ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.10.2016 | 19:16

ΕΝΦΙΑ

Όλο και κάποιον θα ακούσω μία στο τόσο να καταριέται που έχει 3 σπίτια(το σετάκι πάει σπίτι, εξοχικό κι ένα διαμέρισμα για όταν παντρευτεί το παιδί τους) γιατί πρέπει να πληρώνει ΕΝΦΙΑ. Και παρόλο που καταλαβαίνω ότι είναι ένα έξοδο καινούριο, που παλιότερα δεν το είχαν, δε μπορώ να μη σκέφτομαι ότι είναι λίγο εγωιστές γιατί..εγώ δεν έχω ούτε μισό τετραγωνικό στο όνομά μου παρόλο που δουλεύω σα σκυλί 15 χρόνια τώρα! Με εκνευρίζει που σχολιάζουν για το ΕΝΦΙΑ σε μένα που δε μου φτάνουν τα έσοδά μου για να ζήσω αξιοπρεπώς!Λύςεις υπάρχουν. Νοίκιασε το διαμέρισμα και πληρώνεις τον ετήσιο φόρο και πάλι σου μένουν και τα μισά για σένα! Δε θες να νοικιάσεις το διαμέρισμα για να μη στο χαλάσουν οι ένοικοι και το έχεις άδειο; Μωρέ νοίκιασέ το και σε 10 χρόνια θα έχεις βγάλει και λεφτά για τις επισκευές και θα έχεις βάλει και μερικά χιλιαρικάκια στην άκρη! Σε "οργανωμένη" κοινωνία ζεις, αν δε σου αρέσουν οι φόροι πήγαινε μείνε στη ζούγκλα.Δεν ξέρω, πολύ με εκνευρίζει όταν γκρινιάζουν παρουσία μου για τους φόρους στην περιουσία τους και δε σκέφτονται ότι δίπλα τους κάθεται κάποιος που μαντάρει τις κάλτσες του γιατί δε μπορεί να αγοράσει καινούριες.
4
 
 
 
 
σχόλια
Ναι και μένα το ίδιο ... Και περισσότερο γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι σωστό να πληρώνω μόνο εγώ φόρους που είμαι μισθωτός και δεν μπορώ να το κρύψω χαχαχα και αυτοί να δηλώνουν λιγοτερα έσοδα είτε απο ενοίκια είτε απο ελεύθερο επάγγελμα γιατί απλά μπορούν...Άλλο να συζητάμε για το εαν το ύψος ενός φόρου είναι δίκαιο και άλλο ότι δεν θα πρέπει να φορολογείται η ακίνητη περιουσία ....
Συμφωνώ με τη φράση ''η κατσίκα του γείτονα''. Ναι, βλαστημάω την ώρα για τον ΕΝΦΙΑ (αν και δεν είναι τραγικός), πλην όμως και εγώ έφτυσα αίμα (και εξακολουθώ να πληρώνω γραμμάτια) για την ακίνητη περιουσία μου. Και ξέρεις κάτι; όταν άλλοι έπαιρναν διακοποδάνεια και έκαναν τη μεγάλη ζωή χωρίς αύριο, εγώ δούλευα ακόμη και 3 δουλειές για να φτιάξω ό,τι έφτιαξα. Και έχω δικαίωμα να βρίζω οποιονδήποτε θεωρεί ότι θα μπει συνιδιοκτήτης στον κόπο μου.
Ακου να σου πω κλασσικε Ελληνα που αγαπας την κατσικα του γειτονα. Για να νοικιασεις ενα σπιτι χρειαζονται συγκεκριμενες προδιαγραφες και να εχεις εξασφαλισει οτι ο ενοικος θα ειναι ασφαλης μεσα σε αυτο. Επισης η φορολογια εχει γινει αβαστακτη για τους ενοικιαστες ειδικα φετος. Τι σε ενοχλει; Που κρατανε τα σπιτια και δεν τα σκοτωνουν για να τα δωσουν στα παιδια τους; Σεπληροφορω οτι δεν θα επρεπε να σε ενοχλει, θα επρεπε να τους λυπασαι γιατι αυτοι οι ανθρωποι εχουν γινει τα τελευταια χρονια σαν μια χελωνα με ενα τεραστιο κουβουκλιο ετοιμο να τους πλακωσει. Προσωπικα η γιαγια μου και ο πατερας μου εχουβ παρα πολλα ακινητα τα οποια νοικιαζει και το ειχα παραπονο παντα που δεν πηγαμε ουτε ενα ταξιδι καπου γιατι μια ζωη πληρωναμε φορους.
Scroll to top icon