ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.7.2016 | 02:29

Ζουν μοναχα

Οι κακοί. Επί χρόνια προσπαθούσα να μάθω το αλγόριθμο της ζωής. Σχόλιο παρατηρούσα ποιοι τα καταφέρνουν αργότερα τι ψάχνουν τα αγόρια για να θέλουν μια κοπέλα, αργότερα τι κάνουν οι όμορφες για να ειναι έτσι. Πιο μετά στη δουλειά. Ποιους συμπαθούν τα αφεντικά...Ποιες κερατωνουν οι σχέσεις και ποιοι παθαίνουν κατάθλιψη. Ποιοι αυτοκτονούν και ποιοι εύχονται να πεθάνουν.Στα 29 μου νιώθω ότι λύνω το μυστήριο. Ζουν μονάχα οι κακοί. Οι μπάσταρδοι, αυτοί που κοιτάνε να περάσουν καλά, αυτοί που κοιτάνε την πάρτη τους τη καριέρα τους το φαΐ τους. Αυτοί που παίζουν με τα status quo της κοινωνίας και τα εκμεταλευονται ("αγαπαω τα ζωακιαα.. ουαουυυ.. και χαϊδεύω όποιο δω στο δρόμο για να το παίζω. . Αλλά σπίτι βρίζω κ κλωτσαω τη γάτα μου"), ("είμαι έθνικ κ φιλάνθρωπος αλλά κερατωνω το φίλο μου που τρέχει για μένα και δουλεύει 2 δουλειές για να με κερνάει το παγωτό μου").Και όλα αυτά στη λογική του " οι άνθρωποι είναι κακοί κ αυτο νομιμοποιει τη μαλακοφερσυνη μου".Αυτα
10
 
 
 
 
σχόλια
Δε μιλησα για επιτυχια. Μιλησα για ευκολη επιβιωση χωρις να "στη λενε", "σε πειραζουν" και με ενα σχετικο κοινωνικο prestige. Μπορεις να εισαι επιτυχημενος και να μην εχεις ουτε ενα φιλο..
"αγαπαω τα ζωακιαα.. ουαουυυ.. και χαϊδεύω όποιο δω στο δρόμο για να το παίζω"Μόνο εγώ σκέφτηκα έναν τύπο να πλησιάζει μια γάτα αργά αργά κατεβάζοντας το παντελόνι και όταν αρχίσει να τη χαϊδεύει να το παίζει με το άλλο χέρι;
Είναι ο νόμος της ζούγκλας. Θα επιβιώσει, όχι απαραίτητα ο "κακός", αλλά εκείνος που θα εκμεταλλευτεί περιστάσεις προς όφελός του και ταυτόχρονα θα μετατρέψει τον εαυτό του σε όπλο/εργαλείο για να επιτύχει την ευζωία του. 'Οσο χειροτερεύουν οι καταστάσεις τόσο "χειρότεροι" γίνονται οι άνθρωποι για να συνεχίσουν να περνάνε καλά.Ο καθένας επιλέγει το ρόλο του σε όλο αυτό.
Δε συμφωνώ στο ότι ζούνε μόνο οι κακοί, όλοι ζούμε, άλλος καλύτερα και άλλος χειρότερα, και καθένας με τον τρόπο που επιλέγει. Αν νιώθεις ότι ζούνε μόνο οι κακοί, γιατί δε γίνεσαι κακός να ζήσεις;Όσον αφορά στην υποκρισία, εκεί θα συμφωνήσω, είναι κατακριτέα η υποκρισία, ζήσε εσύ ανυπόκριτα, ξέκοψε από τους υποκριτές και συνέχισε μπροστά, μην εστιάζεις στο τι κάνουν οι άλλοι.
Έ και τι να κάνουμε; να τους σκοτώσουμε; (Ίσως είναι μια λύση.)Αλλά μην ξεχνάς, αυτοί στο τέλος κερδίζουν μόνο στην επιφάνεια. Δεν έχουν και τίποτα από κάτω άλλωστε.
Μαύρη μαυρίλα με πλάκωσε. Δεν συμφωνώ, γιατί τον μικρόκοσμό μας εμείς τον ρυθμίζουμε. Ναι ok, οι περισσότερες σταθερές στη ζωή μας εξαρτώνται από τον μακρόκοσμο, ο οποίος ρυθμίζει το status quo, αλλά το περιβάλλον μας εμείς το διαμορφώνουμε.Με τρομάζουν οι άνθρωποι που τοποθετούνται κάθετα και με τόσο αρνητισμό. Γιατί αν δεν αναγνωρίζεις την ομορφιά γύρω σου, ή αν δεν πιστεύεις σε αυτή, εύκολα την καταστρέφεις.Ελπίζω, φτάνοντας στα 29, να μην μου φαίνονται όλα μάταια και όχι επειδή θα φοράω παρωπίδες.
Δεν εχω αρνητισμο. Ουτε ειναι καθετη η αποψη μου. Ειναι αποψη. Και ειναι οπως γραφω "απο παρατηρηση του αλγοριθμου της ζωης". Αυτο ειδα 5.30 το πρωι που εγραψα την εξομολογηση, αυτο κατεγραψα, αυτο βιωνω. Δεν εχει αρνητισμο. Ετσι ειναι. Αρνητισμος θα ηταν να αποδεχομαι το δηθεν και να το επικροτω. Δεν το κανω.Σε ευχαριστω.(δεν μιλησα για μικροκοσμο, αλλα για προσωπικη παρατηρηση του μακροκοσμου μας.)
Είπα πως έχει αρνητισμό γιατί αναφέρθηκες στην μία πλευρά, την ¨κακή". Αν παρατηρήσουμε γύρω μας, σίγουρα θα εντοπίσουμε όσους λες, αλλά υπάρχουν κι' άλλοι που τα έχουν καταφέρει με την αξία και την ηθική τους και στο περιβάλλον το δικό μου υπερισχύουν αυτοί, είτε επειδή έτυχε, είτε επειδή άλλους τους επέλεξα. Εκεί κολλάει ο μικρόκοσμος που ανέφερα. Γιατί φυσικό είναι, όταν κοιτάς το σύνολο , αντί να κοιτάς τους ανθρώπους που έχεις στο πλάι σου και που τους έχεις επιλέξει συνειδητά, να "χάνεσαι" και να απογοητεύεσαι.Βέβαια κι' εγώ την δική μου άποψη εκφράζω. Αλλά μ' αρέσει να βλέπω διαφορετικές οπτικές, διότι εμπλουτίζω/ αναθεωρώ τις δικές μου.
Scroll to top icon