Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ζημιώνει τη χώρα, πρέπει να φύγει τώρα- Η απάντηση της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ζημιώνει τη χώρα, πρέπει να φύγει τώρα- Η απάντηση της κυβέρνησης Facebook Twitter
1

Αδιόρθωτο χαρακτηρίζει, με δήλωσή του, τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, τον οποίο και κατηγορεί ότι ζημιώνει τη χώρα και λέει ότι πρέπει να φύγει τώρα. «Σήμερα όλοι γνωρίζουμε πού κατέληξε η παράσταση που το Σάββατο ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ παραμένει στο πρόγραμμα, και μάλιστα, όπως λέει, ενισχυμένο μαζί με τις πιεστικές και συχνά υπερβολικές απαιτήσεις του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η θέση και η αξιοπιστία της Ελλάδας, δυστυχώς, αποδυναμώθηκαν ακόμη περισσότερο και πως έρχονται νέα, πολύ επώδυνα μέτρα, για όλους τους πολίτες. Επ' αυτού κάνει λόγο για φορολογικό σοκ που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το οποίο στραγγαλίζει την οικονομία, επιδεινώνει δραματικά την κρίση και σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη, όπως επισημαίνει, πλέον κατάσταση στο προσφυγικό, οδηγεί τη χώρα σε ασφυξία.

«Στο οριακό σημείο που έχουμε φτάσει, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ σοβαρότητα, αλήθεια, δουλειά, αποφασιστικότητα, αξιοπιστία, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από αυτά. Ο κ. Τσίπρας είναι αδιόρθωτος. Ζημιώνει τη χώρα. Κανείς δεν ελπίζει τίποτα από αυτόν. Γι' αυτό πρέπει να φύγει τώρα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Την τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη δεν άφησε φυσικά ασχολίαστη η κυβέρνηση, που μέσω της Όλγας Γεροβασίλη σχολίασε σχετικά πως "όσο περισσότερο οι προσδοκίες του κ. Μητσοτάκη διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο ίδιος εκτίθεται".

Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει ειδικότερα ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός κάποιων ακραίων για κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση και για εκ νέου δημιουργία συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην χώρα, έπεσαν στο κενό». Σημειώνει, επίσης, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν αντέχει στην σκέψη ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, χωρίς μείωση συντάξεων και χωρίς επιπλέον μέτρα, από αυτά προσδοκούσε να καρπωθεί πολιτικό όφελος».

«Για να διασώσει ο πρόεδρος της ΝΔ κάτι από το πολιτικό του σχέδιο, σπεύδει, για μια ακόμα φορά, λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και σε μια κρίσιμη για τη χώρα και την οικονομία στιγμή, να ζητήσει, εκ του ασφαλούς, εκλογές», προσθέτει η κ. Γεροβασίλη και σημειώνει: «Όσο περισσότερο οι προσδοκίες του διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM