H Λέσβος "κατέρρευσε" τουριστικά - Δραματική επιστολή στην κυβέρνηση έστειλαν οι ξενοδόχοι

H Λέσβος "κατέρρευσε" τουριστικά - Δραματική επιστολή στην κυβέρνηση έστειλαν οι ξενοδόχοι Facebook Twitter
9

 

H Λέσβος "κατέρρευσε" τουριστικά - Δραματική επιστολή στην κυβέρνηση έστειλαν οι ξενοδόχοι Facebook Twitter
Άδεια καταστήματα στο Μόλυβο την περασμένη Κυριακή - (φωτό: lesvosnews.gr)

Δραματική επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς έστειλαν οι ξενοδόχοι της Λέσβου, στην οποία αναφέρουν την κατάρρευση του τουρισμού στο νησί και ζητώντας εδώ και τώρα, έκτακτα μέτρα ανακούφισης (π.χ. με ελαφρύνσεις, διευκολύνσεις, κίνητρα κλπ) κι όχι επιβολή νέων επαχθών επιβαρύνσεων. Τα σοβαρά προβλήματα στην τουριστική βιομηχανία της Λέσβου φάνηκαν και από τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία αφίξεων επισκεπτών που έδειχναν αρνητικό ρεκόρ.

Η πλήρης επιστολή με όλα τα αιτήματα:

Κύριοι Υπουργοί,

Κατέρρευσαν όλοι οι τουριστικοί προορισμοί της Λέσβου, με τις πληρότητες των Ξενοδοχείων του νησιού να αγγίζουν – αν δε ξεπερνούν – το -80% & – 90% !!, πλήττοντας Απασχόληση, Κατανάλωση, Τζίρους, αφού σε κάθε διανυκτέρευση αντιστοιχούν 5-6 kg ιχθυογεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα Κατανάλωση κι 1,5 -2 ημερομίσθια Απασχόληση.

Οι εκκλήσεις μας, γραπτές, προφορικές και με παραστάσεις μας στην Αθήνα – αναπάντητες οι περισσότερες – δεν απέδωσαν (σχετ.2,3,9,10).

Η αντιμετώπιση της ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, που απειλεί και τις επόμενες χρονιές, προϋποθέτει κι απαιτεί άμεσα τη λήψη ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ανακούφισης (π.χ. με ελαφρύνσεις, διευκολύνσεις, κίνητρα κλπ) κι όχι επιβολή νέων επαχθών επιβαρύνσεων, αναντίστοιχων με την, υπό κατάρρευση, ήδη περιορισμένη, Φέρουσα Πλουτοδοτική Ικανότητα (εισοδήματα, τζίρους κ.ά.) των Φυσικών και Νομικών Προσώπων (σχετ.13).

Ευρισκόμενοι σε Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, έχοντας συγχρόνως πληγεί απ' το Προσφυγικό / Μεταναστευτικό, που 'χει.........δρόμο ακόμα και της «ολιγωρίας» της Ε.Ε. να το αντιμετωπίσει έγκαιρα – βρίσκοντάς την συνήθως «ανέτοιμη» να τρέχει πίσω απ' τις εξελίξεις (σχετ.4)– εκτιμούμε ότι, σύμφωνα και με πρόταση / προτροπή της Ρουμάνας Επιτρόπου κας Κορίνα Κρέτσου,έχουμε το δικαίωμα, να «παρακάμψουμε» τη Συνθήκη προσχώρησης στην ΕΟΚ του 1979,βάσει της οποίας η Χώρα μας προσχώρησε ως ενιαία οντότητα (νησιωτική και ηπειρωτική), αντιμετωπιζόμενη έκτοτε ενιαία κι όχι χωριστά (νησιωτικός και χερσαίος χώρος), όπως συμβαίνει π.χ. με την Ιταλία, Γαλλία (Γουαδελούπη, Ρεϋνόν κλπ).

