ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.2.2013 | 10:41

1η του μήνα στο μετρό, περικυκλωμένη από 7 αστυνομικούς και 6 ελεγκτές

1η Φεβρουαρίου κάνω τη διαδρομή Αγ.Αντώνιο-Σύνταγμα χωρίς να έχω ανανεώσει κάρτα. Πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια. Αιτία: ανακοίνωση από τα ΜΜΕ ότι το Υπουργείο Μεταφορών έχει δώσει εντολή να μειωθεί το κόστος των 45 ευρώ ανάλογα με τις ημέρες απεργίας του Ιανουαρίου (8 ημέρες). Εάν σε περίπτωση δεν σας κάνουν την ανάλογη έκπτωση μην δεχτείτε να πληρώσετε. Έτσι λοιπόν κι έκανα. Ρωτώ την υπάλληλο στον Αγ.Αντώνιο η οποία δεν γνωρίζει τίποτα, με κατευθείνει στα κεντρικά. Δεν βγάζω κάρτα, με σκοπό να ρωτήσω στο Σύνταγμα και να πληρώσω εκεί. Ανεβαίνοντας τις σκάλες με σταματούν για έλεγχο. Εξηγώ, ο ελεγκτής επιμένει για το πρόστιμο, μου ζητά τα στοιχεία μου δεν τα δίνω. Η κυρία δεν συνεργάζεται, και για πότε περικυκλώθηκα από 7 αστυνομικούς, σταματάει ο έλεγχος κι έρχονται και οι 6 ελεγκτές γύρω μου, δεν κατάλαβα. Έπιασαν λαυράκι. Υπερήφανοι ότι κάνουν τη δουλειά τους και προστατεύουν το κράτος από την παρανομία. Με παίρνουν και με πάνε σ΄ένα γραφείο, όλοι μαζί, κι εγώ στη μέση. Μην τα πολυλογώ, φοβήθηκα, ταράχτηκα, ντροπιάστηκα. Έδωσα τα στοιχεία μου και μου έκοψαν πρόστιμο 84 ευρώ. Για το πότε ο κλοιός γύρω μου χαλάρωσε μόλις είπα ότι θα πληρώσω το πρόστιμο, περιττό να το πω. Ο ληστής παραδόθηκε. Δεν σχολιάζω τίποτα άλλο, ακόμα δεν μπορώ να ξεπεράσω την ταραχή που ένοιωσα. 7 αστυνομικοί αντί να τους στα βαγόνια να γυρίζουν που καθημερινά ληστεύονται πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα, τους έχουν παραταγμένους για να πιάνουν Έλληνες πολίτες και να τους γυρνάνε σαν λάφυρα, περήφανοι όλοι που πατάσσουν την παρανομία. Ντροπή! Και ξέρετε τί μου έκανε περισσότερη εντύπωση απ΄όλα; Ότι δεν σταμάτησε ένας άνθρωπος να τους πει: ρε παιδιά τί την τραβολογάτε τη γυναίκα; Πράγμα που έχω κάνει στο παρελθόν σε παρόμοιο σκηνικό που συνάντησα. Και τώρα καλούμαι να πληρώσω το 1/5 του μισθού μου (τον οποίο έχω 4 μήνες να λάβω).
11
 
 
 
