Καμία διαφορά μεταξύ των οπαδών του Γκιουλέν, του PKK και του Iσλαμικού Κράτους λέει ο Ερντογάν

Καμία διαφορά μεταξύ των οπαδών του Γκιουλέν, του PKK και του Iσλαμικού Κράτους λέει ο Ερντογάν Facebook Twitter
EPA/ANATOLY MALTSEV
1

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέρριψε ευθύνες στους υποστηρικτές του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, κατηγορώντας τους ότι είχαν συμμετοχή στις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα στην ανατολική Τουρκία.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με επιθέσεις από διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις που «δρουν από κοινού».

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν ήταν συνένοχοι στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), από τις οποίες σκοτώθηκαν επτά άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και τραυματίστηκαν άλλοι 224 άνθρωποι.

Υποστήριξε δε, ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους, του PKK και της «τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκιουλενιστών».

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν ως ενορχηστρωτή στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, όταν μέρος του στρατού επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση. Ο Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999, αρνείται κάθε κατηγορία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια