ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.10.2016 | 01:33

Ε ναι λοιπόν, είμαι τσιγκούνα

Μένω σε χωριό μαζί με τους γονείς μου, είμαι άνεργη και αυτό το διάστημα απασχολούμαι με ένα προγράμματα καταρτισης των ΕΣΠΑ (voucher). Χρησημοποιώ καθημερινά το λεωφορείο για να πηγαίνω στην πόλη, απο Δευτέρα εως Παρασκευή. Δίνω 100 ευρώ το μήνα, μόνο στα εισητηρια. Το όλο πρόγραμμα διαρκεί 5 μήνες. Σύνολο 500 ευρώ για εισητήρια και μόνο. Δεν πηγάινω καθόλου για καφέ, ούτε για φαγητό γιατί λείπω από τις 12.00 έως τις 22.00. Αυτές τις ώρες δεν τρωω τίποτα, μόνο ό,τι φάω το πρωι και ένα μπουκαλάκι νερό που το παίρνω μαζί μου. Θέλω να πάρω ένα κινητό γιατί αυτό που έχω είναι χαλασμένο αλλά την δουλειά του την κάνει. Είναι μία μπακατέλα του 2010. Τώρα τελευταία σκέφτομαι να πάρω εάν εξυπνο κινητό. Μου λένε, σιγά πως κάνεις έτσι; Πάρε ένα με 100 ή 200 και τελειώνε, τι το ψυρίζεις κτλ. Τους λέω ότι το ψυρίζω και κοιτάζω πολύ τα χαρακτηριστικά (μιας και είμαι γνώστρια) γιατί δεν θέλω να δώσω έτσι τα λεφτά μου. Είναι πολλά, ακόμα και τα 100. Δεν βάζω κάρτα στο κινητό μου αφού δεν το χρησημοποιώ, αφού δεν έχω πολλά άτομα με τα οποία θα επικοινωνήσω, αφού μιλάω μέσω του facebook ή του skype. Αν βάλω κάρτα θα μιλήσω μόνο μία ή δύο φορές, το μόνο σίγουρο. Τσάμπα δεν είναι; Ναι λεφτά έχω, για επείγουσες εριπτώσεις τα οποία μπορεί να τα κρατήσω για μήνες, λεπτά δωρεάν όμως, δεν έχω. Η φίλη σταμάτησε να με καλεί γιατί βαρέθηκε (προφανώς), γιατί ζηλεύει που ίσως κάνω μερικά ταξιδάκια αλλά πάρα πολύ φθηνα, κάτω των 100 ευρώ και σου λέει αφου δεν έχω λεφτά, πως κάνω ταξίδια(;). Ναι, έχω μερικά στην άκρη αλλά προτιμώ να τα αξιοποιήσω αλλιώς, σε ταξιδια, σε κάποιο βιβλίο, σε κάποια επιμορφωτικά σεμινάρια, στα εισητήρια μου, παρά σε κάρτα, καφες ή φαγητό. Ξέρετε πόσα λεφτά έχω γλιτώσει από τις κάρτες; Έχω να βάλω από την άνοιξη, κάρτα θα βάλω μόνο αν φύγω εκτός της περιοχής μου. Ρούχα. Τρία παντελόνια, πέντε μπλούζες. Φροντίζω να ψωνίζω μόνο στις εκπτώσεις αλλά καλής ποιότητας, γι' αυτό και έχω λίγα τα οποία μερικά από αυτά, η ποιότητα τους είναι ακόμα στην τέλεια κατάσταση μετά από 8-9 χρόνια. Με ενδιαφέρει η ποιότητα όχι η ποσότητα. Γενικά είμαι πολύ προσεκτική όταν θέλω να ψωνίσω κάτι γιατί ναι, το ψυρίζω πάρα πολύ και θέλω να είμαι σίγουρη για αυτό που θα παρω και γι αυτό δεν έχω μετανιώσει για κάτι που έχω αγοράσει, εκτός μόνο από κάποια που πήρα βιαστικά ή αναγκαστικά. Προσπαθώ να μαζέψω χρήματα για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου όταν οι γονείς μου, δεν θα μπορέσουν να το κάνουν. Προσπαθώ να μαζέψω χρήματα για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου σε περίπτωση που φύγω για Αθήνα ή στο εξωτερικό. Αν όλα αυτά που σας περιγράφω -και άλλα πολλά- με καθιστούν τσιγκούνα, ε τότε ναι λοιπόν, είμαι τσιγκούνα!
5
 
 
 
 
σχόλια
Άλλο αποταμίευση κι άλλο μιζέρια. Δε χρειάζεται να βγαίνεις και να ξοδεύεις συνέχεια. Αλλά αν είσαι συνέχεια σπίτι- δουλειά πώς περιμένεις να βρεις ένα φίλο ή μια φίλη; Και με τους φίλους σου δε χρειάζεται να βγαίνετε συνέχεια, μπορείτε να μαζεύεστε σε σπίτια κλπ. Στο τέλος θα μείνεις μόνη σου με τα λεφτά σου και χωρίς κανέναν άνθρωπο δικό σου.. Βέβαια αν αυτό δε σε ενοχλεί τότε πάω πάσο.
Αυτό δεν είναι αποταμίευση που νομίζεις ότι κάνεις. Αυτό είναι μιζέρια κάτι χειρότερο κιόλας και από τη τσιγκουνιά. Τσιγκουνεύεσαι να φας και κάνεις οικονομία, όχι αυτήν που μπορεί να κάνουν οι περισσότεροι σε μορφή αποταμίευσης ( δηλαδή τρέφομαι,ντύνομαι και βάζω και στην άκρη), αλλά αυτήν που ξεπερνά τα όρια και δείχνει ότι μάλλον δεν αγαπάς δυστυχώς τον εαυτό σου.
Εμένα μου φαίνονται εξωπραγματικά αυτά που λες. Και στο θέμα του φαγητού, που επισήμανε η Αιασάνθα, είναι εξώφθαλμο. Άσε που αν τελικά μείνεις εκεί, θα καταλήξεις να μην έχεις έναν άνθρωπο να πεις μια κουβέντα παρά μόνο τους γονείς σου, αφού κανείς δε θα θέλει έναν μονόχνωτο και μίζερο άνθρωπο για παρέα. Αλλά και να φύγεις, πώς θα δικτυωθείς και θα κάνεις παρέες εφόσον έχεις ήδη απομονωθεί και αποξενωθεί απ΄τους άλλους; Περισσότερο για τρολλιά μου κάνει. Αν συμβαίνει στ'αλήθεια, λυπάμαι πολύ.
Scroll to top icon