Σούπα με πράσα και πατάτες

Σούπα με πράσα και πατάτες Facebook Twitter
8

Στην ταινία του 2001 η Μπρίτζετ προσπαθεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους στην γιορτή των γενεθλίων της (και κυρίως το νέο της ερωτικό ενδιαφέρον, Μαρκ Ντάρσι), μαγειρεύοντας μια σούπα με πράσο. Όμως – δεν αφαιρεί τον σπάγκο με τον οποίο είναι δεμένα, κάτι που δίνει στη σούπα μια εξωγήινη γαλάζια απόχρωση.

Τώρα που τα πράσα είναι στην εποχή τους, ευκαιρία να φτιάξετε μια εύκολη σούπα (χωρίς στο μπλε χρώμα)

Σούπα με πράσο και πατάτες


Για 4 άτομα

  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 225 γρ πατάτες σε κύβους
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1,2 λίτρα ζωμός λαχανικών (αν δεν βαριόσαστε πολύ, βράστε νερό με μυρωδικά όπως ρίγανη, δάφνη, δεντρολίβανο, και προσθέστε σέλινο, καρότο. Χρησιμοποιήστε αυτό το υγρό αντί τον έτοιμο ζωμό)
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το βούτυρο και προσθέστε το κρεμμύδι, πατάτες, πράσα. Αφήστε τα να μαλακώσουν. Προσθέστε το ζωμό και αυξήστε τη θερμοκρασία για να αρχίζει να βράζει. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αν θέλετε, αλέστε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Ξαναβάλτε το μίγμα στο σκεύος και προσθέστε την κρέμα. Αν δεν το αλέσετε, προσθέστε την κρέμα στο τέλος και όταν ζεσταθεί, σερβίρετε.
(Εναλλακτικά μπορείτε να αλέσετε ένα μέρος των λαχανικών με το πιρούνι και να το ξαναβάλετε στην κατσαρόλα).

Δεν βρήκα τη σκηνή με τη μπλε σούπα, βρήκα όμως αυτό:

Γεύση
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

σχόλια

6 σχόλια