ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.8.2016 | 21:21

Πως θα εξελιχθεί αυτή η κοινωνία;

Βλέπεις εφήβους να διακινούν τσιγαριλίκι, κοριτσάκια με κομμάτια υφάσματος να καλύπτουν ίσα-ίσα τα οπίσθια τους, αγοράκια να βλασφημούν και να μην σέβονται ούτε γονείς ούτε δασκάλους. Νέους να βαριούνται τη ζωή τους, να τα θέλουν όλα και να μην είναι με τίποτα ευχαριστημένοι. Να είναι έρμαια της τεχνολογίας, να πάσχουν απο κατάθλιψη, να μην έχουν φίλους, να μην διασκεδάζουν, να είναι η ίδια η ζωή μα ζωή να μην έχουν.Να περνούν οι μέρες, οι βδομάδες και τα χρόνια χωρίς καμία δημιουργική απασχόληση.Οι μεγαλύτεροι επιρρίπτουν τις ευθύνες όπου βρουν, δεν νουθετούν ούτε αφοσιώνονται αρκετά στα παιδιά τους.Επιβιώνουν μονάχα οι πονηροί, οι απατεώνες και οι ψεύτες. Που κρύβεται η καλοσύνη;Ίσως την ανατίναξε κάποια βόμβα στη Συρία...Ίσως πνίγηκε μαζί με χιλιάδες πρόσφυγες που αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον...Ίσως είναι μέσα σου μα φοβάσαι να την χαρίσεις...Ίσως φταίω εγώ που είσαι επιφυλακτικός.Και εσυ έχεις μερίδιο ευθύνης, τόσο όσο η αγάπη που αξίζεις.Εγώ θα προσπαθήσω, εσύ;
10
 
 
 