Ειδικότερα για τη Λέσβο (σχετ.10), που πέραν όλων των άλλων εδώ και χρόνια ιδιαιτεροτήτων και μειονεξιών της, των χαμηλών κοινωνικοοικονομικών δεικτών, δημογραφικού προβλήματος, γεωγραφικής θέσης, μικρής διάρκειας τουριστικής περιόδου, μικρών μεγεθών επιχειρήσεων / τζίρων με εξωτερικά Λογιστήρια, ανεργίας κλπ, επλήγη απ' το ΠΡΟΣΦ / ΜΕΤΑΝ –κό, το 2015 περισσότερο απ΄ οποιονδήποτε άλλο Ελληνικό κι Ευρωπαϊκό προορισμό, με τις συνολικές ροές τους να ξεπερνούν τις 500.000!! έναντι συνόλου Χώρας 860.000 κι ολόκληρης της Ιταλίας στις 120.000 η οποία απ' την ΄Ανοιξη του 2015 εξασφάλισε την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Στόλου ενισχυόμενου το Φθινόπωρο του 2015!!!, παρά το ότι απέχει απ' τη Λιβύη πολύ περισσότερο απ' ό,τι η Λέσβος απ' την Τουρκία....και των μεταξύ μας ιδιαιτεροτήτων στις σχέσεις μας...

H Λέσβος "κατέρρευσε" τουριστικά - Δραματική επιστολή στην κυβέρνηση έστειλαν οι ξενοδόχοι Facebook Twitter
Άδεια καταστήματα στο Μόλυβο την περασμένη Κυριακή - (φωτό: lesvosnews.gr)

Κατόπιν των παραπάνω και προκειμένου ν' αποφευχθούν τα ... πολύ χειρότερα (δίπλα σε καλπάζουσα οικονομία) προτείνουμε για τη Λέσβο(και για όποιον άλλο προορισμό έχει τα ίδια προβλήματα), όσο διαρκεί / επιδεινώνεται και δεν αναστρέφεται η δυσμενής κατάσταση στην οποία, όχι με δική μας ευθύνη, περιήλθαμε , με σοβαρούς επαπειλούμενους κι εθνικούς (μεταξύ άλλων) κινδύνους, ενδεικτικά τα παρακάτω:

1.1.Μείωση κατά 50% στις πάσης φύσεως επιβαρύνσεις / Τιμολόγια Δημοσίου, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, οριζόντιων προστίμων (ανεξάρτητα τζίρων κι αριθμού εργαζομένων),Τραπεζών, Ναύλων, υπέρ τρίτων πλαφοναρισμένων αμοιβών κλπ. αφού προηγηθεί ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ τους, όχι π.χ. το πόσιμο νερό της ΔΕΥΑΛ ανεξάρτητα χρήσης ακριβότερο του βιομηχανικά παραγόμενου απ' το θαλασσινό ή υφάλμυρο νερό, με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης (σχετ.15) ή και υψηλότερου του νερού της "ΔΕΥΑ Ρόδου".

1.2.Ειδικότερα για τις Αεροπορικές συγκοινωνίες τακτικών, έκτακτων και ιδιαίτερα των χαμηλού ναύλου, που ανεπιτυχώς, χρόνια τώρα, προσπαθούμε να προσελκύσουμε, ΑΠΑΛΛΑΓΗ τουςαπ' τα αεροπορικά τέλη (Handling, landing, Σπατόσημου), πρακτική που ήδη εφαρμόζει η Τουρκία,αυξάνοντας πρόσφατα την καθιερωθείσα πέρυσι επιχορήγηση των πτήσεων CHARTERS ύψους 6000 ευρώ, κατά 30% από 1/6 – 31/8/2016, με την προϋπόθεση της μεταφοράς τουλάχιστον 150 επιβατών. Η προ διετίας (2014) προσπάθειά μας να προσελκύσουμε τη RYANAIR, καταβάλλοντας εμείς το Σπατόσημό της (ανερχόμενο στις 52.000 ευρώ, με μια πτήση εβδομαδιαίως και για 30 εβδομάδες) στο τέλος της σεζόν (Νοέμβριο) δεν έγινε δεκτό απ' την Πολιτεία !!! Ανάλογη αντιμετώπιση και για τις Ακτοπλοϊκές ή τουλάχιστον άμβλυνση των όποιων επιβαρύνσεών τους. Η προ ημερών ανακοίνωση της Blue Star Ferries για μείωση στην τιμή των εισιτηρίων της κατά 30%, σ' όσους κάνουν κράτηση 4 διανυκτερεύσεων στα καταλύματα των πληγέντων απ' το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ νησιών, δείχνει το δρόμο, αλλά από μόνη της δεν αρκεί........

1.3.Εφαρμογή Χειμερινών / Ειδικών Τιμολογίων ή άλλων κινήτρων / διευκολύνσεων (π.χ. επιδοτούμενη άδεια εργασίας, με επιπλέον μέρες άδειας), εκτός περιόδου τουριστικής αιχμής κι εορτών, για επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου.

