ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.7.2016 | 01:05

19 χρονων

Και ανασφαλητη και πραγματικα νιωθω πολυ σκατα. Στην Ελλαδα για να εισαι λοιπον ασφαλισμενη πρεπει ειτε να σπουδαζεις ειτε να δουλευεις. Και σας ρωτω πιστευετε οτι υπαρχει κατι τετοιο. Για ποσους ανθρωπους ισχυει αυτο το πραγμα. Και ξερετε τι με ποναει πραγματικα οτι προσπαθω να βρω δουλεια αλλα δεν υπαρχει τιποτα. Οποτε αυτη την στιγμη για να εχω εγω ασφαλεια ή πρεπει να σπουδασω ή να λυσω το εμφανισιακα μου προβληματα και να βρω δουλεια τι ωραια.
10
 
 
 
 
σχόλια
Μπορεις να εισαι ασφαλισμενη στο ΙΚΑ μεσω του ΟΑΕΔ , δεν ειναι κατι δυσκολο. Ετσι και αλλιως τι πληρωνεις ασφαλεια ΤΕΒΕ τι δωρεαν απτον ΟΑΕΔ το ιδιο πραγμα ειναι.
Ναί φίλη, μάλλον δεν ήπιες αρκετούς, κάτσε να σου πω εγώ, που ήδη έχω κοπανίσει ένα διπλό :ΡΛοιπόν η εξ λέει οτι είναι ανασφάλιστη και νομίζει οτι για να μπορεί να έχει βιβλιάριο ασθενείας, θα πρέπει είτε να σπουδάζει (προφανώς είναι ενήλικη, αλλά με τα κατάλληλα δικαιολογητικά θα μπορούσαν να την ασφαλίσουν οι γονείς), είτε να πιάσει δουλειά (η γνωστή διαδικασία με τα ένσημα).Τώρα για το θεματάκι που έχει να λύσει με την εμφάνιση, όπως αναφέρει, ίσως να εννοεί το fat shaming που κυριαρχεί σε αρκετούς επαγγελματικούς χώρους. Πχ σε καφετέρια αν θέλει να δουλέψει, δε θα υπήρχε περίπτωση κτλ.Εμένα εκεί πήγε το μυαλό μου, τώρα ξέρωγω.Πάντως ο Saint έδωσε τη λύση.
Αυτό καταλαβαίνεις εσύ βρε Λεμονάκι; Ε να, είδες για να είσαι καλοπροαίρετος άνθρωπος; Εγώ πάλι, και μετά τον φραπέ (έπειτα απ’ τον διπλό ελληνικό) το ίδιο πράγμα διαβάζω:«Το μόνο πράγμα που θέλω είναι ασφάλιση. Δεν γουστάρω να σπουδάσω (αλλιώς, 19 χρονών κάτι θα έκανα ήδη) και δεν γουστάρω να ξεκουνήσω τον ποπό μου για να δουλέψω. Προτιμώ να είμαι κλειδαμπαρωμένη στο σπίτι, να τα έχω όλα έτοιμα και ν’ ασχολούμαι με το αγαπημένο μου σπορ, το φαγητό. Αλλά αυτοί οι άθλιοι, μάλλον δεν μου δίνουν ασφάλιση και θέλουν να με εξαναγκάσουν να προσπαθήσω για τη ζωή μου! Γιατί ο κόσμος είναι τόσο άδικος και δεν με ταΐζει χωρίς να κάνω τίποτα;»Αλλά, ευτυχώς, τελικά υπάρχει λύση!! Για δες ρε που άλλοι κόβουν φλέβες για να βρουν μια δουλειά κι άλλοι βρήκαν τον μήνα που τρέφει τους 11 και δεν θέλουν να τον αφήσουν!Και ξέρεις κάτι βρε Λεμονάκι; Στους χώρους που κινούμαι, ναι, πράγματι, στις καφετέριες δεν θέλουν παχουλούλες (ε, πρέπει να έχεις και μια άλφα ευκινησία βρε αδερφέ), αλλά και στα εργοστάσια, και στα σούπερ μάρκετς, και στα καταστήματα οι πωλήτριες, και στην εταιρεία που εργάζομαι εγώ (γραφεία και παραγωγή), οι κοπέλες απέχουν μακράν από αυτό που θα ονόμαζε κάποιος «καλλίγραμμη κορμάρα». Και τα κιλάκια τους τα έχουν, και την ηλικία τους την έχουν, γυναικάρες με τα όλα τους!
Πιπεριά φαρμακόγλωσσα εγώ;;;; Τέτοια μου λες και με πληγώνεις!!!Δηλαδή, το "Στρυφνή στρίγκλα που δε δίνει τ' Αγγέλου της νερό", δεν σου κάνει; :p
δεν έχει διαφορά πλέον ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος.(βασικά εχει δεν πληρώνεις και εισφορά σαν εμάς) πας νοσοκομείο αν χρειαστεί μόνο με αμκα. καιεοπυ.Γράψου και οαεδ και μπορέις να βγάλεις και βιβλιάριο υγείας.
Scroll to top icon