ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.6.2016 | 08:12

Χορτοφαγία-Βιγκανισμός

Τελευταία έχουν γίνει κάποιες αναρτήσεις σχετικά με αυτά τα θέματα και θα ήθελα να εκφράσω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία με στόχο απλά την εκφορά μιας άποψης ακόμα χωρίς καμία διάθεση "επιβολής" ή "αυθεντίας".Είμαι χορτοφάγος από πολύ μικρή ηλικία και vegan 18 χρόνια. Οι γονείς μου είναι και κρεατοφάγοι, μεγάλωσα δηλαδή σε ένα περιβάλλον που δεν απέκλειε το κρέας, παρόλα αυτά από διηγήσεις των γονιών μου και από αναμνήσεις δικές μου, όταν κατάλαβα σε ηλικία περίπου 3 ετών ότι το κρέας που έχουμε στο πιάτο μας ήταν πρίν μοσχαράκι,κοτοπουλάκι κτλ. δήλωσα ότι εγώ δεν θέλω να τρώω "ζωάκια και δέρμα".Οι γονείς μου σεβάστηκαν την έμφυτη επιθυμία μου και δεν με πίεσαν ποτέ χωρίς ταυτόχρονα να αποκλείσουν το κρέας από τη διατροφή τους.Δεν έχω την αντίληψη ότι όλοι πρέπει να ταυτίζονται με το δικό μου σκεπτικό σε σχέςη με τη διατροφή τους, αυτό που προσωπικά με προβληματίζει είναι οι τραγικές-οδυνηρές συνθήκες διαβίωσης των ζώων και ο τρόπος που καταλήγουν στην κατανάλωση. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα γεγονός που θα έπρεπε να προβληματίζει ιδιαίτερα και τους ανθρώπους που επιλέγουν την κρεατοφαγία καθώς και το πως θα καταφέρουμε κρεατοφάγοι και μή κρεατοφάγοι να δημιουργήσουμε καλύτερες μη επώδυνες συνθήκες διαβίωσης για τα ζώα και ανώδυνους τρόπους θανάτωσης τους αλλά και σωστούς ιατρικούς-υγειονομικούς ελέγχους ώστε όσοι καταναλώνουν κρέας να μην κινδυνεύουν από αυτό.Όλα αυτά τα χρόνια, μετέχω σε συζητήσεις περί διατροφής μόνο όταν αντιλαμβάνομαι ότι ο συνομιλητής μου είναι ανοιχτός όπως πιστεύω και εγώ σε μια εκατέρωθεν ανταλλαγή απόψεων χωρίς διάθεση επιβολής. Διαφορετικά αποφεύγω την συζήτηση καθώς έχει τύχει να δεχθώ σε νεαρότερη ηλικία έντονες επιθέσεις απλά με στόχο την αντίδραση χωρίς γόνιμα συμπεράσματα.Σε σχέση με το κατα πόσο μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές, πρέπει κανείς να διαβάσει πολύ και να ενημερωθεί, δεν είναι απλό και απαιτεί διαρκή ενημέρωση παρόλα αυτά είναι απολύτως εφικτό, προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει έλλειψη στοιχείων παρόλη τη μακροχρόνια αποχή από το κρέας και τα ζωικά παράγοντα.Ήδη έχω γράψει πολλά όσο και αν προσπάθησα να τα περιορίσω και ζητώ συγνώμη αν κούρασα τους αναγνώστες, η συζήτηση αυτή νομίζω ότι είναι ατέρμονη παρόλα αυτά θεωρώ ότι με σεβασμό, ανεκτικότα και υπομονή, μπορούμε όλοι να είμαστε σε ένα διαρκή διάλογο για όλα τα θέματα που άπτονται της ευημερίας των ανθρώπων, των ζώων και του πλανήτη.
1
 
 
 
 
σχόλια
Το σημαντικοτερο όλων είναι ο σεβασμός στις διατροφικές επιλογές του άλλου και να μην επιβάλουμε τη γνώμη μας.Εχω αρκετούς φίλουν χορτοφάγους και βίγκαν και άμεσα δεν μου έχουν επιβάλει ποτέ τη γνώμη τους. Εμμεσα (λέγοντάς μου για τις άσχημες συνθήκες κράτησης των ζώων, όπως κάνεις εσύ), ναι. Αλλά συνεχίζω να είμαι κρεατοφάγος ζώντας σε αρμονία με τους χορτοφάγους φίλους μου, πήγαινοντας μάλιστα πολλές φορές σε vegan εστιατόρια μαζί τους.
Scroll to top icon