ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.9.2016 | 20:55

πως τα καταφέρνουν μερικοί...

και καταλαβαίνουν αμέσως τις ασκήσεις μαθηματικών ή φυσικής ή μαθαίνουν πολύ εύκολα αποστήθιση;και δεν λεω να διαβάζουν 20 ώρες την ημέρα αλλά μπορούν να λύσουν πολύ εύκολα κάποια εξίσωση...θέμα εξυπνάδας είναι;;
5
 
 
 
 
σχόλια
Όχι, δεν είναι θέμα εξυπνάδας. Αυτό που έγραψες όμως, μπορείς να το πιστέψεις και να το χρησιμοποιήσεις σαν δικαιολογία για να μην προσπαθήσεις. ("Αυτοί καταλαβαίνουν πιο εύκολα τις ασκήσεις στα μαθηματικά και τη φυσική, άρα είναι πιο έξυπνοι από εμένα. Άρα, εγώ δεν μπορώ να τους φτάσω, γιατί είμαι χαζός/-ή")Πίσω από έναν καλό μαθητή "κρύβονται" ώρες διαβάσματος και θυσίες. Εσύ βλέπεις μόνο της επιφάνεια και όχι τα προηγούμενα. Όλοι μπορούν να αποκτήσουν ένα άριστο επίπεδο (σε σχολική ύλη τουλάχιστον) αν το επιθυμούν και δουλέψουν σκληρά για αυτό.
Υπάρχουν 5 βασικοί λόγοι: 1. Γενετικοί παράγοντες (υψηλός δείκτης νοημοσύνης IQ) 2. Συνεχής θέληση και προσπάθεια. 3. Προσοχή στην παράδοση των μαθημάτων μέσα στην τάξη. 4. Βοήθεια και υποστήριξη από τρίτα άτομα (φροντιστήρια, γονείς κλπ).5. Καλή ποιότητα ζωής, άρα και υψηλές επιδόσεις στα μαθήματα.
Εξυπναδας ,συγκέντρωσης και εξάσκησης... Οσο για την αποστήθιση αν βρεις τον σωστο και ουσιωδες διαβασμα καταλληλο για σενα ειναι πολυ εύκολο. Τον να διαβαζεις και να συγκενρωνεσαι ,χωρις να χαζευεις και μην παπαγαλιζεις.
Σίγουρα παίζει ρόλο το IQ του καθενός αλλά και δουλειά πάνω σ αυτό. Συνήθως αυτοί που μπορούν να λύνουν έτσι γρήγορα ασκήσεις δεν είναι τόσο καλοί στην αποστήθιση και το αντίθετο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon