ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.5.2016 | 02:56

Απιστία

Γειά σας , είμαι κοπέλα 17 ετών και εχω ένα πρόβλημα (προφανως). Εδώ και 4 χρόνια είχα υποψίες ότι ο πατέρας μου απαταει την μάνα μου, είχα βρεθεί αρκετές φορές σε σημείο να της το πω να δω αν έχει καταλάβει κάτι κλπ, τελικά πριν λίγο καιρό μίλησα με τον αδελφό μου , ο οποίος έχει τρελή αδυναμία στην μαμά μου, και των ρώτησα αν έχει όντως ερωμένη ο πατέρας μου στην αρχή ξαφνιαστικε που των ρώτησα και τελικά μου είπε την αλήθεια που περίμενα εδώ και χρόνια να ακούσω. Ο πατέρας μου ξέρει ότι ξέρω, το πρόβλημα μου είναι ότι δεν θέλω να μιλήσω στην μάνα μου γιατί θα στεναχωρηθεί καθως ταυτόχρονα αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας (έχει καρκίνο του μαστού), και έχει κουραστεί αρκετά τον τελευταίο χρόνο και έχει και συνέχεια ακόμα. Τι μου προτείνεται να κανω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
9
 
 
 
 
σχόλια
Η θέση σου είναι πολλή λεπτή. Απ'τη μια ένας πατέρα που συστηματικά απατά τη μητέρα σου και απ' την άλλη μια άρρωστη μητέρα. Πιστεύω οτι δεν πρέπει να είσαι εσύ που θα το πει στη μητέρα σου αλλά ο πατέρας σου, αν το αποφασίσει. Αυτό είναι ένα προβλημα του γάμου τους που πρέπει οι ίδιοι να λύσουν κι όχι εσύ. Βέβαια με αυτό τον τρόπο επωμίζεσαι ένα βάρος που είναι δυσανάλογο της ηλικίας αλλά και της θέσης σου ως παιδί τους. Αν αισθάνεσαι άσχημα μίλα με τον πατέρα σου, συζήτησε μαζί του το πως νοιώθεις.Οταν με το καλό γίνει καλά η μητέρα σου τότε μπορείς να τον πιέσεις να της το πει, αν δεν το ξέρει ήδη, και πλέον να αποφασίσουν.Κατα τη διάρκεια της θεραπείας της η ψυχολογική κατάσταση παίζει σημαντικό ρόλο οπότε αν δεν το ξέρει καλύτερα μην της πείτε τίποτα. Αν όμως το ξέρει ήδη αλλά για ευνόητους λόγους το κρύβει τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Το καλύτερο θα ήταν να μιλήσεις με τον πατέρα σου αλλά αυτή τη φορά να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση.Καλή τύχη!
Δεν γνωρίζει κάτι, και σκέφτομαι ότι αν της το πω τώρα η ψυχολογία της θα πέσει ακόμα περισσότερο, θα περιμένω μέχρι να γίνει καλύτερα και τότε θα κρίνω ανάλογα. Ευχαριστώ πολύ
Δεν ξέρω σε ποιον να μιλήσω πέρα από τον αδελφό μου ο οποίος είναι με το μέρος του πατέρα μου. Ο επόμενος άνθρωπος που νιώθω άνετα να μιλήσω είναι η θεια μου, αλλά είναι αδελφή του πατέρα μου θέλει δεν θέλει θα τον υποστήριξη..
Δεν ξέρω σε ποιον να μιλήσω πέρα από τον αδελφό μου ο οποίος είναι με το μέρος του πατέρα μου. Ο επόμενος άνθρωπος που νιώθω άνετα να μιλήσω είναι η θεια μου, αλλά είναι αδελφή του πατέρα μου θέλει δεν θέλει θα τον υποστήριξη..
Η μητέρα σου αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας και χρειάζεται υποστήριξη από όλους σας. Δεν νομίζω πως το τι κάνει ο πατέρας σου αυτή τη στιγμή έχει καμία σημασία. Άσε που αν έχεις εσύ υποψίες 4 χρόνια τώρα, μου φαίνεται απίθανο να μην το έχει αντιληφθεί η μητέρα σου.
Βρίσκεται αρκετές ώρες εκτός σπιτιού και τότε είναι που υπάρχει συνήθως η επικοινωνία μεταξύ τους, οπότε η μάνα μου δεν έχει καταλάβει τίποτα απολύτως.
Προέχει να αναρρώσει η μητέρα σου και εύχομαι να γίνει σύντομα. Μήπως υποκρίνεται ότι δεν το ξέρει; Αν έχουν απομακρυνθεί με τον πατέρα σου και η σχέση τους δεν είναι όπως ήταν, κάτι θα έχει καταλάβει. Μπορεί να μην είναι έτοιμη και να μην θέλει να το αντιμετωπίσει. Και αν παραδεχτεί πως γνωρίζει,φαντάζεσαι ποιό είναι το επόμενο στάδιο... Σε κάθε περίπτωση, η θέση σου είναι πολύ λεπτή και δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να μπλεχτείς. Ίσως να μιλούσες με τον αδερφό σου, να δεις εκείνος τι πιστεύει και να πάρετε από κοινού μία απόφαση. Πάντως αν δεν βεβαιωθείς πως η μητέρα σου έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και πως βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση, μην κάνεις τίποτα. Εύχομαι όλα να πάνε καλά!
Scroll to top icon