ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.6.2016 | 04:19

Παιδιά δημοτικού με πάνες ?

Η αδερφή μου μένει αρκετά μακριά και τη βλέπω σπάνια. Πριν λίγο καιρό που έμεινα σπίτι της ανακάλυψα ότι φοράει παμπερς στο γιο της μέρα-νύχτα και δεν είναι μωρό, πρόσφατα έκλεισε τα 9! Γενικά φάινεται πολύ έξυπνο και εξωστρεφές παιδί, αν και είναι σχετικά μικροκαμωμένος. Δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι συνεβαινε κάτι τέτοιο μέχρι που την πέτυχα στο δωμάτιο του να τον αλλάζει στο κρεβάτι, όπως ακριβώς κάνεις σε βρέφος, ανάσκελα, με σηκωμένα πόδια κ.λ.π. Φρίκαρα, ομολογώ, μαζί και το παιδί που τους είδα. Προφανώς, αντιλαμβάνονται ότι δεν είνα κάτι τόσο νορμάλ, εξού και η αυτή η αντίδραση φόβου που πήρα πρέφα το μυστικό τους. Το συζητήσαμε και η ίδια πιστεύει πως δεν είναι σε θέση να πάει στην τουαλέτα ακόμα και οτι ειναι προτιμοτερο να συνεχισει η "ρουτινα" τους μεχρι να σταματησει να βρεχεται από μονος του.Συμβουλεύτηκε, μετά από αυτό, παιδίατρο που έβαλε κάποιες εξετάσεις, αλλά της είπε πως δεν είναι κάτι ανησυχητικο και ότι έχει υπόψιν του αρκετά παιδιά προχωρημένης ηλικίας που χρειάζονται πάνες. Πιστεύει και αυτός ότι είναι προτιμότερο από το να δώσουν άδικα φάρμακα στο παιδί, και ότι μπορεί απλά να τον πηγαίνει παράλληλα στην τουαλέτα τακτικά, και να τον βοηθήσει να είναι πιο ανεξάρτητος . Είναι αυτό λύση? Το βρίσκουν και άλλοι φυσιολογικό ή μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο?
3
 
 
 
 
σχόλια
Αν δε τα γνωρίζουμε όλα είναι προτιμότερο να μη σχολιάζουμε. Εύκολο να λέμε ότι η κοπέλα είναι ανεύθυνη και τα λοιπά αλλά πολύ πιθανό το παιδάκι να μην ανήκει στην κατηγορία των νευροτυπικών παιδιών και να έχει κάποιο θέμα. Ας μη σχολιάζουμε λοιπόν τις μάνες εαν δε γνωρίζουμε.
Προφανως δεν σου τα λεει ολα.Κι ουτε ειναι υποχρεωμενη δηλαδη. Και το μπαλωσε οπως μπορουσε. Η νυχτερινη ενουρηση και εγκοπριση ΔΕΝ εχουν να κανουν με την αγωγη τουαλετας, που οπωσδηποτε εγινε οταν ηταν να γινει.Αφου δεν σε εμπιστευεται αρκετα για να σου ανοιξει την καρδια της, στη θεση σου δεν θα εκρινα τοσο επιπολαια και θα ενημερωνομουν εκτενεστερα σε προσωπικο επιπεδο.
Wtf.. η αδελφή σου έχει καταστρέψει το παιδί της. Αφού δεν έχει τίποτα παθολογικό ο ανιψιός σου, είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα...δικό της. Αν έχεις την άνεση και σε ενδιαφέρει το θέμα, σύστησέ της να πάει σε κάποιον ειδικό. Και μόνο η καζούρα που θα δέχεται στο σχολείο ο μικρός και μόνο όλη η "ρουτίνα" να τον αλλάζει η μάνα του είναι ικανά να του δημιουργήσουν μόνιμα τραύματα.
Scroll to top icon