ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.10.2016 | 01:28

Βολεμένος;;

Καλησπέρα παιδια θελω τα φώτα σας γιατι θα τρελαθώ στο τελος.. εχω 5 χρονια σχεση με εναν αντρα 35 χρόνων 11 χρονια μεγαλύτερο απο εμενα και συζούμε τα 4. λοιπον αυτος εχει δίκη του σιγουρη δουλεια κ σταθερό υψηλό εισόδημα κ εγω ειμαι φοιτήτρια κ με στηρίζουν οικονομικά οι γονείς μου. Ζούμε στο δικο μου σπίτι το οποίο το πληρώνουν εξολοκλήρου οι γονείς μου ολα τα έξοδα, ενοίκιο φως νερο κτλπ κ το μονο που πληρώνει αυτος ειναι ενα σουπερ μαρκετ 1 φορα 2μηνο και καποια προσωπικά μου έξοδα καφέδες κτλπ. Γενικοτερα δεν τον λες κ τσιγκούνη ας πουμε για πάρτυ του μπορει να ξοδέψει παρα πολλα λεφτα αλλα οταν ειναι κατι για μας η για εμενα κανει τον κινεζο. Εχω ξενερώσει με το γεγονός οτι μου λεει για οικογένεια να παμε σε δικο μας σπίτι καποια στιγμη, και να ασχολουμε με το σπίτι και να μεγαλώσω τα παιδια μας αλλα μου κοπανάει συνεχεια το οικονομικο με λίγα λογια οτι μια ζωη αν εγω δεν εχω δουλεια θα πληρώνουν οι γονείς μου, φυσικά δεν λεω οτι θα τα πληρώσει ολα αυτος θα υπαρχει βοήθεια,αλλα αφου εχει την απαίτηση να κλειστώ σε ενα σπίτι με τα παιδια δεν πρεπει αυτος σαν άντρας να φροντίσει την οικογένεια του; οι γονείς μου τι θα πούνε;; δεν ειναι καθολου τέτοιοι ανθρωποι δεν μου εχει λείψει τιποτα στη ζωη μου δόξα τω θεό αλλα θελουν να με αφήσουν σε εναν ανθρώπο που θα με φροντίζει κ θα μου φέρεται σωστα.Λεω κατι παραλογο;; πιστευω οτι απλα εχει βολευτεί με ολο αυτο και εφόσον ξερει οτι οι γονείς μου τα ακουμπάνε εγω ειμαι πολυ νεα και όμορφη σε σύγκριση με εκείνον που μου κανουν χαβαλέ ολοι του τύπου που τον πας ρεε και τετοια αλλα εγω εχω μεινει βράχος σε ολα διπλα του με αγαπη και υπομονη σε νευρα κ να ξεσπάει πανω μου για οτι του συμβαίνει, που θα βρει αλλη χαζη να ψαρώνει γιατι να φυγει; δεν κανει την κίνηση να χωρίσουμε γιατι τσακωνόμαστε τον τελευταιο καιρο για αυτον τον λογο και με ολα αυτα που μου λεει μου εχει δημιουργησει τεράστια ανασφάλεια για τον μέλλον μας. Να προσθέσω οτι τον φροντίζω 100% στα παντα κ ειναι τυπος του λεει κατι και αν δεν συμφωνώ απαντάει με ενα αμα σαρεσει αμα δε σαρεσει να βρεις αλλον! Δεν υπαρχει συζήτηση μεταξυ μας αν εγω δεν συμφωνώ κ λεω κατι τον πιάνει εγωισμός και αρχίζει παλι ασυναρτησίες του θολώνει το μυαλο τελειως. αλλα εγω η χαζη μενω εκει κ μου εχει κανει παρα πολλα και τον εχω συγχωρήσει σε ολα γιατι τον αγαπάω. αλλα κρατάω μικρο καλάθι για τον μέλλον γιατι ο ανθρωπος δεν αλλάζει ετσι απλα. Συγνωμη για το κατεβατό ειναι τα μισά απο όσα συμβαίνουν απλα θελω μια συμβουλή. Τι να κανω;;;
11
 
 
 
 
σχόλια
1) οι γονεις σου δεν εχουν αντιδρασει που τοσο καιρο τα πληρωνουν ολα εκεινοι, ενω ο κυριος, αν και μπορει να συνεισφερει, δεν το κανει?2) Τι μας λες ρε κοπελια οτι γενικοτερα δεν ειναι τσιγγουνης? Μας δουλευεις? Κ τι ειναι? Φυσικα κ ειναι τσιγγουνης κ βασικα ειναι τσαμπατζης!!!3) Πως ειναι δυνατον να δεχεσαι μελλοντικα οταν παντρευτειτε(αν δεν χωρισετε δηλαδη, γιατι προς τα κει σας κοβω να οδευετε) να μη δουλευεις κ επομενως να εξαρτασαι οικονομικα απο κεινον? Εσυ δεν θες να βγαζεις τα δικα σου λεφτα? Θες να ζεις με τα δικα του λεφτα, οπως κ αυτος τωρα ζει με τα δικα σου λεφτα? Θες να κανεις αυτο που κοροιδευεις? 4) Δηλαδη για να καταλαβω, αυτος θα εχει προβλημα αν παντρευτειτε κ πληρωνουν το ρευμα, το νερο κ γενικα τα εξοδα για το σπιτι οι γονεις σου, αλλα τοσο καιρο που συμβαινει αυτο το πραγμα δεν εχει κανενα προβλημα?5)Πραγματικα ξερναω οταν ακουω κοπελες (η και αγορια) να λενε οτι εγω ειμαι καλυτερη κ ομορφοτερη σε σχεση με τον συντροφο μου. Τι θες να μας πεις μ αυτη τη συγκριση? Κ βασικα οταν αγαπαμε τον συντροφο μας, δεν μπαινουμε καν στη διαδικασια συγκρισης μαζι του, γιατι υποτιθεται οτι οπως κ να ειναι ο αλλος, εμεις τον βλεπουμε τελειο. Το γεγονος οτι λες αυτα τα πραγματα γι αυτον, δειχνει πολλα για τη σχεση σας κ για το ποσο τον εκτιμας. 6) Οχι κουκλα μου δεν τον αγαπας αυτο τον ανθρωπο κ ειναι ιεροσυλια να χρησιμοποιεις αυτη τη λεξη για να περιγραψεις τα συναισθηματα σου για αυτον τον συντροφο σου. Εφοσον δεν αγαπας πρωτα απ ολα τον εαυτο σου, δεν γινεται να αγαπας καποιον αλλον. Δεν ειναι δυνατον να εισαι μ εναν ανθρωπο που σε εκμεταλλευεται οικονομικα, που ξεσπαει πανω σου χωρις λογο, που σε υποτιμα, που με καθε αφορμη σου λεει "αν σ αρεσει, αλλιως βρες αλλον". Απ οσα εγραψες, δεν ειδα ουτε μια προταση που να δειχνει οτι αυτος ο ανθρωπος σε νοιαζεται κ σ αγαπαει. Κ αντιστοιχα, δεν ειδα ουτε μια προταση που να δειχνει οτι εσυ τον αγαπας κ τον εκτιμας. Μονο αρνητικα εχεις να του προσαψεις. Απορω που σκεφτεσαι να παντρευτεις αυτο τον ανθρωπο. Θεωρεις οτι σου αξιζει αυτος ο ανθρωπος? Θεωρεις οτι αυτος ειναι ο,τι καλυτερο μπορεις να βρεις? Ειλικρινα εξηγησε μας, τι εχεις δει σ αυτον που σε κανει να τον αγαπας? Γιατι απ οσα εγραψες εγω δεν βρισκω καποιο λογο να τον αγαπας. Ημαρτον.
Λοιπον για αρχη περιγράφω μια κατασταση συγκεκριμένη η μαλλον ενα προβλημα, δεν κάθισα να αναφέρω ολη την ιστορία της σχέσης μας, προφανώς για να ειναι δυο ανθρωποι μαζι αγαπιούνται. Δεν ειναι ολη την ωρα ετσι φυσικά και εχει καλα στοιχεια σαν ανθρωπος και γι αυτο τον λογο έμεινα και μαζι του.. στην αρχη δεν ηταν ετσι ολα αυτα ξεκίνησαν οταν δέθηκα μαζι του και ελεγα οτι απλα ειναι μια κριση και θα περασει! Και επηδει κ εγω ξερνάω οταν ακούω τετοια του τύπου οτι εγω ειμαι πιο όμορφη το ανέφερα μονο κ μονο για να καταλάβετε ποση ανασφάλεια εχει με τον εαυτο του και το παιζει άνετος του τύπου δεν ζηλεύει ενω μεσα του πεθαίνει και βγαζει ενα ηλιθιο κόμπλεξ χωρις να του εχω δωσει ποτε δικαίωμα. Πίστεψε με το τελευταιο που κοιτάω ειναι η εξωτερική εμφάνιση αλλα ας μην το κανουμε θεμα γιατι μιλαμε άγνωστος προς άγνωστο. Μην βιάζεσαι να βγαλεις βιαστικα συμπεράσματα, επικεντρώσου σε αυτα που γραφω.