 

2.1.Ο ΦΠΑ διαμονής / εστίασης (σχετ.7,8) να επιστρέψει και να παραμείνει στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2015. ΄Αλλωστε ο συνολικός, Φυσικών και Νομικών Προσώπων, ετήσιος ΦΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην περίοδο 2007 – 2011 (πέραν του 2011 δεν βρήκαμε δημοσιοποιημένα στοιχεία) κυμαίνεται περίπου στα 45 εκατομμ. ευρώ σε σύνολο Χώρας τα 12,5 δισ. ευρώ που σημαίνει ότι η προσδοκώμενη εισροή πόρων απ' την αύξησή του, στα Δημόσια Ταμεία, θα 'ναι πολύ μικρή, αναντίστοιχη με τις μεγάλες απώλειες, που θα προκαλέσει στο Εισόδημα, Τζίρους, Κατανάλωση, Απασχόληση στην τοπική κοινωνία, στερώντας συγχρόνως πόρους απ' τα Δημόσια κι Ασφαλιστικά Ταμεία. Σ' ανάλογες περιπτώσεις, (ίσως) θα έπρεπε να προβλέπεται ΡΗΤΡΑ αποκατάστασης / αποζημίωσης των πληγέντων (προορισμών, Φυσικών και Νομικών Προσώπων) και ΡΗΤΡΑ συνεπειών για τους «υπεύθυνους».

2.2.Ειδική Φορολογική / Ασφαλιστική μεταχείριση τουλάχιστον στα πρότυπα άλλων Χωρών – Μελών της Ε.Ε., που δεν έχουν Ύφεση, Προσφυγικό και τις άλλες μειονεξίες μας, των οικογενειακών / Πολύ Μικρών / Μικρών ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ, ΕΝΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ επιχειρήσεων, όπως π.χ. είναι στον τόπο μας οι επιχειρήσεις Διαμονής, Εστίασης κ.ά., – παράδειγμα προς μίμηση, η υψηλή φορολογία 31,33% (Ελλάδα 29%), που επιβάλλει η Γαλλία στις επιχειρήσεις της, για τις μικρές μειώνεται στο... 15%! Με τον τρόπο που ασκείται σήμερα η Φορολογική Πολιτική, αντί της προσδοκώμενης αναδιανομής του πλούτου, επιτυγχάνεται η συσσώρευσή του με τα γνωστά δεινά (ανεργία, πτώση κατανάλωσης, έλλειψη ρευστότητας, αποεπένδυση, λουκέτα κ.ά.)

2.3.Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα Ξενοδοχεία (χαρατσιού μη συμβατού με το Ελληνικό και Κοινοτικό Δίκαιο και το Σύνταγμά μας), αφού η επιφάνειά τους σε Μ2 είναι ό,τι τα εργαλεία και μηχανήματα στη Βιοτεχνία / Βιομηχανία που απαλλάσσεται!, κι απ' ευθείας αντιστοίχισή του με την πλουτοδοτική φέρουσα ικανότητα των Φυσικών και Νομικών Προσώπων, βάσει πρόσφατων στοιχείων κι όχι του ....2007 !! με περιορισμό / έλεγχο της Παρα – Ξενοδοχίας / – Οικονομίας κ.ά, και της παραπλανητικής διαφήμισης που, μεταξύ άλλων, μας εκθέτει διεθνώς!(σχετ.20).

2.4.Εκλογίκευση των Νομοθετικών μας Πλαισίων – πιο λειτουργικών, ευέλικτων συμβατών με τη διεθνή αντίληψη / εμπειρία και με υιοθέτηση καταξιωμένων πρακτικών Ανταγωνιστριών μας Χωρών.

Για παράδειγμα, δε νοείται, μέσα στην κρίση με το Προσφυγικό και τη συνακόλουθη κατάρευση των πληροτήτων μας, να μην (μας) επιτρέπεται – παγκόσμια πρωτοτυπία – α) Η χρήση του θαλασσινού νερούστις πισίνες των Ξενοδοχείων, αδιαπραγμάτευτη απαίτηση της Τρίτης και Παιδικής ηλικίας (κυρίως λόγω της άνωσης), Οικολόγων, VIP's επισκεπτών με μικροβιοφοβίες, προστατεύοντας συν τοις άλλοις τον «δοκιμαζόμενο» υδροφόρο ορίζοντα των νησιών μας κι όχι μόνο ή

β) Η ίδρυση Roof Garden / Bar Restaurant κλπ, κλπ, όλα συμβάλλοντα στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, με θετικό πρόσημο στην προστιθέμενη Οικονομική αξία κι Απασχόληση. Μ' άλλα λόγια, η απεμπόληση τέτοιων δυνατοτήτων (κι άλλων ανάλογων) συνιστά «Εθνική» αυτοκτονία.....