 
σχόλια
να κάνετε καταγγελία και άλλη φορά να μην δίνετε στοιχεία και να μην πληρώνετε κανένα πρόστιμο. αν θέλουν ας σας πάνε στο τμήμα: θα τους κάνετε μια ωραιότατη μήνυση για παράνομη κράτηση κι αφήστε τους να ψάχνονται. όσο για τους συνεπιβάτες που δεν σας υποστήριξαν, μην σκάτε, δεν είναι αδιαφορία, ούτε απανθρωπιά, είναι απλός, ανθρώπινος φόβος.
πριν 13 χρονια μπηκα σε λεωφορειο από το βυρωνα χωρις εισιτηριο γιατι δεν πουλουσαν τα γυρω περιπτερα (ποσο συνηθισμενο) και σκεφτηκα θα μου πουλησει καποιος απο τους επιβατες. κατι τετοιο δεν εγινε οποτε λεω ας κατεβω καλυτερα. δεν προλαβαινω να το σκεφτω να ο ελεγκτης στη δεληολανη! που να βρω το δικιο μου, λεφτα δεν ειχα για το προστιμο με πιασαν και τα κλαματα απο το θυμο μου! τοτε μια κυρια παντελως αγνωστη μου αλλα Ανθρωπος με υπερασπιστηκε ξεφτιλισε τον ελεγκτη και του πεταξε τα λεφτα στα μουτρα. "δε ντρεπεσαι ρε αλητη να κανεις το κοριτσακι να κλαιει;" παραμενει για παντα η ηρωιδα μου! μου λειπει το 2000 και εκεινοι οι ανθρωποι.
1η Φεβρουαριου για τον ιδιο ακριβως λογο μπηκα και εγω το πρωι χωρις καρτα ανανεωμενη στο μετρο ιδια ακριβως γραμμη μονο που κατεβηκα Ομονοια!Πιστευα οτι δεν θα ειχαν το θρασος να βγουν πρωτη του μηνα πρωι πρωι για ελεγχο...αφου θελουν το κοσμο μαζι τους, ολα τα κανουν και για τον κοσμο, και ο σκοπος τους δεν ηταν να μας ταλαιπωρησουν!Τεσπα εγω ημουν τυχερη δε συναντησα ελεγκτη, και σαν γνησιος Μα***κας το ίδιο βραδυ την ανανεωσα!
Κανονικά δεν έπρεπε να σου κάνουν τίποτα. Και εγώ κυκλοφορούσα με κάρτες όταν ήμουνα Ελλάδα και μου έχει πει ελεγκτής πως έχεις διορία να ανανεώσεις την κάρτα σου μέχρι τις 5 νομίζω του μήνα που βρίσκεται διαθέσιμη. Αν μέχρι τότε σε πιάσει ελεγκτής του δείχνεις τα προηγούμενα κουπόνια (γι αυτό πρέπει να τα έχεις και μαζί σου στην ειδική διαφάνεια) για να ξέρει ότι του λες αλήθεια και κανονικά δεν πρέπει να σου κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Πιο παλιά την είχα πατήσει ακριβώς έτσι και όταν του έδειξα τα κουπόνια με άφησε ήσυχη (αν και είχε μια γκριμάτσα δυσαρέσκειας που έχασε το λαυράκι).
Δεν καταλαβαίνω αυτή τη νεοελληνική νοοτροπία που οι κακοί είναι αυτοί που σε έπιασαν να μην πληρώνεις. Είπε ποτέ κανείς πως τα ΜΜΜ είναι δωρεάν; Καλώς ή κακώς, από ατυχία και ίσως μόνο για μια φορά στα 4 χρόνια που σου έτυχε, αλλά πιάστηκες χωρίς εισιτήριο. Δεν ανανέωσες την κάρτα, οκ, ας είχες κόψει ΕΝΑ κανονικό. Αν ήσουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα τολμούσες να ισχυριστείς αυτά που λες σαν δικαιολογία εδώ; Το ότι άλλοι κλέβουν περισσότερα δεν δίνει δίκιο σε σένα, επίσης. Πρέπει να μάθουμε ΚΑΙ να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν, αλλά ΚΑΙ να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των δικών μας υποχρεώσεων.
δεν εκπλήσσομαι από την συμπεριφορά των ελεγκτών (τελειωμένοι τύποι, γεμάτοι κόμπλεξ που τους έδωσαν την θέση αυτή και νιώθουν ότι ενδύθηκαν την εξουσία)μου κάνει όμως κάκιστη εντύπωση ότι κανένας συνάνθρωπος δεν βρέθηκε να σε υποστηρίξει!δεν υπάρχει αλληλεγγύη, είναι όλοι φοβισμένοι ή οι Έλληνες είμαστε παραδοσιακά "νενέκοι", σκύβουμε το κεφάλι στην εξουσία, δεν νοιαζόμαστε για κανέναν- ή μη μόνον για τον εαυτό μας;δυστυχώς τείνω να πιστεύω πια ότι η απάντηση είναι μάλλον η τελευταία....μια ζωή τσουτσέκια και προσκυνημένοι ήμασταν... και δυστυχώς είμαστε ακόμη
Δικιο έχεις. Κι αν αντιληφθεί κάποια υπάλληλος στο Χόντο να ξαφρίζουν τα βερνίκια νυχιών να μην ασχοληθεί και να μην καλέσει την ασφάλεια γιατί θα χαρακτηριστεί τελειωμένη και κομπλεξική...Πόσο μάλλον ο ελεγκτής που το να ελέγχει είναι η δουλειά του- για δες κάτι πράγματα.Μπορούσαμε όλοι να βρεθούμε στη θέση της κοπέλλας. Ομως θαχαμε πάρει το ρίσκο. Κι όταν το παίρνεις, δέχεσαι ότι μπορεί και να χρειαστεί να το πληρώσεις.
εσύ μάλλον "κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια"ε λοιπόν καλή μου πωλήτριαδεν συγκρίνεις όμοια πράγματα και μάλλον δεν έχεις παρατηρήσει το υφάκι των ελεγκτών ας κλέβουν εκατομμύρια από το κράτος κάποιοι "έξυπνοι" και ας εξαντλείται η αυστηρότητα και το γράμμα του νόμου σε μεροκαματιάρηδες των 400 ευρώ το μήνα!αυτοί είμαστε...περαστικά μας
καλα εκανες κι δικεκδικησες αρχικα μειωση στην καρτα, μετα απο τοσες απεργιες!αλλα να μην πληρωσεις το ρποστιμο, να πας να ζητησεις ως μαρτυρες τους υπαλληλους που ρωτησες τι πρεπει να κανεις (και φυσικα δεν ηξεραν!). εγω στην προκειμενη περιπτωση θα το εφτανα μεχρι τελους!
Έχω ξαναδεί να κάνουν τέτοια νταηλίκια οι ελεγκτές. Σήμερα στο τρένο, Κηφισιά Πειραιάς και πίσω, μπήκαν τουλάχιστον 7-8 ζητιάνοι/πρεζάκια. Αυτοί είχαν εισιτήριο? Να μάθουνε να φυλάνε τους σταθμούς πρώτα για να μην ληστεύουν κόσμο οι πορτοφολάδες και οι μαχαιροβγάλτες και μετά να απαιτούν να πληρώνουμε τα εισιτήρια τους. Καραγκιόζηδες...
Scroll to top icon