 
σχόλια
Είναι πολύ μεγάλο το θέμα που ανοίγεις...Είναι κ ατομική η ευθύνη, φυσικά! Ως προς το πως θα λειτουργείς εσύ (ή εγώ) σαν ανθρωπος, μες στο κοινωνικο σύνολο, ως προς το πως θα μεγαλώσεις τα παιδιά σου, τι αξίες κ αρχές θα τους δωσεις...κλπ.Δε νομίζω όμως πως (σε πολλά θέματα γυρω απ αυτό που λες) παίζει κ τόσο ρόλο η ατομική ευθύνη. Απο την αποψη ότι ζούμε σε διαμορφωμενες κοινωνίες, λειτουργούμε βάσει ενός συστηματος...Το οποίο ή είναι αδύναμο να χειριστει καποιες καταστασεις ή τις εκμεταλλεύται με διαφορους τρόπους...
Οι διαμορφωμενες κοινωνιες αποτελουνται απο μοναδες που ακολουθουν συνηθως το προτυπο και τη γνωμη που υιοθετει η πλειοψηφια.Αυτο δε σημαινει οτι λειτουργουν παντα σωστα και δικαια, αλλα ουτε και οτι δεν ειναι ευθυνη του καθενα ξεχωριστα να διορθωνει τα κακως κειμενα οπου τα αναγνωριζει.Θα μου πεις οτι καποια πραγματα ειναι παγιωμενα σαν αντιληψεις/ αντιδρασεις και θα σου απαντησω οτι τα σημερινα παγιωμενα ηταν τα απιαστα ονειρα των παππουδων μας.Καθε φορα ενας εκανε τη διαφορα και μετετρεψε τη μοναδα του σε πλειοψηφια( οχι παντα για καλο αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα).Αυτο που λεω ειναι οτι δεν γινεται παντα να περιμενουμε απο τους αλλους, καποιους αλλους, την πλειοψηφια να αλλαξει μεσα σε μια νυχτα σταση και αντιληψη.Αλλαζεις αυτα που δε σου αρεσουν στο πλαισιο του εφικτου και κυνηγας το ανεφικτο μεχρι να το δεις να πραγματοποιειται.
Συμφωνω απολύτως σ αυτά που λες...Όμως για καποιο λόγο μου έρχεται αυτη τη στιγμή στο μυαλό μια διαφήμιση... μιας μκο νομίζω, η οποία δείχνει παιδάκια από την Αφρική, να τους δίνεται νερό κ να τους το χύνουν, να τους δίνεται φαι κ να τους σπρωχνεται το πιατάκι... κ να σου λένε μόνο με 0,75 μπορείς να βοηθησεις.Κ μια άλλη.. που σου λένε πως κάθε ποσα δευτερόλεπτα πεθαίνει ενα παιδακι απο ελονοσία.. κ πάλι με κανα ευρώ μπορείς να βοηθησεις.Όλα καλά. Απ την ατομική ευθύνη ξεκινούν όλα. Ίσως όμως κ οχι απολύτως.
Τοτε μιλαμε για την πολιτεια και την πολιτικη, και ναι ειτε δεν υπαρχει η απαραιτητη οργανωση και δομη ή τα συμφεροντα καθοδηγουν τις επιλογες και το προβλημα ανακυκλωνεται και διαιωνιζεται.Και αυτοι ομως μοναδες δεν ειναι? Και αυτους η ατομικη επιλογη του καθενα μας δεν τους εδωσε τη δυναμη να βολευτουν με τα παγιωμενα? Ενας αν εκανε τη διαφορα λες δε θα φαινοταν?
Σε μια παραμυθένια πραγματικοτητα ναι...Σαν ανθρωπος έχω πάψει να πιστεύω στην πολιτική δυναμική κ στην "διαφορά του ενός"...Τοσες κ τοσοι πολιτικοί/ες .. δεν θα υπήρχε μια διαφορα μέχρι σήμερα? Νομίζω πως εχω πάψει να πιστεύω κ στη δύναμη του ενός ανθρώπου να καθορίσει ολικά-με τον οποιον τρόπο του δίνεται η δυνατοτητα- τα πράγματα... Μάλλον θα συμφωνήσω πιο πολύ στο οτι το προβλημα ανακυκλωνεται κ διαιωνιζεται.Κ αν καπου καποιος μπορεί να κάνει μια διαφορα θα ναι σε πολύ προσωπικο επίπεδο-ειτε δρασης είτε ενδοοικογενειακως- το οποιο όμως δεν θα μπορεί να καθορίσει.. τη γενικοτερη κατασταση..
Aρνουμαι να το πιστεψω αυτο, για την ακριβεια αρνουμαι και να το διανοηθω.Θα ειναι σα να καταδικάζω αυτοματα κάθε ελπίδα, κάθε προοπτικη, και δεν ξέρω αν χαρακτηριστω σαν ονειροπολα αλλα αρνουμαι κατηγορηματικα να το διαπραγματευτω.Διαφορα κανει ακομα και η ευγενικη παροχη προτεραιοτητας σε μια εγκυο, και η προσφορα μιας θεσης σε ηλικιωμένο και το ξεβεντουζαρισμα του χεριου απο την κορνα στα φαναρια.Και αν μου πεις οτι αυτο αποδεικνυει οτι οι αλλαγες μπορουν να γινουν μονο σε στενο προσωπικο επιπεδο, σου απαντω φαντάσου να οδηγουσες στο κεντρο χωρις κορναρισματα.Δε λεω οτι ειναι ευκολο και σε καμια περιπτωση δε λεω οτι δεν καταλαβαινω τι εννοεις,ή γτ το λες, αλλα αρνουμαι (για νιοστη φορα οπως μολις συνειδητοποιω) να το υιοθετησω σα σταση
Έχεις απόλυτο δίκιο κ θα σου πω πως καλά κάνεις..!Εγώ απ την άλλη δεν μπορώ να βρω τρόπο να διατηρήσω μια ελπίδα -μόνη μου-.Βλέποντας γύρω μου όλα αυτά που συμβαίνουν, μου φαίνεται τόσο μάταιο απλά να κρατώ μια ελπίδα...Αυτά που λες είναι αυτά που κατατασσω στο μυαλό μου σε προσωπικό επίπεδο-προσωπική δράση... κ είναι κ στην τελική πράγματα τα οποια θα έπρεπε να είναι αυτονόητα..Καλα, όπως αλλα θα μου πεις..Αλλά είναι πολύ βασικά πράγματα..
Όπως εξελίχθηκαν και οι άλλες γενιές που είχαν πάνω κάτω τα ίδια θέματα ή και χειρότερα.Κοίτα να τα έχεις εσύ καλά με εσένα και άσε τους άλλους.
Για τους νεους κουρεμα με την ψιλη και διαπομπευση στην πλατεια με επιγραφη στο στηθος "ΕΙΜΑΙ ΤΕΝΤΥ ΜΠΟΗΣ".Μα να μην σεβονται τιποτα τα παλιοπαιδα!
Scroll to top icon