Τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές του 1993.
Τι έχει συμβεί μέχρι τότε: Μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά και τις απανωτές εκλογές του '89-90, ο Μητσοτάκης κυβερνά τη χώρα για 3.5 χρόνια. Τον ρίχνει όμως κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι σήμερα συνθήκες (επίσημη δικαιολογία: το Μακεδονικό), ο Υπουργός των Εξωτερικών του, ο Αντώνης Σαμαράς που κάνει νέο κόμμα, την Πολιτική Άνοιξη...
Στις εκλογές που θα γινόταν στις 10 Οκτωβρίου του '93 το Πασόκ του Ανδρέα Παπανδρέου θα θριάμβευε, ο Μητσοτάκης θα παραιτούνταν από την αρχηγία της ΝΔ για να τον διαδεχτεί ο Μιλτιάδης Έβερτ [fail], ο Σαμαράς θα αποσπούσε ένα ικανοποιητικό ποσοστό, που θα μειωνόταν με τα χρόνια μέχρι την οριστική εξαφάνιση της Πολιτικής Άνοιξης. (20 χρόνια αργότερα, περιέργως, θα γινόταν ο ίδιος Πρωθυπουργός ως αρχηγός της ΝΔ, έχοντας νικήσει την κόρη του παλιού αρχηγού του.)
Εκείνο το βράδυ του Οκτωβρίου του 1993, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στο Mega και είπε ότι μπορεί και να δεχόταν σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια. (Μακάρι να είχε συμβεί να τελειώναμε.)
Ποιοι είναι όμως αυτοί οι δύο δημοσιογράφοι που παίρνουν συνέντευξη απ' τον Πρωθυπουργό της χώρας;
Δεν είμαι σίγουρος αν τότε αντιλαμβανόμασταν πόσο φλώροι έμοιαζαν εμφανισιακά οι Νίκος Χατζηνικολάου και Θόδωρος Ρουσόπουλος. (Πάντως τώρα, νομίζω, το αντιλαμβανόμαστε.)
Ο Χατζηνικολάου πάντα ήταν babyface
και πάντα έκανε τις ίδιες κινήσεις.
Ο Ρουσόπουλος...
Τέλος πάντων.
Αγαπημένη λεπτομέρεια στο βίντεο, πώς ο κόσμος σκουντιόταν για να φανεί στην κάμερα. Gif του αναγνώστη Banshee :)
Μέσα στα λίγα λεπτά του δελτίου ειδήσεων βλέπουμε ένα σωρό γνώριμα πρόσωπα: Απ' τον μακαρίτη τον Έβερτ και τις πατριωτικές κορώνες του, μέχρι τον Λαλιώτη με τις λάιτ βάτες του. Απ' τις νεαρές Αλέκα Παπαρήγα και Μαρία Δαμανάκη, μέχρι ένα σωρό ρεπόρτερ του Mega που είναι σχεδόν αγνώριστοι.
Η Ελλάδα -και η ελληνική τηλεόραση- αλλιώς: