Στην τελική φάση ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες - Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των Alpha, Star και Έψιλον

Στην τελική φάση ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες - Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των Alpha, Star και Έψιλον Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
2

Στην τελική φάση μπαίνει η διαδικασία του διαγωνισμού για της τηλεοπτικές άδειες.

10 αιτούντες και πιο συγκεκριμένα οι ΑΝΤ1, MEGA, ALPHA, STAR, ΣΚΑΪ, ΕΨΙΛΟΝ, DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, ΙΩΑΝΝΗΣ - ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και ALTER EGO ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για μία από τις τέσσερις άδειες.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη διακήρυξη του διαγωνισμού, σήμερα και αύριο οι 10 υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση στους φακέλους έτσι ώστε να διατυπώσουν ενστάσεις ή παρατηρήσεις για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες.

Στη συνέχεια η Επιτροπή θα πρέπει σε ένα 24ωρο να εξετάσει όλες τις ενστάσεις, τις παρατηρήσεις και θα δεχθεί τα συμπληρωματικά έγγραφα έτσι ώστε να καταλήξει στο πρώτο επίσημο πρακτικό προεπιλογής για τους υποψήφιους που προκρίνονται στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού.

Ο ακριβής αριθμός των υποψηφίων, αλλά και οι λόγοι απόρριψης των υπολοίπων θα γίνουν γνωστά την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουλίου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν, όπως είναι αναμενόμενο, οι ενστάσεις, οι προσφυγές και οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων όσων θα έχουν αποκλειστεί από τη διαδικασία. Όλες όμως θα πρέπει να έχουν εκδικαστεί μέχρι την επίσημη έναρξη της τελικής διεκδίκησης στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στις 12 Αυγούστου.

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των Αlpha, Star και Έψιλον για τις 4 τηλεοπτικές άδειες

Στο μεταξύ, νωρίτερα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ΄ αριθμ. 129-131/2016 αποφάσεις της απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον, ενώ ήδη έχει απορριφθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega Channel.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, απέρριψαν σήμερα τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τριών εν λόγω τηλεοπτικών σταθμών (Αlpha, Star Channel και Έψιλον), που είχαν συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών στις 30 Ιουνίου 2016 και αφορούσαν τη διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατ. ευρώ η κάθε μια, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.

Παράλληλα, δημοσιεύθηκε το σκεπτικό της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων (124/2016) της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση του Mega Channel.

Συγκεκριμένα το ΣτΕ, στην απόφασή του για το Mega Channel, έκρινε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, η προσβαλλόμενη υπ' αριθμ. 7984/2016 απόφαση των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών, με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)», είναι προγενέστερη της προκήρυξης του διαγωνισμού (δηλαδή είναι εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας).

Όποτε, σύμφωνα με το Ν. 3886/2010, η αίτηση του Mega Channel δεν έχει το χαρακτήρα ασφαλιστικών μέτρων, αλλά το χαρακτήρα αίτησης αναστολής (Π.Δ. 18/1989).

Σύμφωνα με το ΣτΕ η αίτηση του Mega Channel, ως αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, είναι απορριπτέα ως αβάσιμη, αλλά και ως αίτηση αναστολής είναι και πάλι απορριπτέα, καθώς από την επίμαχη υπουργική απόφαση δεν προκαλείται στον τηλεοπτικό σταθμό «βλάβη ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη», αλλά «ούτε στοιχειοθετούνται οι εξαιρετικοί εκείνοι λόγοι οι οποίοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν» τη χορήγηση της αναστολής και έτσι επέστρεψε στο κανάλι το παράβολο που είχε καταθέσει για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 33.233,34 ευρώ.

Καμμένος: Να μη δοθεί άδεια στον Καλογρίτσα επειδή είναι εργολάβος

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε να μη δοθεί τηλεοπτική άδεια στον Χρήστο Καλογρίτσα επειδή είναι εργολάβος.

«Είναι κουμπάρος μου αλλά είναι και εργολάβος και οι κατασκευαστές δεν πρέπει να παίρνουν άδεια», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Kαι κουμπάρος μου να είναι ο Καλογρίτσας δεν δέχομαι αυτά που γίνονται. Δεν θα πρέπει οι κατασκευαστές και οι εργολάβοι να 'ναι στα ΜΜΕ», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Δεν νομίζω ότι μπορούν να επιβιώσουν 7 κανάλια», τόνισε ο επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ σε σχετική ερώτηση για τον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Baby Reindeer: «Αν περνάτε δύσκολες στιγμές, συνεχίστε να αγωνίζεστε και όλα θα πάνε καλά»

TV & Media / Baby Reindeer: «Συνεχίστε να αγωνίζεστε και τα πράγματα θα πάνε καλά» είπε στα Emmy ο δημιουργός της σειράς

«Πριν 10 χρόνια ήμουν πεσμένος και ξεπεσμένος, ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να φτιάξω τη ζωή μου» ήταν το μήνυμα του δημιουργού της σειράς, Ρίτσαρντ Γκαντ
LIFO NEWSROOM
Παρουσιάστρια του BBC «κόλλησε» στο κινητό και άρχισε να σκρολάρει on air για ένα ολόκληρο λεπτό

TV & Media / Παρουσιάστρια του BBC ήταν on air για ένα ολόκληρο λεπτό αλλά δεν το ήξερε και σκρόλαρε στο κινητό

Η 46χρονη Αννίτα ΜακΒέι κοκκίνισε εμφανώς όταν συνειδητοποίησε ότι οι μεσημεριανές ειδήσεις είχαν «παγώσει» για ένα ολόκληρο λεπτό και οι τηλεθεατές την έβλεπαν να είναι «κολλημένη» στο κινητό της
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τι σημαίνει "δε νομίζει" ότι μπορούν να επιβιώσουν; Ποιος τον έβαλε κριτή της αγοράς; Πλήρως ολοκληρωτικές αντιλήψεις και πρακτικές των οποίων οι φορείς πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας από οποιαδήποτε θέση ευθύνης.
Και γω δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να είσαι υπουργός εθνικής άμυνας, αλλά είσαι.Αφήστε την αγορά να δουλέψει μόνη της και μόνη της θα βρει λύσεις. Αυτός ο κρατισμός που κλείνει ΜΜΕ, είναι σταλινικός.Είστε σατανιστές, σαδιστές, μαζοχιστές και αντιπρόσωποι!