ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.11.2016 | 12:25

Ποιον ανθρωπο θεωρειτε δυσκολο?

Μου λενε συχνα οτι ειμαι δυσκολος ανθρωπος, επειδη δεν συμπαθω τους παντες κ επειδη κατα καιρους εχω απομακρυνθει απο διαφορους ανθρωπους, με τους οποιους ειχαν προκυψει θεματα κ θεωρουσα οτι δεν υπαρχει λογος πλεον να κανω παρεα μαζι τους. Η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι απ τους ανθρωπους που λατρευουν τους παντες, που τα βλεπουν ολα τελεια στους αλλους. Εχω απαιτησεις για να συμπαθησω καποιον, χωρις αυτο να σημαινει οτι ειμαι υπερβολικα επιλεκτικη. Αλλα πως να το κανουμε, θελω καποιος που θα κανω παρεα μαζι του να εχει καποια βασικα(για μενα) χαρακτηριστικα. Δεν μπορω τους ανθρωπους που νοιαζονται μονο για την παρτη τους, που θελουν να παιρνουν κ οχι να δινουν. Κ αν καποιος ανθρωπος με απογοητευσει, δεν φοβαμαι να τον βγαλω απ τη ζωη μου. Δεν με φοβιζει το να χανω φιλους, απ τη στιγμη που αποδεικνυεται οτι δεν αξιζουν να βρισκονται διπλα μου. Προτιμω να εχω λιγους φιλους κ καλους, παρα να εχω ενα σωρο δηθεν φιλους, που με την πρωτη ευκαιρια θα με προδωσουν. Δεν με ενδιαφερει η ποσοτητα στους φιλους, αλλα η ποιοτητα. Ομως, το οτι δεν συμπαθω τους παντες δεν σημαινει οτι τους σιχαινομαι κιολας. Απλα επιλεγω ποιους θα εχω κοντα μου κ με τους υπολοιπους ειμαι τυπικη. Που ειναι το κακο σ αυτο? Δεν πιστευω οτι ειμαι δυσκολη ρε παιδια, πιστευω πως ειμαι φυσιολογικη. Φυσιολογικο δεν ειναι το να μην συμπαθεις τους παντες? Δηλαδη τι, για να με λενε καλη, πρεπει να παιζω θεατρο οτι συμπαθω τους παντες κ πισω απ την πλατη τους να τους βριζω? Εχουμε φτασει στο σημειο να "νομιμοποιουμε" την υποκρισια κ να "ποινικοποιουμε" την ειλικρινεια? Οταν αγαπαω καποιον, ειμαι πολυ δοτικη, κανω τα παντα για ανθρωπους που εκτιμω. Κ οσοι ειναι διπλα μου, ξερουν πως μπορουν να βασιζονται σε μενα. Ομως οταν δεν τρελαινομαι για καποιον, δεν μπορω να παριστανω οτι τον συμπαθω. Αν δεν τρελαινομαι για παρτη σου, θα πω τα τυπικα μονο μαζι σου κ μεχρι εκει. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα σε φερω σε δυσκολη θεση ή οτι θα γινω αποτομη κ αγενης μαζι σου, απλα δεν θα σου αφησω το περιθωριο να νομιζεις οτι μπορουμε να κανουμε πιο στενη παρεα. ΕΙμαι ξεκαθαρη. Τοσο περιεργο ειναι αυτο?
8
 
 
 
 
σχόλια
Είσαι μια χαρά ειλικρινής και φυσιολογική. Δεν βρίσκω κάτι παράλογο. Δεν γίνεται να είμαστε σε όλους συμπαθείς και να ταιριάζουμε όλοι μεταξύ μας.
Μια μόνο σημείωση: Το οτι εσύ δεν συμπαθείς κάποιους ανθρώπους, δεν σημαίνει οτι εκείνοι δεν έχουν την δική τους διαφορετική ομορφιά. Λες πως όταν δεν τρελαίνεσαι για κάποιον, λες μονάχα τα τυπικά. Έχεις αναλογιστεί οτι άνθρωποι για τους οποίους δεν τρελαίνεσαι, έχουν πραγματικά άξιο τρόπο σκέψης σε διάφορα ζητήματα;Συμφωνώ, πως δεν χρειάζεται στενότητα με όσους δεν συμπαθούμε, αλλά διαφωνώ πως χρειάζεται τυπικότητα. Όλοι έχουν κάτι να δώσουν τις περισσότερες φορές.Βάλε λίγο γκρι στη ζωή σου. Ξέρεις τι ωραίο χρώμα που είναι;
Καλά όλα αυτά. Δεν βλάπτει να είναι κανείς δύσκολος ή ιδιόρρυθμος ή μυστήριος.Όμως αυτή η αποστροφή "Δεν με φοβιζει το να χανω φιλους, απ τη στιγμη που αποδεικνυεται οτι δεν αξιζουν να βρισκονται διπλα μου" είναι λίγο προβληματική.Άλλο να είσαι δύσκολος, δηλαδή να έχεις σταθερότητα ιδεών και ανελαστικότητα στην τήρηση αρχών και άλλο να κρίνεις τους άλλους σε σχέση με τον εαυτό σου.
Το οτι καποιος μπορει να χασει την εμπιστοσυνη του σ ενα φιλο που θα του φερθει ασχημα κ να μη θελει να κανει πια παρεα μαζι του, δεν σημαινει οτι ειναι προβληματικος. Ουτε σημαινει πως αυτη η φραση που ειπε η κοπελα, δειχνει αποστροφη. Απλα εννοει προφανως οτι αξιολογει τους ανθρωπους με βαση τις πραξεις τους κ αν συμβει κατι που θα την απογοητευσει κ θα την πληγωσει, δεν φοβαται να απομακρυνθει απ αυτον που την πληγωσε. Εγω το θεωρω μια χαρα φυσιολογικο αυτο που λεει. Αλιμονο σ αυτους που μενουν μαζι με ανθρωπους(ειτε σε ερωτικο, ειτε σε φιλικο επιπεδο) απλα κ μονο επειδη φοβουνται να παρουν την κατασταση στα χερια τους κ να μιλησουν γι αυτο που τους ενοχλησε. Αλιμονο σ αυτους που προτιμουν να εχουν διπλα τους οποιον να ναι, απλα κ μονο για να μην νιωθουν μονοι, απ το να εχουν μονο οσους αξιζουν.Επισης δεν καταλαβαινω τι εννοεις στην τελευταια σου φραση. Σου φαινεται παραλογο να κρινουμε τους αλλους με βαση το πως μας φερονται??
Έτσι όπως τα περιγράφεις, όχι δεν είσαι παράλογη. Αν δεν σου ταιριάζουν κάποια άτομα και δεν θέλεις να κάνεις παρέα μαζί τους, τότε καλά κάνεις. Εφόσον φυσικά δεν θέτεις βέτο στις παρέες σου, τύπου "αν έρθει αυτός, τότε δεν έρχομαι".
Scroll to top icon