3.1.Εξειδίκευση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Αναπτυξιακών Νόμων, ΕΣΠΑ κλπ, αποκλειστικά και μόνο για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, βάσει πρόσφατων ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝΣΤΟΙΧΕΙΩΝ κι όχι όπως έγινε με το Νέο ΕΣΠΑ, η «προβληματική» Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην ίδια κατηγορία μαζί με Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησο κ.ά., με.... προϋφεσιακά στοιχεία του 2008!!! (σχετ.12 και Υ.Γ.1).

Ανάπτυξη, με προγράμματα του 2016 μέσα στην Ύφεση και το Προσφυγικό, βάσει στοιχείων ...του 2008 – προ 'Υφεσης και Προσφυγικού – , δε γίνεται.........

3.2.Επίσης τα προγράμματα που αφορούν στη Λέσβο (και στην Π.Β.Α.) να τυγχάνουν πιο μεγαλόψυχων κινήτρων όπως π.χ. υψηλότερων ποσοστών επιχορήγησης, bonus, έγκαιρης ολοκλήρωσης, καθ' όσον εδώ όλα είναι δύσκολα, δυνατότητα ένταξης επενδυτικής πρότασης / έργου εταιρείας κι εκτός του οικοπέδου της επιχείρησής της και μέσα στα όρια του Δήμου,όπου δραστηριοποιείται κ.ά., δίχως ΡΗΤΡΕΣ Απασχόλησης, Τζίρων και Πληροτήτων, καθ' όσονκάθε επόμενη χρονιά είναι χειρότερη της προηγούμενης. Αξίζει να επισημανθεί, ότι για το ίδιο έργο (π.χ. Ξενοδοχείο ίδιου μεγέθους, κατηγορίας και δραστηριοτήτων, πέραν της διαμονής), που γίνεται στη Λέσβο και σε μια ανεπτυγμένη περιοχή (π.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κρήτη κ.ά.)εδώ στο νησί μας απαιτούνται πολλαπλάσιοι πόροι, χρόνοι, ψυχή και φαιά ουσία για να ολοκληρωθεί και μετά την ολοκλήρωσή του η αξία των παγίων του είναι υποπολλαπλάσια, με έσοδα / τζίρους ΥΠΟ-ΥΠΟ-πολλαπλάσια των αντιστοίχων στις άλλες περιοχές κι όσο μικρότερη είναι η μονάδα (σε μέγεθος και δραστηριότητες) τόσο μεγαλύτερο το χάσμα μεταξύ τους, διευρυνόμενο ακόμα περισσότερο για τις ετήσιας λειτουργίας μονάδες εκτός κέντρου πόλης, με τις υποχρεώσεις τους όμως, ακριβώς τις ίδιες.........

4.ΥΠΟΔΟΜΕΣ. Εμπλουτισμός με νέες, ιδιαίτερα για τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού, που άφθονες και διεθνώς αναγνωρισμένες διαθέτει η Λέσβος, λόγος για τον οποίο χαρακτηρίσθηκε ολόκληρο το νησί για την 4ετία 2012 – 2016 ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΤΗΣ UNESCO, ενταχθέν στις 20-9-2012 στο παγκόσμιο δίκτυο ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ της και βελτίωση των υφιστάμενων, που ορισμένες, όπως ρεύμα, νερό / αποχέτευση, κινητή τηλεφωνία, INTERNET, αεροπορικές / ακτοπλοϊκές (χάσαμε τη Θεσσαλονίκη, φυσική ενδοχώρα και ζωτικό μας χώρο) συνδέσεις, ναύλα κι άλλες ων ουκ έστιν αριθμός, είναι απογοητευτικές, δυσφημιστικές και....ζημιογόνες ! διακινδυνεύοντας να απολέσουμε τη διάκρισή μας, απ' την UNESCO (σχετ.17,18) στη λήξη της 4ετίας μετά τη φετινή επαναξιολόγησή μας.

