ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.8.2016 | 19:39

Καλησπεραα

1η του μηνος ειπα να κοψω το καπνισμα. Εκανα στριφτα 15 με 20 την ημερα. 4η μερα σημερα κ δεν υποφερεται...βασανο πραγματικα! Την πρωτη μερα ενταξει, χαλαρα την περασα. Απο την δευτερη ομως κανω ενα την ημερα. Τωρα πριν λιγο που καπνισα μουδιασα κ λιγο. Στην ουσια εχω καπνισει 3 τσιγαρα σε 4 μερες. Βοηθεια. Για ποσο καιρο κραταει η στερηση; καποιος που το χει κοψει; συμβουλες; πλιιζζζ
4
 
 
 
 
σχόλια
Επειδη νιωθω τι περνας, θα σου πω τη δικη μου εμπειρια και τι πιστευω. Καταρχην, οσο περισσοτερο νιωθεις τη στερηση τοσο λιγοτερο θες πραγματκα να το κοψεις. Αυτοι που προσπαθουν με τον δυσκολο τροπο (το κοβω μπαμ &κατω, μαχαιρι που λενε) σημαινει οτι το θελουν αρκετα, γιατι το σιχαθηκαν για τον α ή β λογο, που τουλαχιστον τα πρωτα 24ωρα νιωθουν μια ικανοποιηση και μια ευχαριστηση απο το γεγονος οτι απαλλαχτηκαν. Η στερηση ερχεται λιγο αργοτερα, οταν καταλαγιασει η χαρα οτι 'τα καταφερα!'. Εσυ, για να μετρας ωρες κ λεπτα, σημαινει απλα οτι, η θεληση σου για τη διακοπη δεν ηταν τοσο ισχυρη. Εξανεμιστηκε κιολας στο 2ο 24ωρο. Αρα, λυπαμαι που στο λεω, αλλα το πιθανοτερο ειναι να αποτυχεις. Ικανη κ αναγκαια συνθηκη, οπως εχουν πει κι αλλοι, ειναι να το θες πολυ μεσα σου. Ουτε να στο επιβαλλουν αλλοι, ουτε να ειναι εξωγενεις οι παραμετροι (π.χ. για να κανω οικονομια). Σκεψου οτι εγω που το ηθελα και το θελω πραγματικα πολυ, δεν εχω στερητικα συνδρομα ουτε μπαινω στο τριπ να το ξαναρχισω, παρολο που καπνιζω αραια κ που. Καλη σου επιτυχια και μη το βαλεις κατω.
Η στερηση που εκδηλωνεται με σωματικα συμπτωματα(νευρα, τρομο, αυπνια) βασταει περιπου 7-10 μερες.Η εξαρτηση του μυαλου κραταει πολυ περισσοτερο ακομα και οταν θα βλεπεις τις θετικες αλλαγες στην αντοχη σου, την αναπνοη σου, το σωμα σου γενικα απο τη διακοπη.Αυτη οταν καταφερεις να δαμασεις, και οι απο πανω σχολιαστες ειναι θαυμασια παραδειγματα οτι ειναι απολυτα εφικτο, θα εισαι ελευθερος.
Όλα είναι στο μυαλό.. Μην το αφήσεις να σου κάνει παιχνίδια. Εγώ έχω ακριβώς 6 χρόνια που το έκοψα μαχαίρι και από τότε δεν το ξαναζήτησα ποτέ. Ούτε τις πρώτες μέρες το σκεφτόμουν κι αυτό με βοήθησε. Πήγαινε για περπάτημα/τρέξιμο, πήγαινε σινεμά, οτιδήποτε για να μην το σκέφτεσαι.. Δεν είναι τίποτα.. Θα τα καταφέρεις! Είσαι πιο δυνατός από αυτό!
Το κάπνισμα, όπως κάθε άλλη εξάρτιση, σε τραβάει πίσω μόνο όσο το σκέφτεσαι.Αν ήθελες πραγματικά να το κόψεις δεν θα μετρούσες μέρες και ώρες, απλώς θα το έκανες.Αν πιστεύεις πως δεν είσαι αρκετά δυνατός για να νικήσεις μια κακή συνήθεια τότε ψάξε και βρες τα με τον εαυτό σου.
Scroll to top icon