ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.10.2016 | 17:27

Η κολλητη μου

Δεν φτιαχνεται σχεδον ποτε.Πηγαινει παντου ακομα και με τα πιο καθημερινα ντυσιματα πιανοντας πανω τα μαλλια και αφηνοντας τα κατω 2-3 φορες το χρονο. Εγω δεν εχω κανενα προβλημα,απλα στεναχωριεμαι για εκεινη.Δεν της αρεσει που αυτος που τον θελει 3 χρονια δεν εχει γυρισει να την κοιταξει,ουτε της αρεσει να πηγαινουμε βολτες,καφε,ποτο και να την πεφτουν μονο σε εμενα,δεν θελω να ειναι ολα δικα μου.Νιωθω ασχημα γιατι ειναι ωραιο κοριτσι,με κανονικα κιλα,με πολυ ωραια χαρακτηριστικα αλλα αν δεν τα αναδειξει σωστα πως θα την κοιταξουν οι αλλοι εφοσον ολοι θελουν αυτες που περιποιουνται; Της λεω να αφηνει κατω τα μαλλια,να περιποιειται κτλπ για να ακουει καλα σχολια..οταν την αποκαλουν "ασχημη" νιωθω πολυ ασχημα και δεν της λεω τα σχολια που μου λενε για εκεινη γιατι δεν θελω να της χαλαω την ψυχολογια. Επισης νιωθω πολυ ασχημα που ολοι κοιτανε το εξω και οχι το μεσα. Την αγαπω,θελω το καλο της αλλα δεν λεει να με ακουσει. Την κυριακη θα παμε καπου που θα εχει πολλους γνωστους και της λεω να ετοιμαστει αναλογα η να την φτιαξω εγω αλλα ουτε που να το ακουσει..Μονο την μερα που θα γυρισει αυτος που θελει 3 χρονια θα ετοιμαστει λεει.. Γιατι δεν προσπαθει το καλυτερο για τον εαυτο της για να ειναι χαρουμενη; καθεται και χαλιεται για εκεινον που θελει,γιατι δεν βρεθηκε αλλος να προχωρησει παρακατω. ξερω οτι δεν θελει καποιον που να την θελει για το εξω της,αλλα για να γνωρισει καποιος το μεσα της πρεπει να κοιταξει πρωτα το εξω της οπως κανει κι εκεινη. Ειμαι παραλογη; πειτε μου τι κανω λαθος.
5
 
 
 
