ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.10.2016 | 05:56

Χωρισμός

Ας είμαστε ειλικρινείς, πόσα χρόνια σας πήρε να ξεπεράσετε μια/έναν πρώην που σας πλήγωσε ή τέλος πάντων ήταν πολύ σημαντική/ος για εσάς; Άλλες σχέσεις βοήθησαν ή κουραφέξαλα;Δε χρειάζομαι συμβουλές για το πως θα προχωρήσω, ρωτάω από περιέργεια. Στην περίπτωσή μου, 5 χρόνια και τρέχουν.Lifoχαιρετισμούς.
6
 
 
 
 
σχόλια
1,5-2 μηνες. Βοηθησε το οτι ξεκινησα. Α βγαινω ραντεβου. Εντυπωσιαστηκα κ εγω για το ποσο γρηγορα το ξεπερασα. Μεγαλη σχεση κ ερωτας, οχι δικη μου αποφαση ο χωρισμος. Μαλλον το χα αποδεχτει απο πιο πριν οτι θα χωρισουμε. Κουραγιο!!!
Μία άλλη σχέση από μόνη της δεν βοηθά. Θα συμφωνήσω με την Αννούλα πιο πάνω περισσότερο στην προσέγγισή της: όλα εξαρτώνται από μία συνισταμένη παραγόντων. Προσωπικά μπορώ να σου πω ότι ''απωθημένο'' μου πήρε να το ξεπεράσω 15 χρόνια (!!!) και έρωτα σχεδόν τριετία. Όταν κάποια στιγμή άκουσα το ''τραγούδι μας'' και δεν ένιωσα την ανατριχίλα που ένιωθα κάποτε, εκεί αντελήφθην ότι παρουσιάζει σημάδια ίασης ο ασθενής πολύ σοβαρά.ΥΓ: στην περίπτωσή μου έχει βοηθήσει πάρα πολύ η εργασιοθεραπεία και γενικώς το να απασχολώ το μυαλό μου με άλλα πράγματα, σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Ο χρόνος που θα χρειαστεί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες,από πόσο καιρό έχει κρατήσει η σχέση,τι δέσιμο υπήρχε,το λόγο του χωρισμού (ένας βίαιος χωρισμός πχ μπορεί να πονάει πιο πολύ στην αρχή αλλά μετά αμα ξενερώσεις άσχημα ίσως το παίρνεις απόφαση πιο εύκολα),τι χαρακτήρας είσαι (αν κολλάς γενικά ή αν προσπερνάς εύκολα τις καταστάσεις) αλλά και από τη στάση που κρατά ο άλλος (ένας που κόβει εντελώς επαφές και δε θέλει επικοινωνία μαζί σου σε κάνει με τη στάση του να τον ξεχάσεις πιο εύκολα ενώ αν κρατάς επαφή σε κρατάει πίσω και δε μπορείς να τον ξεπεράσεις).Γενικά έχω διαπιστώσει ότι ο πόνος του χωρισμού είναι πιο ήπιος μετά από ένα εξάμηνο και πια αρχίζεις να ξεπερνάς γύρω στον ένα χρόνο,άντε 1μιση.Και όταν λέμε ξεπερνάς εννοούμε να σκέφτεσαι τον άλλον χωρίς να σε πονάει.Από κει και πέρα αν τραβάει η στενοχώρια πάνω από δύο χρόνια υπάρχει πρόβλημα.
Δεν έκανα άλλη σχέση για να ξεπεράσω τον πρώην μου έρωτα που όντως με πλήγωσε πολύ. Έκατσα μόνη μου αρκετό καιρό μπορώ να πω, έκανα φουλ αυτοκριτική και έγινα πιο δυνατή. Θεωρητικά, το έχω ξεπεράσει, αλλά μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για κάτι τέτοιο; Π.χ. αν σε πλήγωσε μια συμπεριφορά του πρώην και βλέπεις δείγματα στον νυν, δεν υπάρχει ένα κλικ μέσα σου, έστω και υποσυνείδητα;Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, έκανα σχεδόν 2 χρόνια για να ξεπεράσω αυτή την κατάσταση.
Scroll to top icon