ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.5.2016 | 04:00

πανελλαδικες 2016.

Καλησπερα:) ειμαι 18 χρονων, και γραφω πρωτη φορα εδω με την ελπιδα να λαβω ορισμενες γνωμες πανω σε θεματα που με απασχολουν.. επισης για πρωτη φορα, δινω πανελλαδικες εξετασεις, κ οπως οι περισσοτεροι ισως γνωριζετε ηδη εχουμε γραψει εκθεση κ αρχαια, κ ακολουθουν ιστορια και λατινικα (ανθρωπιστικων σπουδων). Φετος, λοιπον, απο τον μαρτιο, δυο μηνες σχεδον προτου αρχισουν οι εξετασεις, και μεχρι σημερα, μου συνεβησαν πολλα ασχημα. Καταρχην, εχασα οοολη μου την παρεα επειδη ολο το χρονο διαβαζα -οντας μαθητρια του 19- κ εκεινοι θεωρησαν πως εγω τους απομακρυνα. Εξ αιτιας αυτου του γεγονοτος εκλαιγα συνεχως, πλεον ουτε καλημερα στο σχολειο δε μου λεει κανεις απ τους πρωην κολλητους μου, κ λογω της στενοχωριας μου σταματησα να διαβαζω.. επειτα απο αυτο, οι γονεις μου βρηκαν χρονικη περιοδο (τωρα που δινω εξετασεις) να τσακωνονται καθημερινα ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ μεσα στο σπιτι, και εντελει χωριζουν οριστικα. Αλλος ενας λογος για τον οποιο στενοχωρηθηκα και σταματησα το διαβασμα, οσο και αν προσπαθουσα, δε μπορουσα να συγκεντρωθω. Επιπροσθετως, πριν λιγες μερες πεθανε ο παππους μου και δν μπορεσα να παω στην κηδεια του γιατι ηταν εκτος αθηνας, μακρια, πραγμα που επισης με λυπησε ιδιαιτερα. Το θεμα μου ειναι, πως οπως προανεφερα, ειμαι μαθητρια του 19. Ολοι μου οι καθηγητες κ οι γονεις κ οι συγγενεις μου πιστευαν σ εμενα, οτι θα περασω ψυχολογια παντειου, που τοσο πολυ επιθυμω απο μικρη. Δυστυχως ομως, μη εχοντας διαβασει καθολου 2 μηνες δε θα καταφερω σιγουρα να περασω, κ του χρονου θα ξαναδωσω λογικα. Απλα στενοχωριεμαι, φοβαμαι πως θα απογοητευτω πληρως, αναρωτιεμαι πως θα ειμαι με ενος χρονου μικροτερα παιδια στο πανεπιστημιο, πως θα κανω φιλους εκει (αφου οι αλλοι με αφησαν αδικα κ εξακολουθω τοσο καιρο μετα να κλαιω..), πως θα ειναι να ξαναδινω....? :( συγγνωμη αν κουρασα με την εκταση, κ ευχαριστω εκ των προτερων για τις οποιες γνωμες σας πανω στα ερωτηματα μου♡♡
9
 
 
 
 
σχόλια
Καταρχάς θα ήθελα να σου πω καλή επιτυχία και εύχομαι να καταφέρεις να περάσεις εκεί που θες.Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να σου πω στο σημείο που έγραψες ''πρώην κολλητούς μου'' ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο κολλητός(ο αληθινός κολλητός)δε θα σε αφήσει επειδή εσύ διαβάζεις και θα είναι πάντα εκεί για εσένα σε ότι και αν χρειαστείς,οπότε αυτή η συμπεριφορά τους δεν τους κάνει κολλητούς.Έχεις περάσει δύσκολα τον τελευταίο καιρό αλλά δεν είναι σωστό να τα παρατήσεις τελευταία στιγμή γιατί έτσι αδικείς τον εαυτό σου.Επίσης μη σκέφτεσαι για του χρόνου,σκέψου το τώρα και πείσε τον εαυτό σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις.Όταν είσαι φοιτητής είναι αρκετά εύκολο να γνωρίσεις άτομα και να κάνετε παρέα σχετικά γρήγορα(εξαρτάται βέβαια και από εσένα άμα είσαι εξωστρεφής ή όχι),οπότε μη σε αγχώνει το θέμα αυτό.Λυπάμαι που έχασες τον παππού σου συλλυπητήρια, αλλά και για το θέμα με τους γονείς σου.Καλή επιτυχία και πάλι και απέδειξε σε όλους ότι είσαι δυνατή και μπορείς να τα καταφέρεις!
