Tραμπ: Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία

Tραμπ: Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία Facebook Twitter
2

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι "δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία", τη χώρα που κατηγορήθηκε ότι θέλει να τον βοηθήσει να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές μέσω της διαρροής τεράστιου όγκου μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των υψηλόβαθμων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος.

 

"Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία" είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Φλόριντα, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Η δήλωση αυτή έγινε μετά τη διαρροή περίπου 20.000 e-mail υψηλόβαθμων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος που δημοσιοποιήθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks την περασμένη εβδομάδα, ακριβώς πριν ξεκινήσει το συνέδριο των Δημοκρατικών.

 

Για τη διαρροή οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τη Ρωσία, όμως το Κρεμλίνο διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη της χώρας στην υπόθεση.

 

Ο Μάικ Πενς, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, διεμήνυσε σήμερα ότι θα υπάρξουν "σοβαρές συνέπειες" εάν από την έρευνα που διεξάγει για την υπόθεση το FBI διαπιστωθεί ότι ευθύνεται η Ρωσία.

 

"Αν είναι η Ρωσία και παρεμβαίνει στις εκλογές μας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι και τα δύο κόμματα και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα διασφαλίσουν ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες", είπε ο κυβερνήτης της Ιντιάνα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάνει υποστηρικτές ο Ερντογάν: Στο 55% όσοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, σύμφωνα με έρευνα

Διεθνή / Καταρρέει ο Ερντογάν: 55% των Τούρκων έχουν αρνητική εικόνα για τον πρόεδρό τους, σύμφωνα με το Pew Research Center

Το πρώτο γκάλοπ του Pew Research Center στην Τουρκία από το 2019 - Τι πιστεύουν οι Τούρκοι άνω των 50, τι θέλει η ομάδα 18-34 ετών και ποιους θεσμούς εμπιστεύονται - Τι γνώμη έχουν για ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα
LIFO NEWSROOM
Λίντια Θορπ: Ποια είναι η Αυστραλή γερουσιαστής που κατηγόρησε τον βασιλιά Κάρολο για γενοκτονία

Διεθνή / Λίντια Θορπ: Ποια είναι η Αυστραλή γερουσιαστής που φώναξε στον Κάρολο «δεν είσαι βασιλιάς μου»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιθαγενής γερουσιαστής έρχεται αντιμέτωπη με την βρετανική μοναρχία - Στο παρελθόν είχε αποκαλέσει τη βασίλισσα Ελισάβετ «αποικίστρια»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο ΠΟΥ θα διευκολύνει την απομάκρυνση έως και 1.000 ανθρώπων από τη Γάζα τους επόμενους μήνες

Διεθνή / Ο ΠΟΥ θα διευκολύνει την απομάκρυνση έως και 1.000 ανθρώπων από τη Γάζα τους επόμενους μήνες

Το Ισραήλ δεσμεύεται για περίπου «1.000 επιπλέον απομακρύνσεις για ιατρικούς λόγους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η ΕΕ χρηματοδοτεί τουρκικό πανεπιστήμιο που στηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καταγγέλλει γερουσιαστής

Διεθνή / Γαλλία: Η ΕΕ χρηματοδοτεί τουρκικό πανεπιστήμιο που στηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καταγγέλλει γερουσιαστής

Το Ισλαμικό Επιστημονικό Πανεπιστήμιο του Γκαζιάντεπ έλαβε ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις ύψους 250.000 ευρώ - Να τερματιστεί η συνεργασία, ζητούν οι Γάλλοι κεντροδεξιοί
LIFO NEWSROOM