ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.8.2016 | 12:47

"Συμβουλές για ντροπαλούς"

Τυχαίνει να διαβάσω από δω κι από κει, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, άρθα με "συμβουλές για ντροπαλούς". Και όλα, μα όλα, αναπαράγουν τα ίδια κλισε: "να έισαι ο εαυτός σου", "νιώσε άνετα" "ξεκίνα να μιλάς με τον κόσμο". Ρε, εσείς που γράφετε τα άρθρα, την παλεύετε; Αμα ήταν τόσο απλά όσα λέτε, δε θα είμασταν "ντροπαλοί" in the first place. Λες και είναι επιλογή κανενός, όλος ο κόσμος να διασκεδάζει κι αυτός να ναι στο καβούκι του. Ζώντας 31 χρόνια με αγχώδη κοινωνική διαταραχή, έχω να πω ότι η "ντροπαλότητα" παλεύεται μόνο με ψυχοθεραπεία. Και δεν καταργείται εντελώς, μόνο βελτιώνεται. Όσο πιο νωρίς το πάρει κανείς απόφαση, τόσο το καλύτερο. Γονείς, ειδικά, αν δείτε ότι το παιδί σας αποφεύγει τα άλλα παιδάκια, κάντε την υπέρβαση, ξεπεράστε το taboo για την ελληνική κοινωνία θέμα της επισκεψης σε ψυχολόγο και βοηθήστε το παιδί σας ουσιαστικά. Ζούμε σε μια κοινωνία που είναι κουρδισμένη για κοινωνικούς ανθρώπους. Η ακδ (η ντροπαλότητα, που λέμε) σου κόβει πράγματα από τις προσωπικές και ερωτικές σου σχέσεις, την εγκύκλια μόρφωσή σου, την επαγγελματική σου πορεία, και σου εμφανίζει προβλήματα ακόμα και στις πιο απλες πτυχές της ζωής σου. Για αυτό, όποιος νιώσει την παρόρμηση να διαβάσει την επόμενη μαλακία με "συμβουλές για ντροπαλούς", ας κλείσει τον browser και ας αναζητήσει βοήθεια.
2
 
 
 
 
σχόλια
1) Άλλο απλή ντροπαλότητα, που είναι φυσιολογικό στοιχείο της προσωπικότητας και άλλο κοινωνική αγχώδης διαταραχή. Η δεύτερη επηρεάζει αρνητικά όλη τη ζωή του ατόμου και προκαλεί προβλήματα στις καθημερινές του συναναστροφές.2) Αυτοί που γράφουν τα συγκεκριμένα άρθρα έχουν ως στόχο "τα κλικ" και δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται.
Scroll to top icon