Εχεις δικιο σε αυτο που λες για τους φιλους, απλα δεν καταλαβαινω πως ειναι δυνατον να με απομακρυναν ολοι για εναν τετοιο λογο, με θλιβει.. :( οσον αφορα στα υπολοιπα, σ ευχαριστω παρα πολυ για τα ομορφα σου λογια και κυριως που με ενθαρρυνεις οσο δυνασαι!! Θα προσπαθησω να γραψω καλα, αν και φοβαμαι πως δε θα τα καταφερω. και η αποτυχια ειναι μια προσπαθεια ωστοσο..!
Απλά δεν είναι φίλοι(στις μέρες μας είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους που να νοιάζονται για τον άλλον),οπότε δεν αξίζει να στενοχωριέσαι για τέτοιους ανθρώπους,ειδικά τώρα που έχεις και τις εξετάσεις.Μη λες στον εαυτό σου ότι δεν θα τα καταφέρεις,πρέπει να κάνεις το ακριβώς αντίθετο και να πιστέψεις στις δυνατότητες σου και να πετύχεις το στόχο σου γιατί όπως σου είπα και πιο πάνω αδικείς τον εαυτό σου γιατί όπως κατάλαβα διάβαζες και προσπαθούσες κάθε χρόνο.Μην το καταστρέψεις τις τελευταίες ημέρες αυτό.
1 χρόνος σε αυτή την ηλικία δεν είναι τίποτα. Και άλλα παιδιά έδωσαν 2η φορά και μια χαρά παρέες έκαναν στη σχολή αργότερα, μη σε βαραίνει καν αυτή η σκέψη. Εσύ αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να εκμεταλλευτείς το διάβασμα που ήδη έχεις κάνει και να γράψεις ό,τι ξέρεις όσο καλύτερα μπορείς. Ατυχίες και δύσκολες στιγμές δεν είναι πάντα στο χέρι μας και πολλές φορές καλούμαστε να διαχειριστούμε πολλά πράγματα μαζί. Εξάσκηση είναι και αυτό. Επίσης να σου πω ότι αν ενδιαφέρεσαι συγκεκριμένα για Ψυχολογία Παντείου, όσα άτομα έχω γνωρίσει απ΄το τμήμα έχουν απογοητευτεί οικτρά απ΄τη μηδενική οργάνωση του Παντείου, τους ψωνισμένους καθηγητές και τους ακόμα πιο ψωνισμένους συμφοιητές. Το φπψ κανείς δεν το έχει σε εκτίμηση γιατί κάνει ένα μπαστάρδεμα οπότε σου μένει το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Πιστεύω το πιάνεις επειδή για να είσαι του 19 προϋποθέτει συστηματικό διάβασμα χρόνων και αυτό συνήθως αποδίδει. Σκέψου 1-2 εναλλακτικές που θα σε ενδιέφεραν, δες πού θα περάσεις και μην απογοητεύεσαι γιατί μπορεί να πας κάπου αλλού αλλά να σου ταιριάζει και να σου αρέσει πολύ περισσότερο.
Ευχαριστω πολυ που μοιραστηκες τις σκεψεις σου μαζι μου!! Οσον αφορα στο παντειο πανεπιστημιο, αλλοι λενε οτι ειναι πολυ καλο αλλοι παλι καθολου, κ δεν μπορω να καταληξω. Απλα ξερω πως σου δινει και δωρεαν μεταπτυχιακο το οποιο με ενδιαφερει, ετσι δεν ειναι? Επιπλεον εκπα δεν προκειται να φτασω στα μορια, ηδη εκθεση εγραψα πολυ καλα (αφου επεσε θεμα δημοτικου αν τα εμαθες) και αρχαια, παρολο που ειναι το αγαπημενο μου μαθημα, εχοντας χασει την επαφη αυτους τους μηνες, εγραψα ολο το αγνωστο σωστα και γνωστο χαλια :( αρα ακομη και καλα να τα παω στα αλλα μαθηματα που δε νομιζω, τα αρχαια θα επηρεασουν πολυ αρνητικα τη συνολικη βαθμολογια.
Θα κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς. Θα γράψεις ό,τι ξέρεις και για εκείνα που δεν ξέρεις, δεν πειράζει. Αρκεί να μην το βάλεις κάτω. Δώσε πρώτα τα μαθήματά σου και μετά σκέψου και καμιά άλλη σχολή, έτσι για να είσαι καλυμμένη. Και αν δεν περάσεις ψυχ ή αν δε σου αρέσει εκεί που θα περάσεις, ξαναδίνεις.
Καταρχάς τέτοιες σκέψεις τις ημέρες των εξετάσεων δεν κάνουμε.Πάντως αφού σε απασχολούν να ξέρεις ότι όσον αφορά τους φίλους σου αυτοί δεν είναι πραγματικοί φίλοι και μην ανησυχείς θα κάνεις ένα σωρό καινούριους στο πανεπιστήμιο που αυτούς θα τους ξεχάσεις.Ακόμα και να είσαι λίγο μεγαλύτερη δεν έχει καμία σημασία πιστεψε με.Αν αναγκαστείς να ξαναδώσεις προσπάθησε το καλοκαίρι να καθήσεις να σκεφτείς με ηρεμία, να μιλήσεις αν μπορείς σε κάποιον μεγαλύτερο που εμπιστεύεσαι πχ κάποιον ξάδερφο κάποιον πάντως που να τα έχει περάσει όλα αυτά.Το πρόβλημα με τους γονείς σου είναι το μόνο πραγματικό πρόβλημα κατα τη γνώμη μου.Αυτό που χρειάζεσαι είναι ενθάρρυνση.Δώσε σημασία σε αυτά που σου λέω γιατί είμαι μεγαλύτερη και τα έχω περάσει όλα αυτά,κάποια στιγμή μετά από χρόνια θα σου φαίνεται πολύ απλή η λύση.Εγώ για να καταλάβεις είχα πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση αλλά ήμουν τυχερή και βρέθηκαν δίπλα μου άτομα που με ενθάρρυναν την κατάλληλη στιγμή και έτσι τα κατάφερα.Μην κλείνεσαι συζήτησε ότι σε απασχολεί και κυρίως μην κάνεις τη χάρη σε αυτούς του πρώην φίλους..Καλή επιτυχία!!
Αρχικα σ ευχαριστω πααρα πολυ που απαντησες δινοντας μου τη γνωμη σου :) με ηρεμησες αρκετα! το οτι οι γονεις μου χωρισαν δε με θλιβει τοσο, οσο το γεγονος οτι δε θα περασω απευθειας ψυχολογια, διοτι απο μικρη που ημουν το μονο που θυμαμαι εντονα ηταν τσακωμοι μεσα στο σπιτι κ οχι στιγμες αγαπης, οποτε καλυτερα που χωριστηκαν δυο ανθρωποι αφου δεν ταιριαζαν.. Οσον αφορα στο οτι δε θα μπω φετος στο πανεπιστημιο που επιθυμω με στενοχωρει, γιατι αισθανομαι πως εχασα ενα χρονο αδικα, και σκεφτομαι επισης οταν περασει το καλοκαιρι που δε θα εχω παλι παρεα να βγω, εκτος του αγοριου μου με το οποιο ειμαστε 3μισι χρονια μαζι και της κολλητης μου.. ακομη, με κατακλυζουν φοβοι μη τυχον και του χρονου δεν περασω παλι, αν κ δε νομιζω, αλλα υπαρχει και αυτη μου η σκεψη..
Scroll to top icon