ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.8.2016 | 04:59

Είναι πράγματι εντυπωσιακό..

το γεγονός ότι δεν έχω ακούσει ούτε ΜΙΑ περίπτωση μακροχρόνιας σχέσης (5+ χρόνια) μεταξύ δύο ανθρώπων που είναι πάνω από 30 (π.χ. γνωριστήκανε και οι 2 στα 25) που να κατέληξε σε χωρισμό. Αντιθέτως στις πιο πολλές περιπτώσεις καταλήγει σε γάμο.Πραγματικά υπάρχει κανένας που να χωρίζει στα 35+ μετά από μεγάλη σχέση; Μήπως τελικά το μυστικό είναι να περιμένουμε μέχρι τα 25 μέχρι να βρούμε τον κατάλληλο / την κατάλληλη ;Γράψτε τις σκέψεις και την εμπειρία σας.
9
 
 
 
 
σχόλια
Γνωρίζω κάποιον που είναι 38 και χώρισε από 10 χρόνια σχέσης. Τώρα κάνει ότι δεν έκανε σε αυτά τα 10 #ευτυχισμένα# χρόνια. Προσωπικά πιστεύω πως θα επιστρέψει εκεί. Δεν έχουν σημασία τα χρόνια αλλά να προχωράς ευτυχισμένος μέσα σε αυτά.
Ακουσε κοριτσι μου, γιατι για κοπελα σε κοβω εσενα κ μαλιστα μικρουλα. Αυτο που λες εσυ 'μακροχρονια σχεση' δεν προκυπτει απο κανενα ορισμο (π.χ. 3-6χρονια=μακροχρονια, 1-3=μεσοχρονια & 0-1=μικροχρονια - Φευ!) Λοιπον, επειδη τυγχανει να εχω αυτη τη στιγμη φιλους-ζευγαρια, τα οποια βρισκονται στην ηλικιακη ομαδα που περιγραφεις (35+) μετα απο καποια χρονια οχι μονο σχεσης, αλλα και συμβιωσης, σου λεω οτι το 1 στα 2 εχει παραμεινει μαζι (δλδ ποσοστο 50%). Εγω ειχα σχεση απο τα 25 ως τα 29 (*μακροχρονια, συμφωνα με τα δικα σου δεδομενα) και λιγο πριν τα 30 χωρισα. Και πιστεψε με, υπηρχαν ολα τα εχεγγυα για να προχωρησουμε σε κατι πιο σοβαρο. Θα σου πω δυο λογια, ορθα κοφτα, ετσι για να μην ονειροβατεις και σκεφτεσαι αλλα ντ'αλλων:Κανονας 1ος: Τα πολλα χρονια σχεσης δεν υποδηλωνουν εν αναγκη ποιοτικη σχεση. Με αλλα λογια, τα ζευγαρια που επιβιωνουν δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι ευτυχισμενα ή αξιομακαριστα ή για βραβειο. [Σου γραφει ο Διογενης τους λογους για τους οποιους δεν φτανουν σε χωρισμο].Κανονας 2ος: Οσα και να'ναι τα χρονια της σχεσης, ποτε μα ΠΟΤΕ, δεν εισαι σε θεση να ξερεις 100% με ποιον εισαι μαζι, αν δεν κανεις παιδι με αυτον τον ανθρωπο και δεν περασουν επιπλεον 1-2 χρονακια. Πιστεψε με, ουτε τον εαυτο σου δεν μπορεις να γνωριζεις στο επακρο, αν δεν παρουσιαστει η τεραστια ευθυνη του μεγαλωματος ενος παιδιου που αλλαζει ολη σου την κοσμοθεωρια. Και τοτε ειναι που βλεπεις οτι, ειτε ειχες επενδυσει σε 3 ειτε 13 χρονια σχεση, δεν σημαινε τιποτα για την εγγυηση της μακροημερευσης της σχεσης. Εν ολιγοις, αποκρυσταλλωσε τι θελεις να βρεις σε καποιον και βαλε πλωρη. Μην κοιτας τι κανουν οι αλλοι και πως το κανουν.
Εγώ έχω ακούσει για σχέσεις που κατέληξαν στο χωρισμό στα 35+, όπως επίσης έχω ακούσει και για σχέσεις που κατέληξαν στο γάμο και χώρισαν στα 2 πρώτα χρόνια.Μπορεί ίσως στατιστικά να έχεις δίκιο σε αυτό που περιγράφεις, πλην όμως το αίτιο δεν νομίζω ότι είναι η ηλικία γνωριμίας (των 25) που κάνει τα πράγματα καλύτερα: απλά, μετά από ΤΟΣΑ χρόνια σχέσης και όταν κάποιοι είναι πέριξ των 35, προχωρούνε στο επόμενο βήμα για μία σειρά από λόγους όπως η συνήθεια, ο φόβος της μοναξιάς, η πίεση του κοινωνικού περίγυρου, το βιολογικό ''ρολόι'' για γυναίκες και άντρες. Αυτό όμως δεν υποδηλώνει κατ' ανάγκην και πραγματική επιθυμία ούτε μία ουσιαστικά επιτυχημένη σχέση.
ήταν όμως αυτές οι σχέσεις στις οποίες αναφέρεσαι μακροχρόνιες; άλλο να ξέρω τον άλλο , 3 χρόνια π.χ. , και να πάω να τον παντρεύομαι και να τα σπάμε στα 2 χρόνια κι άλλο να είμαστε μαζί άλλα 3 (6 συνολικά) και ξαφνικά στα 2 χρόνια έγγαμου βίου να πούμε "it's over".όταν παρατηρείται χωρισμός στα 35+ , πρόκειται τις περισσότερες φορές για σχέσεις εντελώς ευκαιριακού χαρακτήρα (κάτω από 1 χρόνο)
Scroll to top icon