ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.8.2016 | 02:26

Τι να πεις

Τωρα χαρη στο ... φεισμπουκ βλεπω οτι ολοι οι αχρηστοι συμμαθητες μου στο σχολείο εχουν μια χαρα αποκατασταθει επαγγελματικα/ οικογενειακα. Ενω εγω που διαβαζα και ημουν σοβαρη μαθητρια εχω μεν ενα καλο πτυχίο αλλα δεν εχω στον ηλιο μοιρα.Κι ο τελευταίος κακομοιρης που στο σχολειο ουτε εντεκα δεν εβγαζε , ΤΩΡΑ εχει τα μεγαλεία του και φροντίζει να το δειχνει στο fb. Αδικη η ζωη.
16
 
 
 
 
σχόλια
Το σωστό είναι να μην συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους, αλλά επειδή είμαστε άνθρωποι με όλα τα συναισθήματα που μας διακατέχουν συνεχώς, όλοι μας πιστεύω καταβάθος έχουμε αγανακτήσει, ζηλέψει, ενοχληθεί από τη καλύτερη ζωή που έχει κάποιος από εμάς. Αυτό πολύ απλά γίνεται γιατί θεωρούμε ότι ένα πτυχίο θα μας ανοίξει πόρτες αλλά τρώμε κατάμουτρα δαύτες. Κάποιος που μπορεί να ήταν σκράπας στο σχολείο μπορεί να έχει κερδοφόρα επιχείρηση ή ματσωμένους γονείς και γνωριμίες που τους ανοίγουν δρόμους και εμείς να κορνιζώνουμε τα άχρηστα πτυχία μας.
Η αδικία στην οποία αναφέρεσαι ίσως και να είναι προϊόν της φαντασίας σου. 'Ημουν άριστη μαθήτρια και είχα τον τρόπο σκέψης σου στο Δημοτικό. Αλλά στο Δημοτικό. Μεγαλώνοντας άρχίσα να διαπιστώνω ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι έφεση στα Γράμματα. Αυτό δεν προεξοφλεί αυτομάτως και το μέλλον τους. Για μια ''επιτυχημένη'' ζωή το απολυτήριο Λυκείου με άριστα και η ύπαρξη πτυχίου αποτελούν μόνο - και ίσως - μια παράμετρο για το μέλλον του καθενός.
Οπως ειδες δεν ηταν και τοοσο "αχρηστοι" οπως τους νομιζεςΤο να εχεις ενα πτυχιο δεν σε κανει αυτοματως μορφωμενοΥπαρχουν ανθρωποι που δουλευει το μυαλο τους και δεν περιοριστηκαν σε βαθμος και χαρτια.Υπαρχουν και αυτοι που απλα τα χαρτια τους ανοιξαν καποιες πορτες ,λιγο πιο ευκολα απ τους αλλουςΕιναι και καποιο με δεκαδες χαρτια αριστες βαθμολογιες μια ζωη ομως παπαγαλακια κια χωρις να κοβει το μυαλο τους .πιεζοντουσαν να γνωριζουν χωρις πραγματικα να μαθουν.Αδικη ειναι η ζωη για οποιον δεν προσπαθει Αδικη ειναι για αυτους που εχουν μυαλο και πτυχιο κια αντι να εξασκουν αυτο που σπουδασαν σερβιρουν ή πλενουν πιατα Αχρηστοι για μενα ειναι αυτοι που ονειρευονται μεγαλεια χωρις να κοπιασουν για τιποτα . ή που απλα δεν θελουν να προσπαθησουν να κανουν μια δουλει; μεχρι να βρεθει κατι καλυτερο γιατι ειτε υποτιμουν δουλειες οπως να πλενεις να καθαριζεις να σερβιρεις κτλ κτλ ειτε θεωρουν τους εαυτους τους επειδη πηραν ενα πτυχιο ανωτερο απ τους αλλουςΔεν ειναι λοιπον αχρηστοι αυτοι οι συμμαθητες σου γιατι εβαλαν το μυαλο τους να δουλεψει γιατι δεχγηκαν βοηθεια ειτε απο γονεις ειτε δεν ξερω γιατι στο κατω κατω προσπαθησαν χωρις πτυχια χωρις τιποτα και τα καταφεραν. Αδικια ειναι να τους κρινεις γτ εσυ δεν καταφερες τιποτα ή μαλλον δεν εβαλες κατω το δικο σου μυαλο να δεις τι θα κανεις δεν προσπαθησες . Παρε λοιπον το πτυχιο σου κρατησε το και δες που μπορει να σ φανει χρησομο κυνηγησε το οτι και αν ειναι ψαξε κια μια δουλεια για τα προς το ζην και αν δεν τα καταφερεις τοτε τουλαχιστον θα εχεις προσπαθησει . αλλα μην κατηγορεις αυτους που κατι καταφεραν
Μήπως να μην εστίαζες τόσο στο τι κάνουν οι άλλοι και να έδινες βαρύτητα στο πώς θα κάνεις τη δική σου ζωή πιο θελκτική για εσένα? Γενικά απόφευγε να μπαίνεις στο τρυπάκι της σύγκρισης..ιδίως με όσα βλέπεις στο fb. Σε κάνει να νιώθεις υποδεέστερη εκεί που δε θα 'πρεπε. Έχεις δει για παράδειγμα ποτέ status στο fb: "Είμαι 30 χρονών με master και phd, δε βρίσκω δουλειά εδώ και χρόνια και έχω σιχαθεί να με απορρίπτουν οι άντρες που προσεγγίζω"? Don't think so..(Γι' αυτό και οι μετοχές των Εξομολογήσεωn ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα:P)
