Γνωστός βιομήχανος δώρισε την έπαυλή του και το κτήμα του στην «Κιβωτό του Κόσμου» για να διαμένουν παιδιά

Γνωστός βιομήχανος δώρισε την έπαυλή του και το κτήμα του στην «Κιβωτό του Κόσμου» για να διαμένουν παιδιά Facebook Twitter
10

Το έκτασης 25 στρεμμάτων αγρόκτημά του και την έπαυλή του στην οποία διέμενε μονίμως τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του, λίγο έξω από τον Βόλο, προσέφερε ο γνωστός μεγαλοβιομήχανος Κώστας Λούλης στην «Κιβωτό του Κόσμου».

 

Με την τεράστιας αξίας κίνησή του, 35 παιδιά σε πρώτη φάση και 80 μέχρι τέλος του χρόνου θα βρουν «στέγη, στοργή και αγάπη» σε ένα χώρο που πραγματικά θυμίζει επίγειο παράδεισο.

 

Το κτήμα και η έπαυλη ήταν ο χώρος της μόνιμης κατοικίας του αλευροβιομήχανου Κώστα Λούλη, στην περιοχή Διμήνι με καταπληκτική θέα στην πόλη του Βόλου.

 

«Η απόφαση για τη δωρεά» είπε ο κ.Λούλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος», «ελήφθη από κοινού με τη σύζυγό μου και χωρίς δεύτερη σκέψη να προβούμε σ’ αυτή την κίνηση και να κάνουμε την παραχώρηση στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού "Η Κιβωτός του Κόσμου"».

 

«Ο πατήρ Αντώνιος που είναι ο επικεφαλής αυτής της οργάνωσης "Κιβωτος του Κόσμου", αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον αλτρουϊσμό του, την εθελοντική προσφορά και την αλληλεγγύη. Με έχει συγκινήσει το έργο του σε όλη την Ελλάδα, καθώς υπό τη σκέπη του έχουν βρει στέγη, θαλπωρή και μία μεγάλη αγκαλιά περίπου 400 παιδιά στις δομές που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική, τη Χίο και τα Ιωάννινα. Επιτελεί ένα έργο θεάρεστο και είμαι πολύ ευτυχισμένος που μπόρεσα και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις να συνδράμω σε αυτό. Πάντα ήθελα να προσφέρω σε αυτόν τον τομέα. Η συγκυρία με βοήθησε και αυτό έγινε πράξη», συμπλήρωσε ο Κώστας Λούλης.

 

Ήδη στον Βόλο έφθασαν τα πρώτα 35 παιδιά τα οποία ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου στο εξής θα διαμένουν στην «Κιβωτό του Κόσμου» και παράλληλα έκαναν και μια επίσκεψη στο βουνό των Κενταύρων.

 

Το δωρηθέν αγρόκτημα έκτασης 25 στρεμμάτων, σε μία ακριβή περιοχή του Βόλου, με θέα την πόλη, εκτός από το κυρίως κτίριο της οικίας του Κώστα Λούλη, περιλαμβάνει και εγκαταστάσεις που λειτουργούν ελαιοτριβείο και τυροκομείο, πετρόμυλος, αλλά και θερμοκήπια οπωρολαχανικών, όπως και εκατοντάδες μικρά και μεγαλύτερα οικόσιτα ζώα.

 

Η «Κιβωτός του Κόσμου» δραστηριοποιείται στο να έχει υπό τη σκέπη της τα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης.

 