5.1.Λόγω της νησιωτικής, εδαφικής ασυνέχειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κρίνεταιαπαραίτητη η θεσμοθέτηση του ρόλου του Destination Manager / Task Force ανά Περιφερειακή Ενότητα (νησί), καταξιωμένου θεσμού Ανταγωνιστριών μας Χωρών / Προορισμών(σχετ.3,14).

5.2.Άμεση στελέχωση των Διευθύνσεων Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δήμων της με υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, στα πεδία του Τουριστικού Marketing &Management (CRISIS / PROJECT Management) ή και με συνεργασία με εξειδικευμένες προς τούτο εταιρείες κι εξωτερικούς συνεργάτες (σχετ.14), εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες δομές, Feed Backκλπ, προκειμένου, μεταξύ άλλων να δρομολογηθούν π.χ. προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας / Δήμων της και ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ κ.ά. για Προβολή, Ανάδειξη, Προσέλκυση επισκεπτών κλπ. Παράδειγμα προς μίμηση η 3ετής Προγραμματική Σύμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – ναυαρχίδας του Ελληνικού Τουρισμού ιδιαίτερα προβεβλημένης και αναγνωρίσιμης – δίχως τα δικά μας προβλήματα – με τη Marketing Greece, συνολικού κόστους 450.000 ευρώ, υποψήφια γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης, με στρατηγικές συμμαχίες, management, χαμηλού ναύλου αεροπορικές συνδέσεις κλπ.

5.3.Ουσιαστική στήριξη της Αυτοδιοίκησης (καθώς και της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης τουλάχιστον στους Ευαίσθητους Προορισμούς μας), για να γίνει αντάξια του λόγου, ρόλου, αρμοδιοτήτων της και προσδοκιών μας , προκειμένου το γρηγορότερο ν' αναστραφεί η σημερινή δυσμενής κατάστασή μας, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στις στρεβλώσεις / παθογένειες του παρελθόντος, που δυστυχώς συνεχίζουν να δεσπόζουν στην καθημερινότητά μας, πλήττοντάς μας παντοιοτρόπως κι όσο αντέξουμε...

5.4.Απαλοιφή του περιοριστικού όρου των 80χλμ (μεταξύ οικίας δικαιούχου και καταλύματος) στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ (σχετ.11).

6.1.Εξομοίωση της Τουριστικής Βιομηχανίας με τη Βιοτεχνία / Βιομηχανία, που απολαμβάνει χρόνια τώρα, ειδικών προνομίων / νομοθετικών πλαισίων / Τιμολογίων κ.ά., ενώ συμμετέχει στα ΑΕΠ κι Απασχόληση, λιγότερο του Τουρισμού, σε όλα, κίνητρα, νομοθετήματα, Τιμολόγια κλπ (όπως π.χ. εκτός σχεδίου πόλης Συντελεστής Δόμησης 0,9 στις ηχορυπογόνες ίσως κι «αντιαισθητικές» μονάδες του Δευτερογενούς Τομέα και 0,2 στα καταλύματα, που πέραν όλων των άλλων αναδεικνύουν την περιοχή και την αισθητική της).

6.2.Εφαρμογή ΡΗΤΡΑΣ ίσης μεταχείρισης αμφίδρομης ισχύος για το Δημόσιο, Αυτοδιοικητικό, Ιδιωτικό Τομέα σ' όλα υποχρεώσεις / δικαιώματα, εισπράξεις / πληρωμές (και με συμψηφισμό), δίχως ιδιαίτερα προνόμια / διακρίσεις υπέρ του ενός και εις βάρος του άλλου (συνήθως του..... Ιδιωτικού) Τομέα.

6.3.Εξασφάλιση ΡΗΤΡΑΣ «υποδομών» (& TIMING) ΥΠΟΔΟΧΗΣ και FOLLOW UP νέων Πολιτικών, Μέτρων, Τιμολογίων κ.ά.

