει να επικοινωνήσει, δεν θέλει σχέση. Οσον αφορά αυτό που λες εσύ συμφωνώ. Μια σεξουαλική σχέση μπορεί να είναι ότι καλύτερο για δυο ανθρώπους. Αλλά όπως είπες και εσύ με δύο όρους: να είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν προσδοκίες για κάτι άλλο και να μην υπάρχει πρήξιμο από τη μια ή την άλλη πλευρά.
Το πηρα ως παραπονο αλλα η εξηγησησου δινει αλλο φως στην διαπιστωση. Ναι, γινεται ενας τυπος σκρινινγκ και δινουν "ρολο". Φυσικα θεωρω οτι κι οι ρολοι που δινονται εχουν κοινωνικη εκπαιδευση απο πισω τους.
Όχι δεν ήταν παράπονο. Απλά ήθελα να δώσω ένα παράδειγμα από προσωπικό βίωμα και τι εμπειρία αποκόμισα από αυτό. Το πρόβλημα είναι όταν ο ένας θέλει σχέση και ο άλλος δεν θέλει. Αν και οι δύο είναι ευχαριστημένοι από την ήδη υπάρχουσα μορφή σχέσης -είτε σεξουαλική είτε πιο ''σοβαρή- όλα πάνε ρολόι. Σίγουρα παίζουν ρόλο οι κοινωνικοί ρόλοι. Οι γυναίκες γενικά εχουμε εκπαιδευτεί να υπάρχουμε μέσα από σχέσεις λες και η σεξουαλική απόλαυση δεν μετράει. Στη δική μου τη περίπτωση δεν ήταν αυτό, πραγματικά ήμουν πολύ ερωτευμένη μαζί του. Και πιστεύω και οι εξομολογήσεις στις οποίες ήθελα να απαντήσω κάπως στο ίδιο πλαίσιο κινούνταν: ο ενας να αισθάνεται πράγματα για τον άλλον, ο άλλος να μη θέλει παρα μονο σεξ. Δεν γίνεται ετσι, δεν προχωράς, μένεις στάσιμος, χάνεις τον χρόνο σου, σπάς το κεφάλι σου με ένα άτομο το οποιο δεν θέλει να σε γνωρίσει παραπάνω. του αρκεί αυτό που έχει. Η μόνη λύση είναι να φύγεις πιστεέυω. Οφείλουμε πάνω απ'ολα να σεβόμαστε τον εαυτό μας και τις επιθυμίες μας.
Scroll to top icon