Σε συνεργασία με Εισαγγελείς Ανηλίκων, άλλους φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στους τέσσερεις μέχρι σήμερα, οίκους φιλοξενίας.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Σαν πολύ κράξιμο πέφτει την στιγμή που μάλλον απ τους επικριτές ζήτημα 2-3 να ενδιαφέρθηκαν ποτέ να δωρίσουν το οτιδήποτε στην Κιβωτό ή αλλού. Διαρκώς λένε για απώτερο σκοπό. Μπορεί ναναι για επικοινωνιακούς λόγους αν και δεν το πιστεύω. Υπάρχουν και πλούσιοι που έχουν τόση περιουσία που θέλουν να δώσουν όντως έστω ένα μέρος της για καλό. Όσο για το ότι είναι ένας καλός τρόπος να ξεφορτωθείς μαύρο χρήμα (δωρεές είναι αφορολόγητες, δεν ρωτανε προελευση κτλπ) ή να ξεφορτωθείς τον ΕΝΦΙΑ. Αλήθεια ε? Γιατί δεν το κάνουν τότε όλοι? ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ! Είστε βαθια νυχτωμένοι αν πιστευετε πως τους πλούσιους τους νοιάζουν ΕΝΦΙΑ και βλακείες, σιγά τα ποσά γιαυτούς. Και να ξέρετε τέτοιες παλιές ελληνικές οικογένειες επιχειρηματικές πάντα πρόσφερανστην Πατρίδα και ήταν και είναι άριστοι εργοδότες (συνήθως). Βλεπε παπαστρατου,χητος,καρελιας,μασουτης,σκλαβενιτης κτλπ)Όσο για την οικ. Λούλη: από την Ήπειρο είναι και είναι ανάμεσα στους ευεργέτες της Ηπείρου (εχουμε βγάλει πολλούς). Η οικ. Λούλη δημιούργησε πλήθος καλών θέσεων εργασίας, εφτιαξε εμπορική στοά στα Ιωάννινα στις αρχές του 20ου αι. πουχε καταστραφεί από φωτιά και ειναι ακόμα ενεργή και είναι κ αξιοθέατο, ανέγηρε Γηροκομείο στην πόλη, δωρεές σε σχολεία, κατασκευασε την ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ (αυτή καλέ που γκρεμίστηκε μετά από 100 χρόνια περυσι) την οποία μάλιστα τώρα ανέλαβαν να συγχρηματηδοτήσουν για την εκ νέου αναστήλωση της!! Και τώρα δώρισε και την έπαυλη και αγρόκτημα (και μιλάμε όχι ότι και ότι) στην Κιβωτό!Τι άλλο να κάνουν δηλαδή??Μπράβο του. Ασχετα για τους λόγόυς του. Μακαρι κιαλλοιΚαι οι πολιτικοι να ψηφισουν απαλλαγη των κοιν. Ιδρυμάτων από ΕΝΦΙΑ. Δεν αναφερω τη λεξη Κυβερνηση γιατι ειναι σαν να κατηγορω μονο το Συριζα. Τα ιδια εκανε και η ΝΔ ως τέλη του 2014. Επισης κανενα κομμα δεν τοχει "πεταξει" το θεμα στην Βουλή. Εστω απο 2017 ας γίνει κατι!!
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Παρότι δεν είμαι από την περιοχή, έχω προσωπική γνώση για το πόσο, χρόνια τώρα και όχι πάντα "φανερά" βοηθάει η οικογένεια Λούλη. Είναι καλοί άνθρωποι. Τόσο απλό.
Tοσο τραγικοι ειναι αυτοι που μας κυβερνανε που δυστυχως μια τετοια ερωτηση δεν ειναι αυτονοητη...Συγχαρητηρια για την κινηση, δεν με ενδιαφερει αν εχει αποτερο σκοπο ή οχι, τα παιδια που θα μεινουν εκει θα το εκτιμησουν για μια ζωη.
Εχεις δικαιο η ΝΔ ήταν τρομερό πολιτικό κομμα όσο κυβερνουσε, δεν ειδες στα χρονια που διακυβερνησε μας εβγαλε από την κριση και μεχρι να ερθει ο ΣΥΡΙΖΑ τρωγαμε με χρυσα κουταλια ολοι, η ανεργια ειχε μειωθει στο 5% και είχαν αρχισει να ερχονται μεταναστες απο Γερμανια και τη βορεια ευρώπη, για να εργαστουν Ελλαδα. Δυστυχως όμως μετα ηρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κατεστρεψε ολα! :(
Το έργο του πατέρα Αντώνιου ειναι πραγματικά το έργο του Θεού.Το ενα δέκατο του ανθρώπου αυτού αν είχε ο καθένας μας σε ευσπλαχνία, αγάπη, θέληση και αλτρουισμό & ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος.Το περιβάλλον & οι συνθήκες που μεγαλώνουν όσα παιδιά φιλοξενούνται στις δομές της Κυβωτού του Κόσμου ειναι πραγματικά υποδειγματικές και πολύ καλύτερες από αυτές πολλών συμβατικών οικογενειών.Χίλια μπράβο!