«Πού είναι η Κυβέρνηση; Υπάρχει;» - Τα κόμματα ζητούν παρέμβαση για τη βία κατά προφύγων στην Ειδομένη

«Πού είναι η Κυβέρνηση; Υπάρχει;» - Τα κόμματα ζητούν παρέμβαση για τη βία κατά προφύγων στην Ειδομένη Facebook Twitter
2

«Οι σημερινές βίαιες ενέργειες Δυνάμεων Ασφαλείας των Σκοπίων κατά προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, συνιστούν επικίνδυνο γεγονός. Τις καταδικάζουμε κατηγορηματικά» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Τα πολύ ανησυχητικά γεγονότα στην Ειδομένη, τα οποία είχαν, ουσιαστικά, προαναγγελθεί, αποκαλύπτουν την πλήρη απουσία του ελληνικού κράτους από τμήμα ελληνικού εδάφους. Πού είναι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής; Πού είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Πού είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Πού είναι το Υπουργείο Εξωτερικών; Πού είναι η Κυβέρνηση; Υπάρχει;» κατέληξε.

 

«Τα νέα επεισόδια στην Ειδομένη, με εμπλοκή μάλιστα δυνάμεων της FYROM, πρέπει επιτέλους να σημάνουν συναγερμό στην κυβέρνηση. Τους προειδοποιούμε ότι αν συνεχίσουν τον μακάριο ύπνο τους και δεν αντιδράσουν, θα είναι υπεύθυνοι για τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα ακολουθήσουν» σχολίασε Το Ποτάμι.

«Οι ακραίοι κάθε πλευράς, παράλληλα με τις μαφίες κάθε είδους, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την Ειδομένη ως το σκηνικό μιας αποκρουστικής παράστασης που όμως τους αφήνει κέρδη. Θύματα σε κάθε περίπτωση είναι οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι πρόσφυγες που πλιατσικολογούν οι μαφίες. Η Ειδομένη και ο Πειραιάς πρέπει να πάψουν να "διαφημίζονται" στις ευρωπαϊκές εφημερίδες ως "οι φαβέλες της Ευρώπης". Ζητάμε από τον κ.Τσίπρα να αλλάξει επιτέλους θεωρία. Τα προβλήματα όταν δεν τα λύνεις δεν αμβλύνονται όπως νομίζει, αντιθέτως σαπίζουν και επεκτείνονται» καταλήγει Το Ποτάμι.

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα γεγονότα στην Ειδομένη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η απούσα και επικίνδυνη κυβέρνηση με την ανικανότητα της να προστατεύσει τόσο τα σύνορα μας όσο και τους πρόσφυγες, εκθέτει διεθνώς τη χώρα.Οι εντάσεις και οι συγκρούσεις στις προσφυγικές φαβέλες, τόσο στον Πειραιά όσο και στην Ειδομένη, οδηγούν σε ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις.


Η ασυδοσία και οι εκτός ελέγχου καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί εκτός από ζητήματα υγιεινής, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ασφάλειας αλλά και τον προφανή κίνδυνο για ανθρώπινα θύματα βάζουν σε πολιτικό κίνδυνο την ίδια τη χώρα. Τα σημερινά γεγονότα στην Ειδομένη πέραν όλων των άλλων διασύρουν διεθνώς τη χώρα δίνοντας την εντύπωση ότι είναι ανίκανη να ελέγξει τα σύνορα της.


Καλείται η απούσα αλλά επικίνδυνη κυβέρνηση να περιφρουρήσει τα συμφέροντα της χώρας και τα σύνορα της. Να προστατεύσει τους τοπικούς πληθυσμούς αλλά και τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Σε κάθε περίπτωση οφείλει ο Πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί.»

«Η παντελής έλλειψη σχεδιασμού στο προσφυγικό και κυρίως στο ζήτημα της Ειδομένης έχει ως αποτέλεσμα να παρακολουθούμε αυτές τις θλιβερές εικόνες των προσφύγων. Ταυτόχρονα ορισμένοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και ασκούν πολιτικές πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Επιθυμούμε να εφαρμοστούν οι συμφωνίες της Ευρώπης γιατί μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό πρόβλημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σκεφτείτε παιδιά αυτή η θλιβερή, απάνθρωπη και εθνικά επικίνδυνη εικόνα χάους να υπήρχε επί ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Όχι απλώς θα είχε πέσει η κυβέρνηση......ξέρετε τι θα είχε γίνει. Άσε που θα είχα τον F1.8 , τον ημίθεο και λοιπούς του κόμματος να γράφουν φληναφήματα για τη δημοκρατία και τον ανθρωπιζμό σε 100 comments τη μέρα. Τώρα ησυχία. Κοιτάμε όλοι τον ουρανό μπας και βρέξει λύση. Όλα καλά.