Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Ελλάδα χωρίς εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Ελλάδα χωρίς εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Facebook Twitter
4

Χωρίς εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα παραμείνει η Ελλάδα για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που από την ίδρυση της ΔΟΕ το 1894  η «μητέρα» των Ολυμπιακών δεν θα έχει μέλος στη Λωζάνη ενώ οι πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν πως οι ιθύνοντες του «κλαμπ των Αθανάτων» πήραν την απόφαση καθώς δυσαρεστήθηκαν από τις πιέσεις που άσκησαν κάποιοι εκ των Ελλήνων υποψηφίων.

Πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», εκπρόσωποι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έστειλαν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι στη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Ρίο, δεν θα ενταχθεί κανένας Ελληνας στη ΔΟΕ. Η επίσημη θέση κάνει λόγο για πληθώρα Ελλήνων υποψηφίων.

Επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογής είναι η πριγκίπισσα Αννα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Επιτροπή ετοιμάζει τις προτάσεις για τη ΔΟΕ, ενώ την τελική απόφαση την παίρνει η Γενική Συνέλευση. Υποψήφιοι για τη θέση του «Αθανάτου» είναι τα μέλη της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, Ισίδωρος Κούβελος, Στέλιος Αγγελούδης και Πέτρος Συναδινός. Η χώρα μας  έμεινε χωρίς εκπρόσωπο στη ΔΟΕ από τις αρχές του 2016 όταν ο Λάμπης Νικολάου αποχώρησε λόγω υπέρβασης του ηλικιακού ορίου. Υπάρχουν δύο επίτιμα μέλη(ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο Λάμπης Νικολάου) αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Από παντού, μας βγάζουν έξω.Η χώρα, από την απόλυτη κορύφωση του 2004, που όλοι λέγανε τα κάλυτερα, έχουμε φτάσει στην απόλυτη εξαθλίωση.Μακάρι να καταφέρουμε να το αλλάξουμε..