ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.9.2016 | 14:24

Οικογένεια και σχέση

Ζούσα σε μια μικρή πόλη στην Κρήτη, μέχρι πέρυσι που χρειάστηκε να μετακομίσω για σπουδές. Έχω δύομιση χρόνια σχέση με έναν άνδρα 8 χρόνια μεγαλύτερο μου. Οι γονείς μου ποτέ δεν συμπάθησαν το αγόρι μου. Η μητέρα μου πριν από 3 μέρες μου είπε ότι ακούγεται στην πόλη μας ότι το αγόρι μου τα έχει με άλλη μια γυναίκα πολύ μεγαλύτερη του. Αυτή η γυναίκα είναι φίλη της μητέρας του και πολύ γνωστή στην πόλη μου. Με το αγόρι μου έχουν βγει για ποτό/ρακές κάποιες φορές με κοινή παρέα. Η μητέρα μου είναι γνωστή για τις "παραπληρωφορήσεις" της και με αυτό εννοώ ότι βάζει πολύ συχνά σάλτσες και λέει μικροψεμματάκια για να πετύχει αυτό που θέλει σε πολλές καταστάσεις.Εγώ με το αγόρι μου δεν έχουμε την πιο τέλεια σχέση αλλά είμαι χαρούμενη μαζί του και τον αγαπάω. Δεν έχω αποδείξεις ότι με απατάει. Όταν του μίλησα γι αυτά που μου είπε η μητέρα μου, που δεν είναι η πρώτη φορά που μας δημιουργεί πρόβλημα, νευρίασε πολύ και μου είπε ότι δεν είναι δυνατόν να πιστεύω τα κουτσομπολιά του κόσμου. Έχοντας όμως μια σχέση από απόσταση, δεν μπορώ να ξέρω τι κάνει, που πάει και με ποιους είναι ανά πάση στιγμή. Δεν μπορώ να πιστέψω την μητέρα μου 100% γιατί οι "σάλτσες" της μας έχουν βάλει σε μπελά πολλές φορές (ακόμα και οικογενειακώς). Το αγόρι μου το τελευταίο εξάμηνο είναι πολύ πιεσμένος λόγω κάποιων προβλημάτων που έχει μου είπε ότι το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να έχει την παράνοια της πόλης και της μητέρας μου πάνω από το κεφάλι του. Μου ζήτησε να μείνουμε για λίγο χώρια για να ηρεμήσει και να αποφασίσω τι θέλω. Λέει πως θέλει να του δείχνω έμπρακτα την εμπιστοσύνη μου γιατί με το να πιστεύω ότι με απατά ενώ δεν έχω αποδείξεις, δείχνω πως δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη. Είμαι πολύ μπερδεμένη, δεν ξέρω τι να πρωτοσκεφτώ. Εγώ θέλω να είμαστε μαζί αλλά δεν μου πολυμιλάει από το συμβάν. Μόνο την πρώτη βραδιά που με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως με αγαπάει και το γεγονός ότι δεν τον εμπιστεύομαι τον σκοτώνει. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες. Η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Η μαμά του είναι πεπεισμένη ότι πρέπει να μείνουμε χώρια. Είναι δεκτικός να συζητήσουμε γενικά αλλά επιμένει πως θέλει έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης μου. Πως θα το κάνω αυτό αν δεν μιλάμε;Πως θα του δείξω ότι τον εμπιστεύομαι αν δεν μου δίνει την ευκαιρία να του μιλήσω;Μου λέει πως με αγαπάει και δεν μπορεί μακριά μου αλλά δεν αλλάζει την απόφαση του.Να πιστέψω την μαμά μου γιατί μια μαμά θέλει το καλό μου;Να πιστέψω το ένστικτο μου και να πάρω το πρώτο αεροπλάνο και να πάω να τον βρω;Ευχαριστώ που με ακούσατε.
5
 
 
 
 
σχόλια
Γιατί παίρνεις ως αξίωμα ότι οι μαμάδες θέλουν πάντα το καλό μας; Πολλές φορές θέλουν απλά να γίνεται το δικό τους. Επίσης, για να γνωρίζει κάποιος το καλό σου πρέπει να είσαι εσύ. Και καμία μαμά, ούτε και κανένας άλλος, είναι "εσύ".
Θεωρω οτι αυτα που κανει κ λεει ειναι δηθεν τεχνασματα για να συνεχισει τις πιθανες ατασθαλειες του. Κ αυτο το λεω οχι γιατι το διαδιδει η μαμα αλλα γιατι η περιγραφη σας αγαπητη,αυτη τη γευση μου αφησε. Διαχωριστε τα προσωπικα απο τη μητερα σας,μη της επιτρεπετε να παρεμβαινει κ σας προτεινω να ταξιδεψετε σε αλλα λιμανια. Η αποσταση δε δουλευει ειδικα οταν βριθει τοσων θεματων,χωρισμων,πιεσης κλπ. Εχει τελειωσει κ απλα δε το δεχεστε. Πηγαιντε παρακατω.
Η δυσκολία της σχέσης από απόσταση είναι ότι η εμπιστοσύνη κλονίζεται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σχέσης και θέλει πολλή δύναμη και αρκετή προσπάθεια για να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια. Το θέμα δεν είναι τι λέει η μητέρα σου αλλά το πως αισθάνεσαι εσύ. Τις περισσότερες φορές διαισθανόμαστε αν κάτι πάει στραβά ή όχι κι αν ναι απλώς δε θέλουμε να το παραδεχτούμε.
Πολλές μαμάδες έχουν μπλέξει στην ιστορία, δε θα βγάλετε άκρη έτσι κοπέλα μου... Ξεκαθαρίστε ότι είστε οι δύο σας καταρχήν χωρίς μαμάδες, μπαμπάδες, γείτονες και μπατζανακοκούνιαδα και μετά τα ξαναλέμε...
Απο αυτά που λες η μητέρα σου είναι ένας χειριστικός άνθρωπος που δεν εμπιστεύεται την κρίση σου. Δεν αμφιβάλλω οτι έχει καλές προθέσεις και θέλει να σε προστατέψει από αυτό που εκείνη θεωρεί κακή σχέση για σένα, όμως αυτό δε σημαίνει οτι έχει δίκιο.Μια σχέση για να πετύχει χρειάζεται εμπιστοσύνη και ιδιαίτερα αν είναι απο απόσταση. Αν δεν εμπιστεύεσαι τον φίλο σου μόνο λόγω αυτών που λέει η μητέρα σου τότε ίσως δεν του αξίζεις. Αν σου έχει φερθεί σωστά και δεν σου έχει δώσει αφορμές τότε με το δίκιο του θυμώνει. Βάζεις τα λόγια της μητέρας σου πάνω απο τις πράξεις του, τον αμφισβητείς χωρίς αφορμή (εκτός βέβαια κι αν σου έχει δώσει και δε μας το λες εδώ).Είσαι ενήλικη και υπεύθυνη για τις αποφάσεις σου. Ακολούθησε το ένστικτό σου. Αν νομίζεις οτι σε απατά και έχεις προβλήματα εμπιστοσύνης χωρισέ τον αλλά οχι επειδή στο λέει η μητέρα σου αλλά επειδή εσύ το θες. Μην εμπλέκει τρίτους στη σχέση σου ακόμα κι αν είναι οι γονείς σου.
Scroll to top icon