ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.6.2016 | 00:41

γαμημενη κριση

Γεννημένος Αθήνα, μεγαλωμένος επίσης Αθήνα. Και στα τριάντα να φευγεις απο το σπίτι λόγο κωλοκαταστασης και πηγαίνεις στο χωριό. Μιλάμε για την απαλεψια. Υπάρχει κανεις καμια στην Ηλεία ή στην Αχαΐα στην ίδια φάση με τη δική μου για παρέα;
11
 
 
 
 
σχόλια
Ε ναι έτσι όπως το.θετεις και εγώ μαζι σου. Αλλα γιατί έπρεπε να γράψεις ενα κατεβατό και όχι αυτό που μου έγραψες απο πάνω; και δεν εχω θέμα με όσους διαφωνούν μαζι μου. Απλά έχουν άδικο και τους τονίζω το δίκαιο μου.
χαχαχαχαχ πολύ φοβάμαι ότι δεν με κατάλαβες και γι' αυτό συμφώνησες μαζί μου, αλλά δεν πειράζει.Τέλος πάντων, δεν ασχολούνται όλοι στην Ηλεία με το κυνήγι αγριογούρουνου, υπάρχουν κι άλλοι που κάνουν κι άλλα πράγματα :) Σου εύχομαι όσο θα μείνεις εκεί, να ζήσεις όμορφα!Τουλάχιστον έχεις και την Κουρούτα για μπανάκια, να παρηγοριέσαι :)
Δεν οικτιρω τον εαυτό μου, εχω ασχολίες για να περνώ τον χρόνο μου, ελιές μάζευα ακόμα και όταν εμενα Αθήνα, και απο μικρός ήμουν εξοικειωμένος με τις αγροτικές δουλειες, επίσης μιλάω παρα πολύ καλά την διάλεκτο και από τα δυο μου χωρια. Αλλα οι φίλοι μου έχουν διασκορπιστεί και δεν είναι εύκολο να βρισκόμαστε, και καλά τα ντόπια τα παιδιά και τα κορίτσια αλλα δεν τους ταιριάζω με τπτ. Και ο λόγος είναι το που έχουμε μεγαλώσει.
Δεν ήθελα να σε προσβάλλω κι ο γραπτός λόγος μπερδεύει ορισμένες φορές, εννοούσα να μην το κάνεις γενικά όχι ειδικά τώρα. Και δεν είναι οδηγία, είναι πρακτική συμβουλή γιατί εγώ την πάτησα.
Οπότε έχεις μεγαλώσει με τον ίδιο τρόπο που έχει μεγαλώσει ένας τριαντάρης στην Κυψέλη ή το Γαλάτσι ή την Πετρούπολη ή το Κολωνάκι ή τη Φιλοθέη ή τον Πειραιά ή τον Ταύρο ή την Γλυφάδα ή τις Κουκουβάουνες.Έχεις μεγαλώσει με τον ίδιο τρόπο που μεγάλωσε ένας τριαντάρης που είναι ακόμα αιώνιος φοιτητής με τα λεφτά του μπαμπά του ή αυτόν που δουλεύει από τα 15 του για να τα βγάλει πέρα και να τελειώσει το νυχτερινό.Έχεις μεγαλώσει το ίδιο με έναν τριαντάρη που ξημεροβραδιάζεται στα μπουζούκια ή τα κλαμπάκια και το ίδιο μ' αυτόν που προτιμάει τα μουσεία, τα πάρκα και τον εθελοντισμό ή αυτόν που μεγάλωσε ακούγοντας θρας μέταλ.Ε ναι βρε αδερφέ! Άμα έχεις μεγαλώσει σε έναν τόπο ταιριάζεις με όλους από εκεί. Ενώ αντίθετα, με κάποιον που έχει μεγαλώσει "στο χωριό" είσαστε διαφορετικοί!Λοιπόν, ξέρεις πού θα μπορούσε ΙΣΩΣ να ταιριάξεις με όλους αυτούς αν είχαν μετακομίσει στην Ηλεία; ΙΣΩΣ με κανά δύο να είχατε τον πόνο "της ξενητειάς" και της "άτιμης ζωής που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις στα τάρταρα"... και μέχρις εκεί.Διότι οι άνθρωποι που εξελίσσονται, ξέρουν να εντάσσονται στο χώρο που βρίσκονται κι όχι μια ζωή να νοσταλγούν αυτά που έχασαν.
