Σούπα με πράσα και πατάτες

Σούπα με πράσα και πατάτες Facebook Twitter
8

Στην ταινία του 2001 η Μπρίτζετ προσπαθεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους στην γιορτή των γενεθλίων της (και κυρίως το νέο της ερωτικό ενδιαφέρον, Μαρκ Ντάρσι), μαγειρεύοντας μια σούπα με πράσο. Όμως – δεν αφαιρεί τον σπάγκο με τον οποίο είναι δεμένα, κάτι που δίνει στη σούπα μια εξωγήινη γαλάζια απόχρωση.

Τώρα που τα πράσα είναι στην εποχή τους, ευκαιρία να φτιάξετε μια εύκολη σούπα (χωρίς στο μπλε χρώμα)

Σούπα με πράσο και πατάτες


Για 4 άτομα

  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 225 γρ πατάτες σε κύβους
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1,2 λίτρα ζωμός λαχανικών (αν δεν βαριόσαστε πολύ, βράστε νερό με μυρωδικά όπως ρίγανη, δάφνη, δεντρολίβανο, και προσθέστε σέλινο, καρότο. Χρησιμοποιήστε αυτό το υγρό αντί τον έτοιμο ζωμό)
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το βούτυρο και προσθέστε το κρεμμύδι, πατάτες, πράσα. Αφήστε τα να μαλακώσουν. Προσθέστε το ζωμό και αυξήστε τη θερμοκρασία για να αρχίζει να βράζει. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αν θέλετε, αλέστε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Ξαναβάλτε το μίγμα στο σκεύος και προσθέστε την κρέμα. Αν δεν το αλέσετε, προσθέστε την κρέμα στο τέλος και όταν ζεσταθεί, σερβίρετε.
(Εναλλακτικά μπορείτε να αλέσετε ένα μέρος των λαχανικών με το πιρούνι και να το ξαναβάλετε στην κατσαρόλα).

Δεν βρήκα τη σκηνή με τη μπλε σούπα, βρήκα όμως αυτό:

Γεύση
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Souvlakination: Ένας Ελληνοκύπριος που αγαπάει πολύ το σουβλάκι

Γεύση / Souvlakination: Ένας Ελληνοκύπριος που αγαπάει πολύ το σουβλάκι

Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς στο δημοφιλές προφίλ του στο Instagram έχει στόχο να καταγράψει το ελληνικό σουβλάκι σε κάθε μέρος της γης, διασώζοντας μέρος της γαστρονομικής ιστορίας στην Ελλάδα, στο Λονδίνο και όπου ζουν Έλληνες.
M. HULOT
Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

6 σχόλια