Ίσως αυτοί οι άνθρωποι να μην προσπαθούσαν αρκετά στο σχολείο γιατί ήξεραν ότι είχαν τη δυνατότητα να τους στηρίξει οικονομικά η οικογένειά τους, να τους ανοίξει μαζαγί, να τους πάρει σπίτι κτλ.Καλύτερα μην μπαίνεις στα προφίλ τους γιατί δεν έχει νόημα να συγκρίνεσαι, παντού και πάντα θα υπάρχουν πιο επιτυχημένοι οικονομικά.
Δηλαδή εσυ θεωρεις μορφωμενο τον εαυτο σου που αντι να εστιασεις στα προβλήματα που σε απασχολουν κάθεσαι κ σχολιάζεις κ με τετοιο τροπο ανθρωπους που ειτε κοπιασαν ειτε οχι εχουν δουλεια κ οικογενεια κ το θεωρείς κ αδικο;;δες τι θα κανεις με τη ζωη σου κ ασε τους αλλους..
Βρε κορίτσι, γιατί μπαίνεις στα fb των παλαιών συμμαθητών σου; Για να στεναχωρηθείς; Εστίασε στον τρόπο με τον οποίο εσύ θα βελτιώσεις τη ζωή σου και άσε τι κάνουν οι άλλοι. Μη φθείρεις τον εαυτό σου έτσι. Για το καλό σου.
αδικία είναι να έχεις γεννηθεί με ένα χέρι ή ένα πόδι ή χωρίς μάτια ή άσχημος ή κοντός ή με ανύπαρκτο πουλάκι σε σχέση με κάποιον άλλο, γιατι πολύ απλά ,κάτι άλλο τα καθόρισε αυτά πέρα απο τις δυνάμεις μας, άδικα λοιπόν.Κάποια 11χρονα λένε θέλω να γίνω γιατρός και γίνονται , άλλα έχουν χωρισμένους γονείς , άλλα τρώνε ξύλο , άλλα τραβάνε ακόμα χειρότερα , κάποια άλλα είναι αλάνια,αλητεία ποδόσφαιρο και κορίτσια ε εντάξει.Το οτι ενας συνάνθρωπος μας που για τον ένα η τον άλλο λόγο δεν ηταν άνθρωπος διαβαστερός , ή δεν σκάμπαζε απο γράμματα ή δεν είχε λεφτά και πλάτες γονιών να γυρίσει απο το εξωτερικό με MBA και να σπουδάσει, ή τέσπα να κοροιδέψει 5 χρόνια σε μια σχολή με κομματικούς φίλους να περνάει τα μαθήματα, τα κατάφερε και έχει μια οικονομική ευμάρεια δεν νομίζω οτι είναι λόγος να νιώθεις αδικημένη. Δηλαδή όπως μας λέει ο φίλος πιο πάνω ,θα ήσουνα ευτυχισμένη αμα εσυ αραχτη σε ενα γραφείο γέμιζες την μπάνκα και αυτοί που βλέπεις στο φεησμπουκ και ζηλεύεις σου καθαρίζανε τα σώβρακα και τις τουαλέτες και σου σερβίρανε καφέ και μπράντς στο διάλλειμα σου ?
Η αδικία μπορεί να έχει πολλές μορφές και να επηρεάζει τη ζωή σου αρνητικά. Όμως όταν έχεις μεγαλώσει σε μια παραδοσιακή ελληνική οικογένεια που έχει ξοδέψει τόσα χρήματα για να σε σπουδάσει και ακούς από μικτο παιδί τις φρασεις:"διάβασε για να έχεις ένα καλύτερο μέλλον και πάρε ένα ακόμα "βραχιόλι " τότε παλεύεις για τη μόρφωση σου και φυσικά περιμένεις πως τόσα χρόνια σπουδών και κόπων δε θα πάνε χαμένα. Ο καθένας σπουδάζει για να έχει στο μέλλον μια καλή δουλεια αντάξια των σπουδών του αλλιώς οποίος ήθελε να καθαρίζει τουαλέτες και να φέρνει καφέδες δε θα είχε τέτοιες μορφωτικες απαιτήσεις από τον εαυτό του.ίσα ίσα θα ξεκινούσε και από τα 18 να βγάζει μεροκάματο αντί να σπατάλες τα χρόνια του στα θρανία. Όμως, όπως είπα παραπάνω οι καταστάσεις άλλαξαν. Βλέπεις παιδιά σπουδαγμενα που για να επιβιώσουν κάνουν το οτιδήποτε για 500 ευρώ
Η μόρφωση δε σου εγγυάται και ένα λαμπρο επαγγελματικο μέλλον! Γνωρίζω άνθρωπο που ειλικρινά δε ξέρει να γράφει και να διαβάζει και βγάζει τρελά λεφτα έχοντας μια κερδοφόρα επιχείρηση και από την άλλη ξέρω κοπέλα που έχει τελειώσει τη φιλοσοφική και καθαρίζει τουαλέτες για να ζήσει! Άδικη ζωη...
Μα απο που προκυπτει οτι οποιος διαβαζει στο σχολειο θα ειναι πετυχημενος στα επαγγελματικα ή στην προσωπικη του ζωη?Δεν ξερω τι κανεις στα επαγγελματικα αλλα καταλαβαινω γιατι ισως να μην εχεις ιδιαιτερη επιτυχια στα προσωπικα σου.Και δεν φταιει η ζωη που ειναι αδικη, φταιει που χαρακτηριζεις με αυτο τον τροπο αλλους ανθρωπους επειδη δεν ηταν καλοι μαθητες, ντροπη να κρινεις ετσι τους ανθρωπους...
Scroll to top icon