Θα σου πω κάτι γιατί που μάλλον δεν θα το ξέρεις. Η νοοτροπία των ανθρώπων που μένουν στην επαρχία είναι τουλάχιστο μια δεκατια πίσω. Όταν τους έλεγα τη δουλειά έκανα στην Αθήνα με κοίταζαν περιέργα. Όταν έκανα βόλτα με το ποδήλατο μου με κοίταζαν περίεργα. Ξέρεις ποτε με αποδέχτηκαν; όταν με είδαν πάνω σε τρακτέρ να φρεζαρω. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι είναι "ξενοφοβικοι" (σημείωση μένω δυο χρονια εδώ) δεν σνομπαρω κανένα, καλή παρέα.αλλα μετά απο λίγο βαριέμαι. Ποσα να μάθω για δωκανα και κυνήγι μιας και αυτή είναι η στάνταρ κουβέντα. Και όχι δεν ταιριάζω με όλους και.μαλιστα ειμαι σχετικά αχώνευτος τύπος γιατί λεω τη γνώμη μου και την αποψη μου χύμα. Και η άποψη μου Απεταξαμην είναι ότι δε σου ζήτησα τη γνώμη σου για την ψηχοσυνθεση μου ή την πασοφη συμβουλή σου για το πως να ζήσω τη ζωή μου. Ζήτησα παρέα για να συναναστρη με ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια θέση. Και όχι δεν ταιριάζω με όλους τους Αθηναίους. Τους σκυλαδες για.παραδειγμα.δε τους μπορώ και ούτε αυτοί εμενα. Ταιριάζουμε με όσους έχουμε κάτι κοινό. Και δεν είναι ο τόπος διαμονής απαραίτητα. Υ.Γ ακούω grindcore
Mα αυτό ακριβώς δεν είπα κι εγώ; Η συναναστροφή που γυρεύεις είναι αυτή ακριβώς: Άνθρωπο που δεν θα ταιριάζεις και το μόνο κοινό σας θα είναι το ότι είσαστε μακριά από τον τόπο σας.Κι αν ήσουν π.χ. στην Γερμανία ή την Αυστραλία, δε θα γύρευες Αθηναίο, θα γύρευες Έλληνα! Ακόμα κι αν ήταν απ' την Ηλεία ή την Αχαΐα! Να μην αισθάνεσαι ότι είσαι ο μόνος "ξένος".Κι εννοείται ότι δεν σου λέω πώς να ζήσεις τη ζωή σου, ούτε ψυχανάλυση σου κάνω, αλλά άμα γράφεις δημόσια μ' ανοιχτά τα σχόλια, να είσαι έτοιμος γι' αυτούς που διαφωνούν μαζί σου!
Προφανώς οι ντόπιοι νέοι της Ηλείας και της Αχαΐας δεν είναι του γούστου σου. Άσε που χρησιμοποιούν ένα σωρό άγνωστες λέξεις όπως "εδεκείλια", "παρακατούλια" κ.λπ. και μαζεύουν ελιές και σταφίδα για τα προς το ζην.Τι τραβάς κι εσύ, πρωτευουσιάνος άνθρωπος!
Δεν ανέφερε κάπου ότι δεν είναι του γούστου του οι άνθρωποι εκεί. Ψάχνει απλά παρέα και ζητάει κάποιον με κοινά σημεία. Οτι ας πούμε δε σου περνάει από το μυαλό πως η Αθήνα πάει πακέτο με τα μέρη που αγαπάει, με τις παρέες του, με την ασφάλεια της συνηθειας του; Ή έχει άδικο στο ότι αλλιώς είναι στην Αθήνα κι αλλιώς στο χωριό; Δεν εννοώ καλύτερα ή χειρότερα, απλώς διαφορετικά.
Έφυγα δυο φορές στη ζωή μου απ' το πατρικό μου. Τη μια έλειψα 10 χρόνια και ήμουν δυστυχισμένος. Τη δεύτερη εξακολουθώ να τη διανύω εδώ και 5 χρόνια. Δεν πήγα στο χωριό μου γιατί δεν έχω χωριό πήγα άγνωστος μεταξύ αγνώστων με τη ρετσινιά (και υπάρχει ρετσινιά ό,τι κι αν λέει ο κόσμος) ενός διαζυγίου χωρίς παιδιά και την εντοπιότητα των ντόπιων που πίστεψε με όταν δεν είσαι ο γιος, ανηψιός κλπ κάποιους είναι δεκάδες φορές χειρότερη απ' τη μασονεία. Βρες τρόπους να ομορφύνεις τη ζωή σου. Μπορείς να μέμφεσαι τον εαυτό σου για επιλογές που έχεις κάνει, αλλά μην τον οικτίρεις.
Scroll to top icon