Σ αυτα που γραφεις επικεντρωνομαι, αλλωστε δεν ξερω τον γκομενο σου προσωπικα, ωστε να τον κρινω με βαση αλλα γεγονοτα. Με βαση αυτα που γραφεις λοιπον, καταλαβαινω οτι ο τυπος ειναι ενας ανθρωπος, ο οποιος λειτουργει ωφελιμιστικα, σε εκμεταλλευεται, δεν εκτιμα ο,τι του προσφερεις κ γενικα κοιταει μονο τον εαυτο του. Κ μονο αυτα ειναι αρκετα για να μη θες να εισαι μαζι του. Ο,τι θετικα κ να εχει, νομιζω πως τα συγκεκριμενα αρνητικα υπερισχυουν. Δεν μπορει να λες οτι ο αλλος σε υποτιμα χωρις λογο κ εσυ να το ανεχεσαι αυτο κ να θες να παραμεινεις μαζι του. Οχι για μενα δεν ειναι καθολου προφανες το οτι για να ειναι 2 ανθρωποι μαζι, αγαπιουνται. Υπαρχουν παααρα πολλες σχεσεις στις οποιες οι ανθρωποι μπαινουν απο ανασφαλεια, για να μην ειναι μονοι τους, γιατι δεν εχουν βρει κατι καλυτερο, γιατι βαρεθηκαν τη μοναξια, για οικονομικους λογους κλπ κλπ. Κ ολοι αυτοι προσπαθουν να πεισουν τον εαυτο τους οτι αγαπανε τον συντροφο τους. Η αγαπη ομως φαινεται στα απλα πραγματα, στην καθημερινοτητα, στο κατα ποσο ο αλλος σε σεβεται, στο κατα ποσο ο αλλος θελει το καλυτερο για σενα, στο κατα ποσο σε εκτιμα κ οχι στο ποσα χρονια εισαι μαζι με τον αλλον. Αν σε αγαπουσε, θα σε σεβοταν, δεν θα σου μιλουσε υποτιμητικα, δεν θα σε αφηνε να πληρωνεις μονη σου τα εξοδα του σπιτιου, δεν θα εκανε οσα περιγραφεις. Αν για σενα δεν ειναι προφανες οτι αυτες οι συμπεριφορες δειχνουν οτι δεν σ αγαπαει, τοτε λυπαμαι, αλλα εθελοτυφλεις.
Πονεσαν τα ματια μου. Τι κανεις μαζι του? Πρωτον δεν εχεις καμια δουλεια να υπομενεις τα ξεσπασματα του. Αυτο δεν λεγετε βραχος, λεγετε μια λεξη που ξεκιναει απο Μ αλλα δεν μπορω να την γραψω γιατι δεν θα μου περασουν το σχολιο. Αυτοσεβασμος μηδεν, μηδεν και ο σεβασμος του κυριου απενεντι σου. Δευτερον, ο κυριος ειναι κηφηνας. Ετσι θα το πατε ες αει. Θα πληρωνουν οι γονεις, αυτος θα κανει τον κινεζο. Τριτον, να καθεσαι σπιτι να κοιτας το νυκονοιριο, να μεγαλωνεις τα παιδια? Σιριουσλι τωρα? Πιασε δουλεια ανεξαρτοποιησου, οι γονεις δεν θα ειναι παντα εκει να προσφερουν και δεν ειναι καλη ιδεα να εξαρτασαι απο τετοιους τυπους σαν το τζακ ποτ που πετυχες. Καλη τυχη.
λαχειο την εχει κανει...και για το οικομικο και για σενα..που θα βρει αλλη να κανει ο,τι του κατεβει στο μυαλο και να μενει εκει και οχι απλα να μενει εκει να το συντηρει κιολας..και βασικα ακομη καλυτερο...να εχει βρει και τοσο καλα ''πεθερικα'' που αν το συντηρουν εκεινοι και αν μη λενε τιποτα και η κοπελα επισης να μη λεει τιποτα...σηκω φυγε κοπελα μου και βρες εναν ανθρωπο που να σε θελει για εσενα και οχι για να εχει ενα κουμπαρα-σακο του μποξ..!(το κομματι ως σακος του μποξ το βιωσα και εγω και μπορω να σου πω οτι μονο κουσουρια θα σου αφησει!)
Τσάμπα μάγκας. Δεν απαγορεύεται να αλλάξεις γνώμη για το άτομό του. Δεν είσαι η μαμά του, η γυναίκα του είσαι. Συνχνωτίσου με άτομα της ηλικίας σου να δεις τι παίζει. Καταλαβαίνεις.
Να συννενοηθεις με τους δικους σου και καλα οτι κατι ετυχε, οτι θα σταματησουν να πληρωνουν τελος Νοεμβρη για ενα εξαμηνο και οτι ψαχνεις να βρεις δουλεια. Του το ανακοινωνεις κ περιμενεις αντιδρασεις. Εκει θα καταλαβεις πραγματικα αν κάνεις λαθος ή οχι σε οσα σε προβληματιζουν.
Μην τον παρεξηγεις.. Δεν εισαι εσυ ο λογος που νιωθει μειονεκτικα, απλα εσυ εισαι μια προσπαθεια να μιλανε με θαυμασμο για εκεινον. Δε σημαινει οτι δε σε αγαπαει ή οτι σε εχει για το χρημα. Απλά ο καθενας αντιλαμβανετε τη λεξη αγαπη, την εκφραζετε και την διεκδικει διαφορετικα.
Scroll to top icon