 
σχόλια
Δεν μου φαίνεται παράλογη η εξομολογουμένη. Νοιάζεται για τη φίλη της και θέλει να τη βοηθήσει να αναδείξει τα κρυμμένα χαρακτηριστικά που καλύπτονται από προχειρότητες ή καθόλου έμφαση σε αυτά. Πολλές φορές όσο εμφανίσιμοι και να είμαστε, ένα λάθος χτένισμα ή λάθος μέγεθος ρούχου μπορεί να χαλάσει την εικόνα μας. Ο καλός φίλος είναι αυτός που προσπαθεί να σου δείξει το λάθος που εσύ ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεσαι με σκοπό τη καλυτέρευσή σου, όπως και το αντίθετο. Για παράδειγμα όπως αναφέρει η εξομολογουμένη, η φίλη της έχει συνέχεια κότσο τα μαλλιά και δεν κάνει κάποιο άλλο χτένισμα για να νιώσει η ίδια πρώτα μία αλλαγή και κάποια όμορφη αλλαγή και στο περιβάλλον της. Τα μικρά πράματα αλλάζουν τη ψυχολογία του ατόμου και πόσο μάλλον μιας κοπέλας. Μπορεί πχ εμένα να μου προκαλεί μία αίσθηση χαράς και ικανοποίησης να βάψω τα νύχια μου βυσσινί και να φοράσω το αγαπημένο μου φόρεμα. Απλά και καθημερινά πράματα όπως πχ και μια κούπα ζεστό καφέ ( άσχετο κάπως αλλά συνάμα σχετικό). Μπορεί όμως και η φίλη της να γουστάρει να είναι όπως να ναι. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα δηλαδή.
Κ ποιος κρινει το τι ειναι "λαθος" κ τι "σωστο" στην εξωτερικη εμφανιση?Επειδη στην εξομολογουμενη δεν αρεσει η φιλη της με κοτσο, σημαινει οτι αυτο το χτενισμα ειναι "λαθος"? Τι ειναι αυτα που λετε? Ο καθενας ντυνεται κ χτενιζεται οπως γουσταρει, σιγα που θα ασκησουμε κ κριτικη στο τι θελει να φορεσει ο αλλος κ πως θελει να πιασει τα μαλλια του. Αν η κοπελα γουσταρε να αλλαξει κατι στην εμφανιση της, θα το ειχε κανει, δεν περιμενε παρακινηση. Προφανως ετσι γουσταρει να βγαινει εξω, χωρις να φτιαχνεται πολυ. Δεν καταλαβα που ειναι το κακο. Θα μας ρωτησει κιολας?
Rosestar,συμφωνω μαζι σου,γιατι εαν δεν νοιαζοταν πραγματικα για την κολλητη της δεν θα ελεγε η εξομολογουμενη αυτα τα πραγματα και για φτασει σε σημειο να γραψει εδω,κατα την γνωμη μου η κολλητη της ειναι ασχημα ψυχολογικα γιατι δεν εχει κανεναν διπλα της και πιστευει οτι δεν ειναι ωραια και ουτε θα γινει.Αυτα μου εδειξε να καταλαβω η εξομολογουμενη Γνωμη μου.
Αχ μωρε, τι πονοψυχη φιλη. Συγκινηθηκα.Εισαι σοβαρη κοπελα μου? ΤΙ να πρωτοσχολιασω? Λες οτι νιωθεις ασχημα που ολοι κοιτανε το εξω κ οχι το μεσα κ εσυ κανεις ακριβως το ιδιο με τη φιλη σου. Την κριτικαρεις λογω της εμφανισης της. Τι σε νοιαζει αν φτιαχνεται κ αν περιποιειται τον εαυτο της?? Αντι να νιωθεις περηφανη για τη φιλη σου κ για τα θετικα που φανταζομαι θα εχει σαν προσωπικοτητα, μας λες οτι νιωθεις ασχημα για κεινη, επειδη για τους δικους της λογους εχει επιλεξει να μην δινει τοση βαση στην εξωτερικη της εμφανιση?? Μωρ' τι μας λες!!!! Ειναι δικαιωμα της να μη γουσταρει να περιποιειται τον εαυτο της κ γενικα ειναι δικαιωμα της να συμπεριφερεται οπως θελει. Κ αν ηθελε να αλλαξει, να εισαι σιγουρη οτι θα το ειχε κανει, δεν περιμενε τη δικη σου παρακινηση. Κ φυσικα αν εσυ την αγαπουσες, θα την αποδεχοσουν οπως ειναι κ δεν θα περιμενες απο κεινη να κανει κατι το οποιο προφανως δεν την εκφραζει(δηλαδη να περιποιειται τον εαυτο της κ να φτιαχνεται). Θα καταλαβαινες οτι ετσι νιωθει καλα, ετσι γουσταρει να ειναι. Αλλα εσυ προφανως δεν θες να κυκλοφορεις μαζι με μια απεριποιητη, γι αυτο κ θες να την αλλαξεις.
Έτσι όπως τα περιγράφεις, η φίλη σου είναι αυτή που θα γύριζα προσωπικά να κοιτάξω.Εξκιούζ μι κιόλας, αλλά η 'σωστή ανάδειξη' και 'περιποίηση' που υπονοείς νομίζω ότι συγκινεί κυρίως άντρες ευσυγκίνητους με δημοσιεύματα τύπου "θα σας πέσει το σαγόνι με τις πόζες της Χ περσόνας"
Scroll to top icon