7.Με επίκληση της δημοσιονομικής προσαρμογής και του Προσφυγικού / Μεταναστευτικού που βιώνουμε, να προταθεί απ' τη Χώρα μας στην Ε.Ε., η αναθεώρηση από μηδενική βάση των πάσης φύσεως φορολογικών, ασφαλιστικών και λοιπών συντελεστών κι επιβαρύνσεων για το σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας κι ιδιαίτερα για τους Ευαίσθητους, Εθνικά, Δημογραφικά, Γεωγραφικά νησιωτικούς / ορεινούς, «αφυδατωμένους» προορισμούς της, προκειμένου να γίνουν Αναλογικότεροι προς τη φέρουσα πλουτοδοτική ικανότητα των Φυσικών και Νομικών Προσώπων / Οντοτήτων και τούτο διότι αντί της προσδοκώμενης είσπραξης δημοσίων εσόδων και δικαιότερης αναδιανομής του πλούτου, οι διαφορετικοί συντελεστές φόρων, εισφορών κλπ από Μέλος σε Μέλος της Ε.Ε., έχουν καταστεί «πολυεργαλεία» πρακτικών και συμπεριφορών αθέμιτου ανταγωνισμού, συνθλίβοντας οικονομικά κι όχι μόνο ευπαθέστερες Κοινωνίες, υπονομεύοντας την πολυδιακηρυγμένη Κοινωνική, Οικονομική κι Εδαφική Συνοχή, σε βάρος του........Ευρωπαϊκού κεκτημένου.

7.2.Επικαλούμενη, επίσης, η Χώρα μας την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για το Μεταναστευτικό, το Σχέδιο των 10 σημείων του ΄Ελληνα Επιτρόπου κλπ, δύναται να διεκδικήσει απ' την Ε.Ε. τους πόρους που της αντιστοιχούν, απ' τη διαφορά του αριθμού των προσφύγων που 'χουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, μείον του αριθμού των προσφύγων που μας αναλογεί, ~ 11.500, βάσει του Πληθυσμού, ΑΕΠ, Απασχόλησης, ΄Εντασης επί τις 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα, όπως πρόσφατα αρμοδίως ανακοινώθηκε, δηλ. (56.000 – 11.500) Χ 250.000 ευρώ = ~ 11 δισ. ευρώ!!

8.Πιλοτική εφαρμογή της Αρχής της Αναλογικότητας κι Ανταποδοτικότητας (σχετ.16) σ' ό,τι αφορά υποχρεώσεις / πληρωμές / επιβαρύνσεις, αν όχι της «ενισχυμένης» Αναλογικότητας – βάσει της οποίας να επιβαρύνονται (δηλ.) οι υπόχρεοι λιγότερο απ' ό,τι αντιστοιχεί στην πλουτοδοτική τους φέρουσα ικανότητα και να ενισχύονται περισσότερο απ' όσο τους αναλογεί – προκειμένου ν' αμβλυνθεί το χάσμα μεταξύ ανεπτυγμένων και μη προορισμών, εύπορων ή μη οντοτήτων κλπ

Είναι αδιανόητο κι άδικο να καταβάλλεται π.χ. η ίδια εργοδοτική εισφορά ή πρόστιμο ή τέλος διανυκτέρευσης / πληρότητας (από 1.1.2018) ή συγγενικά δικαιώματα (σχετ.2), (από ξενοδ. Μονάδες της ίδιας κατηγορίας) κλπ ανεξάρτητα ανεπτυγμένου ή μη προορισμού, μεγέθους επιχείρησης με ή χωρίς Λογιστήριο κι Ειδικούς Συμβούλους εντός της εταιρείας της, αριθμού εργαζομένων ανά δωμάτιο ή ανά π.χ. 100.000 ευρώ τζίρο διάρκειας τουριστικής περιόδου, πληρότητας, ύψους τζίρου ή τιμήματος διανυκτέρευσης (π.χ. 20-50 ευρώ ή 200-500 ευρώ ή 2000-4000) κλπ, κλπ.

9.Οι συνολικές ετήσιες οικονομικές υποχρεώσεις Νομικών (και Φυσικών) Προσώπων να καθορίζονται ποσοστιαία κι αναλογικά ή και με ενισχυμένη αναλογική (με ειδικούς συντελεστές) επί των τζίρων (εισοδημάτων) τους και ν' αποδίδονται σ' ένα μόνο Ταμείο της Πολιτείας, π.χ. κατά το πρότυπο της Αυστραλίας, απ' το οποίο θα επιμερίζονται σ' όλους τους τομείς του Δημοσίου, ανάλογα με τις ανάγκες τους κι όχι όπως γίνεται σήμερα, να καταβάλλονται δηλ. σε πολλά Ταμεία π.χ. Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.ά. και σ' οριζόντια βάση (καθόλου αναλογικά), πρακτική που θα εξασφαλίζει τον έλεγχο των εισπράξεων και τη δικαιότερη αναδιανομή του πλούτου, περιορίζοντας ανεργία, λουκέτα, αφελληνισμό επιχειρήσεων κι εξαθλίωση νοικοκυριών, υπέρ πολυεθνικών ομίλων, έμμεσα επαπειλούμενης και της εθνικής κυριαρχίας ακόμα και Μελών της Ε.Ε.

