ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.8.2016 | 14:12

Η ζεστασιά της οικογενειας

Απορώ γιατί πολλοί θέλουν να φύγουν από το πατρικό και να ζήσουν σε ένα δικό τους σπίτι. Επειδή το εχω τολμησει, ναι έχεις το δικό σου χώρο και διακοσμήσεις το σπίτι σου όπως το θες αλλά τα θετικά είναι λιγότερα από τα αρνητικά. Σκέφτηκε κάνεις ότι πρέπει να καθαρίζεις το σπίτι σου κάθε μέρα, να μαγειρεύεις,να έχεις καθαρά ρούχα, να πληρώνεις ένα σωρό λογαριασμούς,να έχεις το αγχος ότι αν κάτι χαλάσει θα πρεπει να κανονισεις μαστορα η ακομα χειροτερα να πληρωσεις για κάτι καινούριο και όλα αυτά χωρίς βοήθεια?ποιος μίλησε για ανεξάρτησια όταν είμαστε δεσμιοί όλων των παραπάνω ?Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω στο πατρικό μου η τουλάχιστον να έχω τη ζεστασιά της μαμάς μου να με περιμένει σπιτι αλλά είναι αδύνατον γιατί ζω στο εξωτερικό. Απολαύστε χρόνο με τους γονείς σας και σταματήστε να γκρινιάζετε αχάριστοι άνθρωποι. Οι στιγμές με την οικογένεια μας, η περιποίηση και η φροντιδα που περνούμε από αυτην είναι αξίες ανεκτίμητες που κάποια στιγμή θα τελειώσουν.
3
 
 
 
 
σχόλια
Δυστυχώς δεν έχουν όλοι την τύχη να έχουν μια ευτυχισμένη οικογένεια και τη συνακόλουθη θαλπωρή και φροντίδα που περιγράφεις,γι'αυτό και βιάζονται να φύγουν από το σπίτι τους.Δικαιολογημένα κάνεις αυτές τις σκέψεις γιατί είσαι μακριά και η νοσταλγία σε κάνει να εξιδανικεύεις κάποια πράγματα,αλλά δεν είναι πάντα έτσι ρόδινα.Γι αυτό μη βιάζεσαι να χαρακτηρίζεις όλους αυτούς που σκέφτονται έτσι αχάριστους.Και στα λέω αυτά ευρισκόμενη στο σπίτι μου και απολαμβάνοντας τη φροντίδα των γονιών μου.
Δεν έχουμε σκοπό να μείνουμε μαζί τους μέχρι τα γεράματα όσο και να τους αγαπάμε. Καλή είναι η θαλπωρή της οικογένειας αλλά ο σκοπός είναι να δημιουργήσεις και συ μια οικογένεια. Δεν νομίζεις ότι να έχεις τα πράματά σου έτοιμα ( όπως φαγητό, ρούχα, καθαριότητα κτλ) είναι απλά μια εκμετάλλευση, ένα βόλεμα στην οικογένεια και τίποτα παραπάνω? Ο στόχος είναι να αγωνίζεσαι και όχι από τη πρωτη δυσκολία να αποζητείς την οικογένεια-βόλεμα.
Ζώντας μόνος μου στο εξωτερικό έχω να πω πως όσες "δυσκολίες" και daily hassles περιγράφεις στην 2η παράγραφο αποτελούν κατάλοιπο ενός ατελούς απογαλακτισμού από την γονεϊκή εξάρτηση, η οποία παραπέμπει σε παιδικά στάδια εξέλιξης! Όντως, οι στιγμές οικογενειακής θαλπωρής είναι πολύ όμορφες, μα όχι και όταν η φροντίδα των γονιών που περιγράφεις αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξη μας ως αυτόνομους ενήλικες!ΥΓ. και το μαγείρεμα, και το πλύσιμο των ρούχων και οι λογαριασμοί πάντα αποτελούσαν κομμάτι της ζωής μας... Απλά κάποια στιγμή παίρνουμε εμείς την ευθύνη τους... Κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα ξεβολεύει ;-) Το ερώτημα μου λοιπόν: είσαι έτοιμος/η να ξεβολευτείς (aka απογαλακτιστείς)...;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon