Γερμανία εναντίον Τραμπ: Το σύνθημα "η Αμερική πάνω απ' όλα" δεν είναι βιώσιμο

Γερμανία εναντίον Τραμπ: Το σύνθημα "η Αμερική πάνω απ' όλα" δεν είναι βιώσιμο Facebook Twitter
3

O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε σήμερα ότι το σύνθημα της εξωτερικής πολιτικής «Η Αμερική Πάνω απ' όλα» που υιοθέτησε ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι βιώσιμο την εποχή της παγκοσμιοποίησης.


«Η αρχιτεκτονική της ασφάλειας (...) δεν μπορεί να οργανωθεί με μονομερή τρόπο» υπογράμμισε ο Σταϊνμάιερ ενώπιον δημοσιογράφων στο Βερολίνο. «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να αγνοήσει αυτήν την πραγματικότητα που έχει αλλάξει, επομένως (το σύνθημα) "η Αμερική πάνω απ' όλα" δε μπορεί να είναι η απάντηση» τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

 

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας επισήμανε επίσης κάποιες αναφορές που θεωρεί «αντιφάσεις» στην ομιλία που εκφώνησε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ όπου περιέγραφε το όραμά του για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ «καθώς από τη μια χρησιμοποιεί την φράση "να καταστήσουμε εκ νέου ισχυρή την Αμερική" κι από την άλλη επιμένει ολοένα και περισσότερο στην απόσυρση της Αμερικής».


Όλο «αυτό μου μοιάζει σαν κάτι που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα απόλυτα» τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Tο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών είναι πολύ χαμηλότερο από τις επιδόσεις του κόμματος υπό την ηγεσία της πρώην επί μακρόν ηγέτιδας και καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
LIFO NEWSROOM