10.1.Σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση και Δημόσιο Λογιστικό, με «τσάκισμα» της Γραφειοκρατίας – Μητέρας των περισσότερων δεινών μας κι αιτία απωλειών, καθυστερήσεων, απεντάξεων, επανατιμολογήσεων, αποτροπής προσέλκυσης πόρων, επενδύσεων, έργων, του Δημόσιου, Αυτοδιοικητικού κι Ιδιωτικού Τομέα (σχετ.6) -, ενίσχυση ρευστότητας και με εξυγίανση της Αγοράς, περιθωριοποιώντας ασυνεπείς και μπαταχτσήδες, αντι – κινήτρων, ρυθμίσεων κ.ά., που τους παρέχονται σε βάρος των συνεπών και καλοπληρωτών (Φυσικών και Νομικών Προσώπων) – παθογένειες του παρελθόντος, που συνεχίζουν επιτεινόμενες να δεσπόζουν μέχρι σήμερα (σχετ.5).Γιατί η Πολιτεία (ΔΟΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) να μην απευθύνεται π.χ. στον Πράκτορα που αποδεδειγμένα (π.χ. με VOUCHER, TΙΜΟΛΟΓΙΟ, λοιπά στοιχεία Πόρτας κ.ά.) οφείλει στο Ξενοδοχείο για να εισπράξει αυτά που της οφείλει ο Ξενοδόχος, αντί να τον απειλεί με προσωπική κράτηση ή πλειστηριασμό ακινήτου του κλπ, αφού η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ως χρονοβόρος κι ιδιαίτερα δαπανηρή, μπορεί να μην είναι δυνατή; Και γιατί ο συγκεκριμένος «ασυνεπής « να μην «ανεβαίνει» στο διαδίκτυο, προκειμένου να προστατευθούν οι επόμενοι;

10.2. Αντικατάσταση δυσλειτουργικών / δύσχρηστων (π.χ. ΕΡΓΑΝΗ, σχετ 19) Πληροφοριακών Συστημάτων μ' απλούστερα, ταχύτερα με δυνατότητα απ' ευθείας πρόσβασης σ' αυτά των επιχειρήσεων, τουλάχιστον όσων δε διαθέτουν δικό τους εσωτερικό Λογιστήριο, προκειμένου να προστατευθούν από ενδεχόμενα λάθη, παραλείψεις, καθυστερήσεις των εξωτερικών τους συνεργατών, αποφεύγοντας τις όποιες δυσμενείς σε βάρος τους συνέπειες / υπερβολικά, δίχως κριτήρια, πρόστιμα, αναντίστοιχα τζίρων / αριθμού εργαζομένων κλπ.

11.1.Μέριμνα επαναπατρισμού (επιστροφής) των Ελληνικών καταθέσεων απ' τις Τράπεζες του Εξωτερικού, δίχως επιβολή κυρώσεων, αντίθετα με παροχή bonus για τα επαναπατρισθέντα ποσά που θα επενδυθούν στην Ελλάδα, ανεξάρτητα τυχόν επιχορηγήσεων που θα τύχουν απ' την ένταξή τους σ' αναπτυξιακά Προγράμματα.

11.2.Ιδιαίτερα έξυπνα και μεγαλόψυχα κίνητρα για προσέλκυση κεφαλαίων/ επενδύσεων των Ομογενών μας.

12.Τέλος στα πλαίσια της Παγκοσμιοποίησης και του ολοένα και σκληρότερου διεθνούς ανταγωνισμού, καθώς και των εξαγγελιών του Προέδρου της γείτονος Χώρας, για ίδρυση Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην επικράτειά της, ίσως να πρέπει να «ωριμάζει» στην Ε.Ε. (και στη Χώρα μας) η ιδέα της Πιλοτικής εγκατάστασης ΕΟΖ, στις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες, που πέρα της παρατεινόμενης και δυστυχώς επιτεινόμενης Ύφεσης, που αποδομεί αργά αλλά σταθερά τον κοινωνικοοικονομικό τους ιστό, έχουν πληγεί και απ' το ΠΡΟΣΦ / ΜΕΤΑΝ, που αιφνιδίασε τη Διεθνή Κοινότητα αλλά και την Ε.Ε., που τη βρήκε δυστυχώς ανέτοιμη να το αντιμετωπίσει, «συρόμενη» κυριολεκτικά πίσω απ' τις εξελίξεις, λόγος για τον οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας, συμβουλευόμενοι τους Νομικούς / Οικονομικούς Συμβούλους τους και Λογιστές τους εγείρουν ζητήματα διεκδίκησης αποζημιώσεών τους προβάλλοντας και αιτήματα.... απο – προσφυγοποίησης, της Εθνικά ευαίσθητης Ανατολικής Εσχατιάς της Χώρας μας και της Ε.Ε., αμφότερα με Νομική υποστήριξη και προσφυγή και στα Ευρωπαϊκά Όργανα.... Άλλωστε η στενή παρακολούθηση κι υιοθέτηση απ' τη Χώρα μας και την Ε.Ε., επιτυχημένων, έξυπνων, καινοτόμων, βέλτιστων πρακτικών ανταγωνιστριών Χωρών ή περιοχών της Γης (εκτός Ε.Ε.), είναι μονόδρομος, αφού δεν είμαστε (ούτε εμείς ούτε η Ε.Ε.), μόνοι μας στον πλανήτη.

Κύριοι Υπουργοί,

Προσβλέποντας αυτή τη φορά στην άμεση προσωπική σας παρέμβαση, έστω σε κάποιο βαθμό και σε ορισμένα απ' τα προαναφερθέντα, θα συμβάλετε στην αναστροφή τόσο των στρεβλώσεων / παθογενειών του παρελθόντος, όσο και της δυσμενούς σημερινής κατάστασης που, δίχως προηγούμενο, δεσπόζουν στην ακριτική, νησιωτική εσχατιά της Χώρας μας και της Ε.Ε., εξασφαλίζοντας προοπτική ταχύτερης εξόδου μας απ' την κρίση κι όχι μόνο.....

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενοι του Allou Fun Park καταγγέλλουν απλήρωτους μισθούς και εργατικά ατυχήματα

Ελλάδα / Allou Fun Park: Απλήρωτους μισθούς και εργατικά ατυχήματα καταγγέλλουν σωματεία

«Το Σωματείο προειδοποίησε για ζητήματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια» τονίζουν οι εργαζόμενοι - Η ανακοίνωσή του και το κείμενο του Σωματείου Εμποροϋπαλληλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Νέοι χάρτες, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ελλάδα / Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Νέοι χάρτες, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ποιοι και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - «Η σύσταση μας είναι ισχυρή, καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών» τονίζει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Φανταζομαι εχεις κλεισει ολο τον Αυγουστο στην Λεσβο σωστα;Οταν πας καπου για να ξεκουραστεις με την οικογενεια σου και δινεις ενα σημαντικο μερος του εισοδηματος σου για να το κανεις, θες να ειναι οσο το δυνατον πιο ηρεμα και χαλαρα. Δεν ειναι παραλογη ουτε ρατσιστικη η σταση αυτη...
προφανως και θα καταρρευσει τουριστικα οταν ολο το νησι λιμναζει στην βρωμα. και ΟΧΙ δεν φταιει (μονο) η συσσωρευση τοσων ανθρωπων αλλα και ο δημος ο οποιος δεν κανει απολυτως τιποτα. Σε ολο το νησι υπαρχουν διασπαρτα σκουπιδια, στο μολυβο οι παραλιες εχουν γεμισει πλαστικα και σωσιβια ενας ανθρωπος δεν υπαρχει να τα μαζεψει; Στην ερεσο ας πουμε τους φταινε οι προσφυγες; Η οτι εκοψαν οτι δεντρο υπηρχε και δεν υπηρχε προφανως για να μην κανουν καμπινκ; Στην Καλλονη που κοντευουν να χτισουν μεσα στον υγροβιοτοπο φταιει το προσφυγικο; Οτι το βραδυ δεν υπαρχει φωτισμος πουθενα, σε μνημεια, δρομους κλπ; Για τους φραγκοφονιαδες "επιχειριματιες" του νησιου ουτε λογος. Ολοκληρη η Λεσβος εχει πλουτισει απο τους προσφυγες και τις μκο